Mars a Venuše: Vztahy v dnešním globálním světě

Mars a Venuše: Vztahy v dnešním globálním světě https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353123/mid_mars-a-venuse-vztahy-v-dnesnim-glob-rPL-353123.png 3 20 4

Je to již více než dvacet let, co John Gray napsal knihu Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Knihu, jež pomohla párům po celém světě prohloubit jejich intimitu a oživit milostné životy. Ukázalo se, že muži a ženy spolu komunikují tak rozdílným způsobem, že by mohli být z různých planet. Miliony lidí se díky němu naučily porozumět a mluvit jazykem toho druhého, což přispělo k záchraně mnoha vztahů. Ale svět se změnil. V současné době je daleko komplikovanější definovat, co to vlastně znamená být muž nebo žena. Mnoho mužů i žen opustilo letité zaběhnuté stereotypy a objevili svou skutečnou přirozenost – což má velký vliv na dnešní partnerské vztahy. Nejnovější kniha Johna Graye nabízí moderní pohled na otázky a problémy, které jsou klíčem zdravých vztahů. Role mužů a žen se dramaticky mění a tato kniha vám pomůže s orientací ve vztazích moderního, globálního světa prostřednictvím příkladů ze života a jednoduchých cvičení. Možná pochopíte, že váš partner je vám bližší než tušíte.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Omega
Originální název:

Beyond Mars and Venus: Relationship Skills for Today's Complex Woeld , 2017


více info...

Přidat komentář

Maki21
02.11.2020 5 z 5

Otevřela mi oči jak správně komunikovat s partnerem. Velice doporučuji.

JanaO118
17.08.2020 5 z 5

John Gray "za mě" už v životě vyřešil nejeden problém, často se s ním radím znovu a znovu a pokaždé pro mě má správné řešení! Velmi moudrá praktická kniha!


d.p.
28.05.2018 5 z 5

Pan Gray umí a opět to ukázal. Stav, který v knize popisuje, u nás ještě zcela nenastal, nebo aspoň v mém okolí ho nepozoruji. Když dělal před nedávnem rozhovor tady v ČR, tak řekl, že u nás je to ještě v pořádku a ať jsme za to rádi. Extrémy jako jsou v USA a třeba v Norsku, kde si hrají na to, že rozdíly mezi pohlavími nejsou, jsou podle mě velice zcestné. Tato kniha připomínám ženám, co se chovají jako muži a mužům, co se chovají jako ženy, že je to pro jejich hormonální systém nepřirozené a vede to k vnitřnímu nepořádku a nespokojenosti. Zároveň radí, jak se vrátit do těch správných kolejích, ve kterých se přirozeně cítíme spokojení. Velmi dobrá kniha, i když ten původní originál Marsu a Venuše je jen jeden, stejně si zaslouží plné hodnocení.

evasamankova
22.11.2017 4 z 5

Zajímavá kniha nabízející reálné a praktikovatelné rady. Polopatické autorovo vysvětlování možná občas trochu rozčiluje, ale opakování je přeci jen matkou moudrosti.