Moderní komedie III.

Moderní komedie III. https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92034/moderni-komedie-iii-92034.JPG 4 6 1

Každý kdo si zamiloval román nebo televizní zpracování Ságy rodu Forsythů musí bezpodmínečně sáhnout po Moderní komedii. Čtenář v ní sleduje život a chování mladších generací, které místo zvelebování rodinného jmění touží pouze po radovánkách. Změní se svět po odmrštění starých hodnot k lepšímu?

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

The Modern Comedy III.- The Swan Song


více info...

Přidat komentář

oblakaknih
21.08.2023 4 z 5

4,5/5
Tato kniha se mi ocitla v poličce úplnou náhodou z druhé ruky. Do jejího čtení jsem se pustila zcela spontánně a bez jakékoli informace o tom, o čem by měla být nebo jestli na něco navazuje.
Přiznávám, že na začátku jsem byla poněkud zmatená a měla jsem pocit, že mi něco uniká, ale velmi brzy jsem se do příběhu naprosto ponořila. A to přesto, že knize předchází dvě další - překvapení!
Občas bývá takové čtení bez očekávání tím nejlepším, protože tohle mě velmi mile překvapilo.
Kniha se odehrává v Anglii za hospodářské krize a já musím říct, že dobová atmosféra příběhu rozhodně nechybí.
Postav v knize rozhodně není málo a jsem si jistá, že kdybych četla i předchozí díly, pravděpodobně v nich budu mít mnohem větší přehled. Přesto jsem se s mnoha z nich mohla seznámit jen na těchto stránkách a pro příběh samotný mi to stačilo, protože i tady byly dobře rozpoznatelné.
Co jsem od knihy určitě neočekávala byla čtivost, které se mi nakonec dostalo! Když už jsem se začetla, stránky mi poměrně rychle ubíhaly pod rukama.
Do příběhu jsem se velmi brzy ponořila a chtěla vědět, jak to s postavami dopadne. Při čtení mě čekalo nejedno překvapení!
V knize má své místo milostný příběh, rodinná dramata, ale i ovlivnění dobové.
Jednou se nejspíš pustím i do předešlých dílů!