Matka Vojtěcha

Matka Vojtěcha https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161148/matka-vojtecha-161148.jpg 5 9 5

Román o celoživotním svědectví lásky k Bohu i bližním přibližuje čtenářům osobnost Matky Vojtěchy Hasmandové. Její život oslovuje především láskyplným následováním Krista, kterého boromejka Matka Vojtěcha dokázala vidět v každém svém bližním. Byla duchovní i lidskou oporou ostatním řeholním sestrám jako jejich generální představená, ale také spoluvězenkyním během svého osmiletého věznění v 50. letech. Zemřela v roce 1988 v pověsti svatosti a v současné době probíhá proces její beatifikace. Druhé vydání této knihy vychází při příležitosti Jubilejního roku Matky Vojtěchy.... celý text

Přidat komentář

Jana512
07.11.2021 5 z 5

Příběh ženy, která svůj život od malička prožívala ve víře v Boha. Nejdříve v kruhu své rodiny, na slovácké vesnici v Huštěnovicích. V dětství ztrácí svou maminku, která zemřela při příchodu na svět sedmého bratra Vojtíška. Již v dětství miluje Boha a touží pomáhat bližním. Uskutečňuje se to v Kongregaci Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Jako řeholnice působila jako učitelka a ošetřovatelka. V padesátých letech zakusila vězení v letech 1952 - 1960. Po propuštění působí v Božicích u Znojma a ve Vidnavě. V roce 1970 byla zvolena provinční představenou a po roce 1970 generální představenou ve Znojmě- Hradišti. Byla vždy milující spolusestrou a nyní Matkou všech spolusester, v jejichž kruhu odchází 21. 1. 1988 na věčnost. Kniha nám ukazuje život sestry, která s velikou láskou sloužila Bohu i lidem. Dnes je jedna z kandidátek na blahořečení.

bílárůže
12.04.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem již jednou před pár lety začala číst, ale z nějakého důvodu jsem ji odložila. Možná jsem jen potřebovala dozrát. Teď, když se mi podařilo ji přečíst, jsem velmi ráda, že jsem se se k ní znovu dostala. Za mě se jedná o velmi krásný příběh o ženě, která svůj život obětovala službě Bohu a svým bližním. I když to neměla vždy jednoduché, vytrvala a zemřela mučednickou smrtí. Příběh mne zasáhl a díky němu jsem zapřemýšlela i nad sebou samou. Velmi krásně napsáno, děkuji paní Holková.


Candide
25.05.2014

I přes několik překlepů krásné, občerstvující a inspirativní čtení. Bůh žehnej odkazu Matky Vojtěchy!

Hanka_Bohmova
08.03.2014 3 z 5

Celkem obyčejná kniha o velmi neobyčejné ženě. U sester boromejek jsem jako mladá holka strávila mnoho pěkných chvil, proto jsem si ráda přečetla i životní příběh matky Vojtěchy.

Fiona
30.11.-0001 5 z 5

Tonečka Hassmanová si mne získala už jako holčička a ačkoli ji jako velkou neznal skoro celý svět, neudělala toho málo. Celá kniha působí příjemným, milým a uklidňujícím dojmem, ačkoli se v ní najdou i smutná a velmi nepříjemná místa.