Mediální výchova v Čechách

Mediální výchova v Čechách https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40325/medialni-vychova-v-cechach-40325.jpg 3 4 2

Populárně-naučný výklad fungování českých tištěných médií v konfrontaci s rozhlasem, televizí a internetem. Masmédia zosobňují nedílnou součást gigantického ekonomického odvětví, jež může na jedné straně čtenáře ovlivňovat či dokonce klamat, ale současně může přinášet mnoho cenných informací. Rothova interpretace fungování českých médií (publicistika, zpravodajství) a příslušných metod i technik novinářské práce si klade za cíl naučit přijímat jejich informace s nadhledem a pokud možno číst i mezi řádky... Publikace má sloužit jako doplněk občanské a společenské výchovy či literatury na středních školách.... celý text

Přidat komentář

Eia
07.11.2021 4 z 5

Navzdory zdejšímu hodnocení mi kniha nepřipadá vůbec špatná. Samozřejmě je velice ovlivněná jediným autorem, navíc novinářem, takže ne všechno je objektivní (nejvíc jsem to pociťovala při jeho rozboru titulních stránek magazínů, kde byly některé komentáře mimo mísu), ale kniha má hlavu a patu, příklady z praxe a navíc úkoly, které si velice dobře dovedu představit při hodině mediální výchovy na střední škole (nebo druhém stupni školy základní). Stáří knihy mi nepřišlo na překážku, noviny se skládají stále ze stejných částí.

Rumplestiltskin
14.12.2017 3 z 5

Kniha je zajímavým pohledem na tištěná média, jejich myšlení a strategie. Bohužel je už poněkud zastaralá a možná by přišlo vhod nějaké aktualizované vydání.
Jedna z věcí, která by mohla čtenářovi vadit, je jen jednostranný pohled na celou problematiku.


Autorovy další knížky

Jiří Roth
česká, 1963
2009  87%Kolumbijská triáda - Káva, kokain, smaragdy
2004  95%Sníh z Bogoty
2021  82%Čas na odvahu - Příběh vzniku hnutí Přísaha
2005  55%Mediální výchova v Čechách

Kniha Mediální výchova v Čechách je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x