Matematika pre život

Matematika pre život https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474955/bmid_matematika-pre-zivot-bCy-474955.jpg 5 13 4

Matematické vzorce formujú ľudské životy – od pôrodnosti cez choroby až po to, ako vnímame plynutie času. V tejto mimoriadne zrozumiteľne sformulovanej knihe nás Kit Yates vyzbrojuje jednoduchými matematickými pravidlami a nástrojmi, ktoré nám môžu pomôcť porozumieť chaotickým a často nejasným hádankám nášho sveta. Odhalíte, ako nám matematika môže zmeniť život k lepšiemu, ako sa vyvarovať omylov alebo ako čítať správy a odhaľovať lži.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Matematika a logika
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

The Maths of Life and Death , 2019


více info...

Přidat komentář

mira.k
05.03.2022 5 z 5

Pěkná kniha od matematika biologa o využití matematiky v biologii napsaná pro laiky. Hezká a dobře se čte. I když ne všemu je snadné pro nematematika porozumět. Rozhodně jedna z knih, kterou by si měli lidé bez tahu na branku a fantazie, co se ptají k čemu mi to bude, přečíst.

bigbabe
01.11.2021 4 z 5

Bohužel tím, že jsme jen tři hodnotitelé trochu ponížím hodnocení. I přesto, že většina knihy byla báječná a pro mě zajímavá témata, 5 hvězdiček si necháme pro opravdové trháky. První kapitola mě zajímala, pak byla část knihy, kdy jsem trochu usínala a od druhé poloviny jsem opět četla s nadšením o tématech, která byla zajímavá.


Sandalkar
06.10.2021 5 z 5

Opravdu zajimava kniha. Matematiku ukazuje na stastnych i nestastnych realnych pribezich ze zivota v historickem i matematickem kontextu.
Na me byl sice text misty (i po opetovnem precteni) nad sily meho chápání, i tak ale moc bavil, ocenuji ho a doporucuji dal.

jaroiva
15.06.2021 5 z 5

Jsem stoprocentně ta správná cílová skupina pro tuto knihu. Zaujala mě na první pohled.
Věřím ale, že i ti, kdo nejsou takoví matematičtí nadšenci, si mohou užít příběhy, které byly způsobeny špatnou interpretací statistických výsledků nebo se nechat uklidnit polopatisticky podanými informacemi, např. v oblasti interpretace výsledků testů mamografu nebo objevit kouzlo, které zduvodňuje velkou část fungování placebo efektu.
Podle mě autor velmi čtivou formou a normálním jazykem, bez přemíry odborných pojmů, ukazuje, že se hodí občas se zamyslet nad jednoduchou matematikou kolem nás.
Některé případy vyznívají docela desivě, ale všechny beze zbytku jsou zajímavé.
Doporučuji i těm, koho matematika ve škole nebavila. Na této knize snad pochopíte, proč někoho může bavit víc, než jakákoli jiná věda.

Autorovy knížky

2021  94%Matematika pro život

Kniha Matematika pre život je v

Právě čtených3x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst55x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x