Medový perníček - do srdce chodníček

Medový perníček - do srdce chodníček https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102737/medovy-pernicek-do-srdce-chodnicek-102737.jpg 4 5 1

Životní příběh perníkářky Jindry Dvořákové sepsala spisovatelka Marie Kubátová, původní profesí magistra ve Vrchlabí. Autorka sedmi desítek oblíbených knih... Paní Kubátová psala s velkou chutí, lehce a hlavně s hlubokou znalostí věci - s Jindrou Dvořákovou, rozenou Čermákovou, ji totiž váže celoživotní přátelství zrozené před desítkami let ve škamnách pražského gymnázia. Tato knížka tedy nevypovídá jen o perníkářce a perníku, ale (v druhém plánu jaksi navíc) také o jednom velkém přátelství. ... celý text

Přidat komentář

DádazPrahy
04.10.2019 3 z 5

Milá knížečka, která určitě přinese dobrou náladu.
Zajímavé vzpomínání paní pernikářky na její dětství a prožitý život, vyprávění o tom, jak se její záliba v pečení perníčků postupně stala až jejím posláním.
Můžeme jen obdivovat její pracovivost, skromnost a pokoru - v dnešní době tak vzácné koření.
Moc se mi líbí závěrečná kapitola knížky, "Psaníčko z lásky - Můj milý perníčku" - vyznání a poděkování paní perníkářky perníku.
Oceňuji také, že se paní perníkářka podělila o recept na svoje vyzkoušené perníkové těsto i na to, jak vyrobit perníkovou chaloupku, navíc přidala i pár dobrých rad pro pečení.
V knížce najdeme i děkovné dopisy osobností, kterým udělaly perníčky od paní Jindry Dvořákové radost.
Bohužel paní Dvořáková (spolužačka autorky knížky paní Kubátové) tento svět v roce 2014 ve věku 91 let opustila - tato knížka je na ni milou vzpomínkou.
Velmi se mi líbí i grafická úprava knížky - příhodný malý formát, barevné fotografie perníčků, oranžové okraje stránek jako by připomínaly med, který by ve správném perníkovém těstě neměl chybět.

Štítky knihy

perníky

Autoři knihy

Marie Kubátová
česká, 1922 - 2013

Kniha Medový perníček - do srdce chodníček je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce7x
dalších seznamech2x