Pan Klarinet

Pan Klarinet https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22693/pan-klarinet-22693.jpg 4 83 27

Max Mingus série

1. díl >

Max Mingus ví, co je riziko, ale práci na Haiti vezme, protože ji nikdo jiný nechce. Haiti je ostrov voodoo a černé magie, kde neplatí žádné zákony a kde se každý musí vyrovnat se svými démony, a je rovněž domovem nestvůry, které říkají pan Klarinet – neblaze proslul tím, že bezpočet dětí odčaroval od původních rodin.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Mr Clarinet , 2006


více info...

Přidat komentář

niki-chan
01.03.2021 2 z 5

Pro mě spíše zklamání. Děj mi přišel rozvleklý a za přečtení opravdu stála první a poslední kapitola.

eraserhead
20.01.2020 4 z 5

Já si říkal, že to nebude tak horké, jak se podle informací na obálce zdá. Přesto musím říci, že mě kniha hned v začátku hodně chytla, četla se úplně parádně, poskytovala zajímavé scény i informace, úplně mě dokázala vcucnout a přenést na popisovaná místa. A svým způsobem se tak dělo i poté, kdy mi došlo, že neposkytne to, co se snažila namluvit, že dá. Vyvrcholení a závěr je trochu zklamání. přesto kniha poskytne spoustu zajímavých věcí, a už míst, zvyků nebo postav, kteér zaujmou samy o sobě, bez ohledu na děj a jeho vyvrcholení. Hodně se mí líbilo, že hlavní hrdina nebyl tak úplně klaďas a neměl nebesky modré se zářivě bílými obláčky myšlení. SPOILER: Čekáte-li až mysteriózní horror, můžete být dost zklamáni. 3.5*


Jana09
28.08.2019 5 z 5

Uff :-(

Místy jsem přeskakovala. Některé pasáže jsem fakt nedávala.
Otřesné, v jakých podmínkách v dnešní době můžou lidé žít.
A jak pramalou cenu má lidský život.

HanaNov
28.06.2019 4 z 5

Jako fakt veliké překvapení! Po knize jsem úplně náhodně sáhla v knihovně, nic extra jsem od toho nečekala, ale nakonec to bylo moc dobré čtení a jsem zvědavá, jestli bude nějaké pokračování.

Zajímavá lokace, nadějná zápletka, neuvěřitelný propletenec, nečekané zvraty i šokující závěrečné rozuzlení, lidský a uvěřitelný hlavní hrdina.. Navíc pokud prokreslení Haiti a života na Haiti nebylo smyšlené, tak teda WAU, je tohle možné?? Ale přiznávám se, že o Haiti nevím vůbec nic, tak maximálně ho najdu na mapě:)
Takže shrnutí: celé to působí hodně vykonstruovaně, nepravděpodobně, příliš komplikovaně a voodoo, o které je opřená titulní stránka, tam je jako nějaká zbytečná vycpávka, která tam ale úplně stejně být vůbec nemusí.
Nicméně mě to opravdu bavilo a těšila jsem se na každou stránku. Fandila jsem hlavnímu hrdinovi a vyhovoval mi autorův styl, který jde rovnou k věci, je přímočarý a nehraje si se čtenářem. Za mě teda velmi příjemné překvapení!

Kortez
11.02.2019 5 z 5

Kniha me zaujala svým názvem kvůli čtenářské výzvě - kategorie hudební nástroj.
Jaké štěstí byla tahle volba. Naprosto šílená detektivka o únosech dětí a následném sexuálním zneužívání. Autor se nenimral v detailech, no i tak je čtení o zločinech na dětech emotivnější než běžná detektivka. Naštěstí má kniha heppyend.
Popisy Haiti, jak krajiny, lidí, zvyklostí, mýtů a pověr které se nakonec vyvrbí v reálném základu, to vše řadí tuhle knížku k nejzajímavějším z detektivního žánru. Mohu jenom doporučit všem, kdo jsou už překrmeni severskými detektivními příběhy.

Tirisa
18.02.2018 4 z 5

Musím říct, že spíš než jako detektivka mě kniha zaujala svým popisem poměrů na Haiti a už z tohoto pohledu jsem si knihu opravdu užila.

machina
23.09.2017 4 z 5

Příběh je teda hooodně zapletený, a o to víc napínavý. :)
Četla jsem to na dvakrát, protože do strany 100 se to nedá číst, to si asi autor teprve rozepisoval ruku. Pokud můžu doporučit, tak čtěte až dál. Naopak těchtěch 100 stran, co přebývá na začátku, bych klidně ještě uvítala na konci, protože se to parádně rozjelo. :)

vanda4094
22.03.2016

na to, že stála 39 korun , mě příjemně překvapila :-)

Gaza92
07.02.2016 3 z 5

Podle popisu a obalu knihy jsem cekal vice voodoo a ne spise politicky zamerenou detektivku. Kazdopadne cetla se dobre.

Krista93277
23.03.2015 3 z 5

Kniha jako detektivka dobrá, trochu moc roztáhlý děj, kolem woodoo to prošlo hodně daleko, ale jinak na to, že se jedná o prvotinu autora, dobrá. Jen bych to prezentovala jako detektivku z prostředí Haiti a nedávala důraz a lákadlo na již zmíněné woodoo. To mě právě nalákalo ke koupi knihy a proto jen tři hvězdičky :-)

mapet85
16.10.2014 3 z 5

Kniha Pan Klarinet je autorovou prvotinou. Dej sa odohráva v exotickom Haiti. Ide o kriminálny román, pričom hlavnou úlohou detektíva Maxa je nájsť strateného syna zámožnej rodiny. Zároveň je príchod na Haiti preňho možnosťou vyrovnať sa s problémami, ktoré prežíva. Pri hľadaní nás autor veľmi dobre zoznamuje s atmosférou Haiti, vnímaním ľudí, celkovým prostredím, takže chvíľami máte pocit, že čítate cestopis. To sa mi na knihe páčilo. Autor využil to, že na Haiti žil a aj jeho matka pochádza z jednej z najstarších haitských rodín.

Samotný príbeh tiež nebol zlý, priniesol určité zvraty a nečakané odhalenia, okrem klasického vyšetrovania a výsluchov je popretkávaná čiernou mágiou a voodoo, ktoré je v tejto krajine veľmi populárne. Páči sa mi postava detektíva Maxa, ktorý je veľmi vnímavý a pozorný sledovateľ. Podarí sa mu nájsť strateného syna v tejto krajine, kde neplatia takmer žiadne zákony, možno ak len zákon silnejšieho ? :)

makhushka
17.07.2014 4 z 5

Ze začátku celkem nuda, ale pak se to rozjede a nemohla jsem se dočkat na závěr, jak to vše dopadne kdo to byl atd. ten konec je opravdu dobrý, vůbec jsem ho nečekala o to více mě bavil.

Astarothh
08.02.2014 4 z 5

Zajímavá detektivní zápletka, trochu politicky laděno. Celkově se mi kniha líbila. Určitě doporučuji ke čtení. Zápletka se řeší kupodivu ne na posledních deseti stranách, ale poměrně dlouho a závěr se nedá očekávat, což já mám ráda.

Rockwood
10.01.2014 4 z 5

Zajímavé počtení. Ke kompletnímu přečtení jsem se sice dostal až na druhý pokus (už ani nevím, proč jsem prvně od toho odešel) a nelituji toho. Temný thriller z oblasti voodoo a černé magie mě uchvátil natolik, že jsem jej přečetl prakticky za jeden den. Je to sice místy trošku silné kafé, ale i tak kvalitní příběh.

evickakyticka
19.11.2013 2 z 5

Většinou ke konci knihy, když dočítám, jsem natěšená na závěr a snažím se ho náležitě si vychutnat. Tady to ale tak nebylo. Spíš mi prolétla hlavou myšlenka, že tuto knihu ani nebudu vědět, že jsem kdy četla....

zdisule
18.11.2013 1 z 5

Myslela jsem, že to nedočtu.

donnell
05.10.2013 5 z 5

Vím, je to povrchní, ale částečně vybírám knihu i podle obalu. Tenhle se mi líbil a obsah mě (naštěstí!) nezklamal, ba naopak! Zajímavý prostředí, poutavý příběh a mě nezbývá než doporučit, určitě stojí za přečtení ;)

petka-2007
24.07.2013 5 z 5

První zkušenost s tímto spisovatel a musím uznat, že styl jeho psaní mi sedí. Fascinovalo mě prostředí, ve kterém se příběh odehrává - opravdu drsné.. Ostatním určitě k přečtení doporučuji.

sarekaslukova
05.07.2013 5 z 5

Škoda že byl tak uspěchaný konec. Jinak to bylo dobrý. Za půlkou knihy jsem pořád ještě nevěděla co si mam myslet. Takový knížky mam ráda. Nejasný děj. Člověk si může udělat nekonečně mnoho konců než dorazí na ten konečný. V tomto případě jsem tento konec neočekávala. Opravdu povedená kniha.

Misan1993
03.05.2013 5 z 5

Recenze fantastická, kniha o něco horší, ale joo,bylo to pěkný čtení :)

Štítky knihy

Haiti voodoo

Autorovy další knížky

Nick Stone
anglická, 1966
2009  74%Karta smrti
2012  76%Pan Klarinet

Kniha Pan Klarinet je v

Právě čtených2x
Přečtených123x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce62x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x