Moc manželkiných modlitieb

Moc manželkiných modlitieb https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194708/bmid_moc-manzelkinych-modlitieb-PMA-194708.jpg 5 18 2

Väčšina manželstiev pociťuje potrebu prehĺbenia svojho vzťahu, ale ako na to? Stormie Omartian prináša osviežujúci pohľad na moc modlitby, ktorá je korením partnerského vzťahu. Stormie, matka troch dospelých detí, okrem príkladov z vlastného života ponúka jednoduché modlitby a biblické verše, ktoré inšpirujú a povzbudzujú ženy, aby dôverovali nádherným Božím zasľúbeniam o uzdravení a obnovení svojho manželstva. Harmonické manželstvo sa v súčasnosti javí ako nedosiahnuteľný sen. No Boh rád urobí aj zdanlivo nemožné, ak ho o to požiadame. Stormie Omartian nám ponúka svedectvá o tom, ako Boh upevňuje jej vzťah s manželom, odkedy sa zaňho začala modliť, a to najmä za tieto oblasti: duchovný život, spravovanie peňazí, úloha otca a lídra, ochrana v práci, zdravie.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Rodina
Vydáno: , Slovo života international (SK)
Originální název:

The power of a praying wife , 2008


více info...

Přidat komentář

irmag
21.04.2021 5 z 5

Čtu tuto knížku a modlím se s ní už poněkolikáté. Nejsem sběratelka knih, ale tuto si nechávám. To je trvalka. Doporučuji všem manželkám! Nemusíte být věřící, stačí, když máte zájem na tom, aby vaše manželství opravdu fungovalo!

Hanka_Bohmova
01.08.2019 3 z 5

Od chvíle, kdy tato kniha vyšla, si ji vedu v "zájmovém seznamu". Byla jsem zvědavá, co je uvnitř! Ne že by knih o přímluvné modlitbě bylo málo, ale měla jsem pocit, že je opravdu něco speciálního na modlitbě za manžela - za člověka, se kterým jsem jako s jediným na světě skutečně "jedno tělo", kterého jsem si zvolila jako svou cestu ke svatosti, který mi dokáže lézt na nervy zcela nenapodobitelným způsobem, ehm... :o) Ale zase tolik zvědavá, aby mi kniha stála za koupi nebo na námahu s meziknihovní výpůjčkou, jsem nebyla. A protože v naší knihovně ji nemají, prostě na tom seznamu čekala, co kdybych na ni jednou náhodně natrefila.

A taky že natrefila. Rovnou můžu říct, že ani za koupi, ani za námahu s meziknihovní výpůjčkou opravdu nestojí (mně). Nenašla jsem v ní pro sebe nic nového či objevného, ale dvě věci mi připadají obecně hodné pozornosti, a to i pro ženu nevěřící: Nemusí být špatné si knihu prolistovat, projet jednotlivé kapitoly - oblasti mužova života, které by mohly stát za modlitbu. Protože pro leckterou manželku to může znamenat velmi užitečné uvažování nad tím, co všechno její manžel možná řeší, oč by se mohla zajímat. A druhá věc je samotný postoj přímluvné modlitby. Když někomu každodenně i kdyby jen pár minut projevujete upřímnou láskyplnou péči tím, že se ho snažíte poznat a vyprošovat mu pro život to dobré, tak po něm těžko vzápětí budete házet hrnky a talíře.
Autorka hned v úvodu velmi vhodně připomíná základní tezi přímluvné modlitby - jejím účinkem je (možná především) proměna modlící se osoby. Otevřenost je zde nesmírně důležitá. Bůh pracuje obzvlášť účinně tam, kde jsou lidé ochotni nechat na sobě pracovat.