Karta smrti

Karta smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26532/karta-smrti-26532.jpg 4 14 6

Max Mingus série

< 2. díl

Když detektiva Maxe Minguse a jeho partnera Joea přivolají do parku Primate v Miami, kde byl nalezen mrtvý člověk, zpočátku vše vypadá na rutinní – i když trochu bizarní – vyšetřování. Situace se však změní ve chvíli, kdy se dozvědí, že rodina oběti byla vyvražděna a navíc v žaludku mrtvého muže najdou částečně strávenou kartu, kterou je Mečový král. Stále krvavější stopa dovede Maxe a Joea nejprve k pochmurné věštkyni a jejímu synovi, intrikánskému kuplíři, a poté k neblaze proslulému Solomonovi Boukmanovi. Jen málokdo potkal nejobávanějšího zločince v Miami, ale zvěsti o něm překypovaly informacemi o rozeklaném jazyku, obřadech voodoo, obětování lidí, zombie a kamarádech na hodně vysokých postech. Na pozadí černé magie a zkorumpované policie musí Max a Joe rozeznat dobré chlapy od darebáků – a dobrat odpovědí na několik otázek. Jaký význam má Mečový král? Co přiměje ty, kteří takovou kartu spolknou, aby si těsně před vlastní smrtí dopřáli povyražení zabíjet? A dokáže Max zjistit pravdu o Solomonovi dříve, než stín smrti padne na práh jeho vlastního domu… ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

King of Swords , 2007


více info...

Přidat komentář

Mikiem
19.10.2022 odpad!

Nic moc mi to neříká je to politicky nudné, jsem skoro u konce a nevím jestli knihu vzdám nebo přečtu do konce ještě uvidím, ale za mě odpad!!!

tess.de.veles
27.10.2015 odpad!

Jezisi
...
naprosta ztrata casu...vzdala jsem to asi sto stranek pred koncem....jak tu uz nekdo psal,zbytecne moc postav.....nuda....ale strasna.....Takhle jsem se naposledy nudila nad Kafkovym Zamkem a jeho zememericem K.....


veru.veronika
28.12.2013

Očekávala bych jiný závěr knihy, tento je moc otevřený / neurčitý. Kniha se mi jinak četla velmi dobře, za týden přečtená a chvílema i dosti napínavá že se nedala odložit. Avšak Pan Klarinet je lepší.

jiri77
24.08.2013 1 z 5

Kniha se mi zdála zbytečně moc roztahaná s nepřeberným množstvím postav ve kterém jsem se začal už ztrácet.Autorova snaha o co nejbrutálnější popis vražd mi přišla taky zbytečná.

Corehead
29.04.2011 5 z 5

Moc pěkné počteníčko.Chvilkama mě při popisu vražd,nebo při popisu praktik woodoo náboženství jímala opravdová hrůza...Moc pěkný thriller,atraktivní zápletka z prostředí dealerů drog a exotického náboženství.Výborná kombinace.

Viviana
02.03.2011 4 z 5

Tehle kousek mě bavil snad ještě víc než Pan Klarinet. :) Jediné, co bych vyčetla, ani není tak problém téhle knížky, jako spíš celého žánru obecně... nějak mě začíná nudit snaha autorů o co nejbrutálnější mordy. Tady se to dalo zkousnout jako součást nějakého budování atmosféry, nebo tak... ale obecně... no, mám dojem, že za chvíli skončím na dietě Agáty Christie, jestli to se mnou a s krimi-thrillery půjde takhle dál.

Autorovy další knížky

Nick Stone
anglická, 1966
2009  74%Karta smrti
2012  76%Pan Klarinet

Kniha Karta smrti je v

Přečtených26x
Knihotéce21x
Chystám se číst10x