Město zrady

Město zrady https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434064/bmid_mesto-zrady-jMX-434064.jpg 3 103 35

Město duší série

< 2. díl

Vždy ukaž svou duši. Drž se pravidel. Neopouštěj bezpečí Soulcity. Do dneška by mě nenapadlo o těchto zásadách pochybovat, natož je porušit. Město už ale není tak bezpečné jako kdysi. Po nedávném útoku se zpřísnila bezpečnostní opatření a obyvatelé začínají být neklidní. Proslýchá se, že skupina uprchlíků plánuje na město zaútočit, a tím dost možná vyzradit naši existenci. Vždy jsem si myslela, že za hranicemi čeká jen svoboda, ale možná se pletu. Přišel čas zjistit, jak to je. Jmenuji se Raven a chystám se utéct z utajeného města.... celý text

Přidat komentář

Badra
30.07.2023 2 z 5

Kniha nepřinesla nic nového pod sluncem a ještě neutíkala.V prvním díle se dlouho nedělo nic pořádného, ale konec a romantická linka se mi poměrně zamlouvali, tohle bohužel ne. V knize je hodně věcí nedotažených a nelogických, postavy mi začaly být nesympatické a děj se moc neposouval. Také závěr knihy se mi zdál moc urychlený, působil chaoticky, jako kdyby se autorka rozhodla dohnat všechnu akci na poslední chvíli. Konec s babičkou se mi opravdu líbil, chvílemi jsem si říkala, jestli si to celé nevymyslela jako pohádku pro dítě. To byl opravdu super nápad.
Na druhou stranu musím vzít na vědomí, že je to autorčina prvotina a chyby se dají očekávat.
Přesto jsem ráda, že jsem to zkusila a jsem zvědavá na další autorčinu tvorbu a posun.

deedulka
06.01.2023 4 z 5

I když kniha nepřinesla nic světoborného, tak se překvapivě dobře četla. Raven s její partou a tátou jsem si oblíbila a docela mi přirostli k srdci. I proto mne zamrzel trochu nedotažený konec, který byl hrozně rychlý a zasloužil si více vysvětlení. I závěrečná bitva byla taková useknutá a na pár stránkách bylo po všem.
Přesto jsem ale za knihu ráda a budu se těšit na další příběhy, které autorka vymyslí.


LexiS
18.04.2022 3 z 5

A zase jsem si připomněla, proč se vyhýbám českým autorům.
Už u prvního dílu jsem psala, že autorka nějak zapomíná věci dovysvětlit a u tohoto dílu se to nezlepšilo, možná to bylo naopak ještě horší.
Druhý díl se mi líbil o něco míň než první. Jak tu píše spoustu čtenářů přede mnou, je to nedotažené. Bitva narváná na posledních pár stran, nejasné scény, nedořešené věci... Škoda. Ale tak dalo se to.

kuruteku
13.02.2022 4 z 5

Na první dílo v mladém věku to bylo dobré. Nápad s viditelnou duší výborný, stejně jako s jejím dočasným vyřešením, ať nic neprozradím. Bohužel po víkendovém shlédnutí Labyrintu a po a před dočtením série sklenaři od p. Stehlíkové mi to trochu pocitově splývá. Ale pořád z hlediska vnitřní logiky je to lepší než ten Labyrint. Jenom tomu něco chybí. Ale zase mi to pomohlo pochopit, proč je tolik literatury pro mladé, ve které nic nevypadá, jak je, motivy se odhalují až na konci, dobrá a zlá se střídají a protínají. Prostě svět jako celek je složitý a nic není černobílé, tak je potřeba to těm mladým nějak citlivě podat. Nicméně se v tom ztrácí ta radost ze života i objevování jako takového.

Roscata
04.01.2022 3 z 5

Dlouho se mi nestalo, abych byla tak moc zklamaná z pokračování nějaké série. Celé mi to přišlo jako snaha to co nejrychleji ukončit, jenže díky tomu zůstala spousta dějových linek neukončených a fůra otázek nezodpovězených.
V prvním díle to vypadalo na vztah Raven a Chrisse, ale z nějakého nepochopitelného důvodu se Raven rozhodla že spolu nebudou a to aniž by si spolu promluvili. Celkově mi přišlo, že se Raven chová dost nesmyslně, stěžuje si že nemůže rozhodovat sama za sebe aby v zápětí, když tu možnost má, neudělala nic.
Jde vidět že má autorka dobré nápady a umí psát, a kdyby příběh trochu natáhla a dovysvětlila mohla to být parádní série.

IG: zrzi_cte

Nikychlupova
23.12.2021 5 z 5

Skvělé jako první díl. Palec nahoru. Dávám pět hvězdiček a doporučují.

klarka009
07.09.2021 3 z 5

Achjo. Takový pocit mám po dočtení této série.. Hrozně mě to mrzí, protože zrovna u tak skvělého námětu mi to přijde jako promarněná šance. Pardon, takhle to prostě cítím :-/
Ale musím říct, že tento druhý díl byl o trochu lepší než první. Bylo zde více akce a objevily se zde nové postavy, např. postava Debry se mi líbila. Její duše mi k ní skvěle seděla. Je štěstí, že autorka psát umí, četlo se to dobře a stránky rychle ubíhaly.. Jen to bylo celé hrozně nedotažené.. Zrovna u Města zrady bych byla radši třeba o 100 stránek navíc, protože ten konec.. To bylo šílené :-/ Chybělo mi asi 30 stran do konce a já si říkala, jak chce stihnout do toho mála nacpat závěrečnou bitvu a nějaké slušné zakončení.. Tak závěrečná "bitva" se odehrála v poslední kapitole rovnou i se zakončením. Vše se hrozně rychle a moc snadno vyřešilo a spousta věcí pro mě zůstala nevysvětlených. Co ale musím vyzdvihnout je epilog, který se mi moc líbil. A opět se rozplývám nad krásnou obálkou :)

KajaPet02
22.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Dá se říct, že se mi kniha celkem líbila, jistě, našlo se pár nesrovnalostí, ale to se u autorčiny v podstatě prvotiny dá očekává (ano, je to sice druhá kniha, ale jeden příběh), myslím, že rozhodně má budoucnost. Ale z důvodu, který záhy uvedu, nemohu dát více než dvě hvězdičky.

Konec mě opravdu hluboce zklamal. Vše končí hrozně useknutě, bez vysvětlení nebo uzavření příběhu postav, jeden z přátel hlavní hrdinky Raven si prošel opravdu velkým traumatem, ale co se s ním stalo se nedozvíme a stejně tak se nedozvíme, co se stalo s ostatními důležitými postavami. Jediné, co víme, že Raven má dceru a vnučku a to je všechno.

A ještě ne tu jedna věc, kterou musím zmínit a která mi celkem vadila. Párkrát se stalo, že se objevila nějaká nová postava takovým způsobem, jako bychom davno měli vědět, kdo to je. Několikrát jsem se sama sebe ptala, kdo to sakra je a kde se tam ten člověk vzal a vysvětlení se mi spíše nedostávalo.

Nazávěr bych chtěla ještě říct, že se mi moc líbí grafické zpracování obálky, je opravdu moc pěkná.

Dáduše
13.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Trochu lepší a akčnější příběh a rozhodně vypsanější autorka. Uteklo mi to rychleji, než první díl. Čekala jsem trochu víc a větší závěrečnou "bitvu." Ale bylo to fajn, konec s babičkou super. Blesklo mi, jestli si to celé babička nevymyslela jako pohádku, než byla odhalena její totožnost.

roso.mak
06.01.2021 2 z 5

(SPOILER) Hrdinka si pořád neco vyčítá, vubec se nikdo nestará, kde se sakra vzal Chriss a kdo mu dal ty leky a zrzoun zloun Max se tam objevi a zase mizí, aniz by neco posunul dal. Je to proste zezce nedotažený.

tessie_m
01.01.2021 4 z 5

Podle mého názoru je stejně dobrá jako první díl, ale co mě mrzi, je moc rychle ukončený děj a rychlý konec, myslím, že to autorka mohla natáhnout na více stran.
Jinak hodně zajímavý nápad o lidech a jejich duších.

Petkona
31.12.2020 3 z 5

Tohle bylo za mě o poznání horší než první díl. Čekala jsem, že se tam začne dít aspoň trochu něco nového, ale ony se jen dořešily věci z prvního dílu. Záverečnou bitvu jsem si představovala jako nějakou velkou scénu, kdy se tam objeví všechny postavy a něco velkého se tam stane. No nebylo tam skoro nic a celkem mě to mrzelo. Konec nevím úplně jestli se mi líbil, ale asi to dávalo smysl. Každopádně to nebylo zas až tak strašné, že by se to nedalo číst. Utíkalo to docela rychle a postavy byly pořád skvělé. Jestli se vám líbil první díl tak druhý je asi nutnost, ale jen v případě že chcete opravdu vědět, jak to dopadlo.

Fortuna7
30.11.2020 4 z 5

Jak už to tak bývá druhé díly jsou horší. Bohužel tomu bylo i tady tak. Kniha není tak čtivá jako a ten konec byl strašně moc uspěchaný... Ale i tak se mi to pořád líbilo.

vevera6
29.11.2020 4 z 5

(SPOILER) Fajn knížka. Od začátku se dalo předpokládat co se stane což je trochu škoda a jak někdo zmínil - useknutý konec. Jinak si ale nemám na co "stěžovat", knížku jsem zhltla za den, hezky a rychle se to četlo. Epilog v první chvíli vyděsil, že to vše vypadalo pouze jako vyprávěný příběh a nic z toho se doopravdy nestalo, ale nakonec z toho byla příjemná Bly Manor vibe o reálném příběhu, který se stal vypravěči.

ajak
24.10.2020 3 z 5

no nebylo to špatný, četlo se to pěkně děj krásně ubíhal, ale co ten konec???!! takto uříznutý jsem to važně nečekala. Epilog byl velmi pěkný.

6591
28.08.2020 4 z 5

(SPOILER) Dobrá série, jen ten konec byla jako facka, mrzí mě že její dcera a vnučka už duši "nemají". Naopak mi přijde tajuplné to kdo je otec, Raveniny dcery. Já vím je tam napsáno, že má vlasy po otci, ale co když se nakonec Raven rozhodla žít s někým jiným XD?

vera4097
15.08.2020 4 z 5

bylo to dobrý, něco nového jsme se dozvěděli, ale souhlasim že závěrečný boj prakticky žádný a konec useknutý.. ale epilog dobrý

jsem zvědavá jestli autorka ještě něco vydá

Karou90
12.08.2020

Ok, jak začít? Asi takhle, když jsem se po přečtení prvního dílu vrhla hned na druhý čekala jsem,že se děj rozjede a dočkám se i nějakých odpovědí na otázky,kterých jsem měla plno. Chvíli to tak vypadalo a já se tetelila blahem. Bohužel jak jsem se prokousávala dějem té tenké knížečky opět jsem začala být zklamaná,že nám autorka nevysvětlila některé pohnutky jednotlivých postav.Velké zklamání pro mě byl vztah Raven a Chrisse. Nějakou část to směřovalo k tomu,že jsou oba výjmeční a,že v Soulcity ve finále udělají nějaký peklo. Bohužel i to ve finále vyšumělo do ztracena. Další věc co mě iritovala byl Max Anderson, nemyslím postavu jako takovou. Ke konci jsem si ho i oblíbila. Ale to jak nám autorka neustále předhazovala celé jméno. Za celou doulogii nám představila jen jednu postavu jmenující se Max, myslím,že nebylo nutné na každé druhé stránce psát "MAX ANDERSON tohle a MAX ANDERSON tamto" za mě stačilo psát jen MAX, když vlastně jsme ani neznali příjmení ostatních postav. Co se týče toho velké útoku na Soulcity tak jsem měla pocit,že ani žádný neproběhl. Konec mi přišel neuvěřitelně urychlený. Ráda bych se dozvěděla jak se budovalo nové,svobodné Soulcity a jak to dopadlo s jidnotlivými postavami. Toho nás autorka bohužel ušetřila. Já osobně jsem z obou knih zklamaná. Nápad jako takový má poteciál,ale zřejmě to ztroskotalo a autorčině "nevypsanosti".

andrejci
08.08.2020 4 z 5

Musím říct, že druhý díl líbil v jistém ohledu o něco víc než první. Samozřejmě měl svoje mínusy a svoje plusy. Co mi vadilo byl závěr. Byl podle mě uspěchaný. Co mi možná ještě vadilo bylo to, že tam celkem chyběl Chriss. Některé věci potom nebyly i pořádně vysvětleny. Jinak knížku i sérii hodnotím kladně. Klidně mohl být ještě jeden díl. Ničemu by to podle mě nevadilo. Autorka píše dobře a pokud napíše ještě tak si to s radostí přečtu.

petulkapeta
04.08.2020 5 z 5

pokračovani se mi libilo,přiběh plynul dal a chteli sesadit radniho,to bylo vse bezva,jen me mrzi že neni třetí díl a taky to,že nwm jestli Raven nakonec skončila s Chrisem i když víme že ma dceru a vnučku...no me se autorcino spsani libilo a jsem zvědava na další knihy od ní...

Autorovy další knížky

Martina Čekalová
česká, 1999
2019  72%Město duší
2020  66%Město zrady

Kniha Město zrady je v

Právě čtených1x
Přečtených148x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce122x
Chystám se číst69x
Chci si koupit19x
dalších seznamech4x