Minimum k soudu

Minimum k soudu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124106/minimum-k-soudu-124106.jpg 4 5 1

Součást knižní řady "Minimum k ...." Úsměvnou formou dávám návod účastníkovi soudního řízení, jakým způsobem se má chovat u soudu, co ho tam čeká, jakým způsobem se má domáhat svých práv při výkonu rozhodnutí. Knihu ilustroval Jiří Winter - Neprakta a z trhu ještě zcela nezmizela.

Přidat komentář

1amu
07.02.2020 5 z 5

Když jsem slyšel koncem 70-tých let minulého století pana doktora, advokáta z Jindřichova Hradce, bylo to pro mě zjevení ! Samozřejmě v dobrém slova smyslu. Já tenkrát v Třeboni, on kousek dál v J.Hradci. On byl v té době unikát- cosi jako zpívající advokát. Každý v této profesi řeší plno případů, mnohdy tak originálních, že když to vměstná do textu písničky a ještě k tomu s kytarou zahraje, posluchači jsou nadšení. Pan doktor dělá tento svůj vedlejšák přes 40 roků a měl by dostat za právní výchovu občanů státní vyznamenání. Teď nevím, zda to některého z bývalých prezidentů a jejich poradců, i toho současného vůbec napadlo. Zřejmě ne.
Tak jako si advokáti mezi sebou vyprávějí srandovno o těch, které zastupují, tak i soudci mají své veselé příhody z natáčení. Aby náš občan vystupoval důstojně (myšlen ten, který jde k soudu poprvé) v této vážené budově a má také smysl pro humor, k tomu mu poslouží přečíst si tuto knihu.