Mistr Stínu

Mistr Stínu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467805/bmid_mistr-stinu-Ux9-467805.jpeg 4 52 10

Stín série

< 3. díl

Severské pustiny… Země smrti a stínů, kde přežijí jen nejsilnější. Právě tam se musí Caim vydat, aby odhalil tajemství, které leží v srdci jeho života. S sebou má jen své nože a společníky, přesto se po hlavě vrhá do světa věčné noci, kde slunce nikdy nevychází a všichni stojí proti němu. Caim pohřbil otcův meč a nalezl jistý mír, daleko na severu však číhá nezměrná moc. Aby uspěl, bude muset víc než jen přežít. Bude se muset postavit mistrovi Stínu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Shadow's Master , 2012


více info...

Přidat komentář

kachnat
26.07.2020 4 z 5

Opět odpočinkové čtení. Zakončení trilogie bylo moc rychlé a takové nemastné, neslané, možná proto, aby se dalo navázat? Nápad úžasný,. Některé pasáže mi neseděly, jiné byly naprosto skvělé. Caim putoval a hledal matku, Josi vládla a válčila.....

kalache
01.12.2019 3 z 5

...jak jsem již napsal u 1. dílu...


Monah
28.05.2019 3 z 5

Děj jako takový zas tak špatný nebyl ale jednotlivé části jsou na tom hůř. Linku s Josi bych úplně vynechala ta mi tam přišla zbytečná, jen kvůli tomu aby se natáhl děj. Konec s Caimem byl uspěchaný ale aspoň se uzavřel jeho příběh. Některé věci o fungování toho světa mohli být popsány trochu lépe ale i tak to nebyla nejhorší kniha ani série co jsem četla.

Zelený_Drak
11.01.2018 2 z 5

Tak aspoň, že třetí díl byl nejkratší a poslední! První dil byl celkem dobrý, druhý se na tom ještě svezl a třetí už prostě kulhal na obě nohy. Trilogie má bohužel sestupnou tendenci a silně pochybuji, že poslední díl by fungoval i samostatně bez toho, aby čtenář četl předchozí dva. Rozum přestal fungovat hned dvěma ze tří hlavních postav a staly se jen loutkami v rukou autora. Caim mohl spoustu problémů a otázek vyřešit portály a Kit, která byla dřív aspoň zajímavá, se teď chovala, jako kdyby chtěla, aby Caima zabili. Její konečná úloha nijak neovlivnila celkový dojem, že autor si s ní jako s postavou vůbec nevěděl rady. Josiina linka byla opět svižnější, obávám se ale, že do knihy v podstatě ani nepatřila. Jako kdyby si autor jen připravoval půdu pro nějaké další příběhy ze stejného světa. Souhlasím s ostatními v tom, že jde o promrhaný nápad a splácaný konec. Autor vlastně čtenáře vůbec nezasvětil do fungování světa a nezodpověděl pořádně žádné otázky. Stín, magie, upíři, víly... a nic z toho. Konec překvapil, ale zároveň působí dojmem, že byl autor rád, že to konečně nějak dosmolil.

Olaf
09.02.2017 3 z 5

Urychlený konec jinak fajn počtení všechny díly

shey
25.12.2016 3 z 5

Série mě bavila, nejvíc asi druhý díl. Konec trilogie byl trochu zklamáním a jak jsem nemusela Josi v prvním díle, tady se mi moc líbila a štval mě spíš Caim. Ale koupě knih nelituji a myslím, že se k nim ještě vrátím.

Janičta
21.07.2015 1 z 5

Závěr se tedy moc nepovedl. Celá trilogie je vlastně jeden dobrý a naprosto promrhaný nápad... mohla to být slušná temná fantasy, ale to by se musel autor při nejmenším vyhnout zbytečné romanci a příběh udělat koncentrovanější a svižnější ... takhle se to hrozně táhlo a závěrečné střetnutí tomu odpovídalo. Kniha nebyla ani moc čtivá, ale to se možná dá přičíst na vrub překladu.

ragnar
23.04.2014 2 z 5

Ještě splácanější zakončení splácané triologie, než jsem čekal....

Maragad
03.03.2014 3 z 5

Na knize se mi líbilo, že byl děj psán třemi různými pohledy. Abych řekla pravdu, tak v tomto díle jsem si víc oblíbila pohled Josefíny. Víc se toho u ní událo. Caim jen cestoval, občas někoho zabil, a celkově byl jeho pohled méně záživný. Děj byl předvídatelný, ale o to více mě překvapil návrat postav z minulého dílu, které jsem nečekala. Co bych knize vytkla, tak právě tu Caimovu část, děj jen pomalu plynul a moc zásadních věcí se tam nedělo. Jon Sprunk si u Caima nechal vše opravdu až na konec.

Celou sérii Stín moc doporučuji, je to klasické fantasy, které stojí za to, si přečíst. Mistr stínu mě tolik neohromil, jako předchozí díly, ale zakončení série je to dobré.

Alee
09.12.2013 4 z 5

Dobré zakončení. Nemůžu říct, že by mě to překvapilo, ale přesto jsem něco nečekala. Caim je klasický fantasy hrdina, který sice má temné stránky, ale má také srdce na správném místě. Také trpí takovou hrdinskou anomálií, kdy každý by už třikrát umřel, ale on dokáže pozabíjet celou armádu (no dobře, trochu nadsazené, ale chápete, jak to myslím :D)

Autorovy další knížky

Jon Sprunk
americká, 1970
2013  78%Syn Stínu
2013  72%Mistr Stínu
2013  76%Vábení Stínu

Kniha Mistr Stínu je v

Přečtených85x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce100x
Chystám se číst28x
Chci si koupit10x