Miki Volek: nespoutaný život krále českého rock and rollu

Miki Volek: nespoutaný život krále českého rock and rollu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307430/bmid_miki-volek-nespoutany-zivot-krale-c-Vg8-307430.jpg 4 10 3

Miki Volek, nekorunovaný král českého rock and rollu, se utápěl v alkoholu, který kombinoval s léky proti depresím... Jeho vizáž i projev byly na začátku šedesátých let něčím nevídaným. Blonďák v tmavých brýlích, křiklavé košili, přiléhavých černých kalhotách, s řetězem na krku a s masivním zlatým prstenem. Nepřehlédnutelný, kontroverzní. Miki Volek obětoval rock and rollu úplně všechno. Když byl jeho styl v kurzu, byl nejzářnější hvězdou, jakou jen mohl být. Když v kurzu nebyl, protloukal se, jak se dalo. V devadesátých letech byl už fakticky na dně. Na veřejnosti se moc často neobjevoval, natož aby vystupoval. Tělo, celý život dopované alkoholem a rozličnými farmaky, postupně vypovídalo službu, cirhóza jater v pokročilém stadiu, deprese bušily na dveře neustále. Tělo Mikiho Volka našli v žižkovském bytě až po deseti dnech. Nejdivočejší představitel domácího rock and rollu a idol šedesátých let zemřel před dvaceti lety.... celý text

Přidat komentář

Tatrman
23.07.2023 4 z 5

Zajímavá kniha o zajímavé polozapomenuté osobnosti českého rokenrolu...

Tahit
03.10.2016 5 z 5

Khiha byla velice zajímavá.


superrodina
11.09.2016 5 z 5

Mladý „šoumen“ s blonďatými vlasy v černých brýlích se nezvykle vlní u mikrofonu. A lidí šílí. Holky blázní a rocker Miki si může vybírat. Jako by neměl žádné zábrany: děvčat na jednu noc je nespočet. Nebo spíš „kurev“. Neváží si jich. Jsou tak snadno dostupné. Ale on není o moc lepší. A ví to; častuje se podobnými nechvalnými tituly. Jakoby život byl jen teď. Je na vrcholu, je král, je český Elvis.

Se svým zaoceánským protějškem toho měl hodně společného: láska ke stejnému hudebnímu žánru, závislost či upjatost k matce, sklony k tloustnutí až k jakési podivné opuchlosti, tragická nevyjasněná smrt, drogy.

Rovněž to byl Elvis, který Mikiho přivedl k Rock and Rollu. Bylo mu třináct roků, když si přečetl článek (sic pranýřovaný) v tehdejším socialistickém Dikobrazu o úpadkové západní hudbě. Efekt byl opačný. Pubescent Miki začal Elvise obdivovat.
Více na
http://www.superrodina.cz/2016/09/10/zivot-krale-ceskeho-rock-and-rollu-divoky-vrchol-a-temny-pad/