Kalužiny modré krve

Kalužiny modré krve https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17727/mark-stone-kaluziny-modre-krve-17727.jpg 4 17 3

Tajemný mladý muž, příslušník neznámé islamadanské civilizace, zachrání Marku Stoneovi život při střetu s denebskou narkomafií na planetě Gatagéwa. A vzápětí ho mladíkův otec, oficiální vyslanec této civilizace, pověří úkolem přímo detektivním: Mark má vyšetřit vraždy v poslední době spáchané na členech vládnoucí královské rodiny. Podivuhodné na celé věci je, že k akci dali předem souhlas Markův šéf generál Khov i velitel Vesmírné policie admirál Neuman, aniž o tom Marka informovali…... celý text

Přidat komentář

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.

Metla
18.02.2019 2 z 5

Byla jsem zvědavá, co s brakovou sérií (jakou "Mark Stone" je a nemyslím to nijak pejorativně) dokáže udělat relativně dobrý spisovatel, nakoukla jsem tedy pod nevkusnou obálku "Kalužin modré krve". Několik úvodních stran mě navnadilo na obstojnou oddychovku - události na planetě Gatagéwa si udržují Mosteckého rukopis: nechybí moře, příšery a drsní muži, vzdorující osudu, je v tom cítit špetka charakteristické melancholie. Děj se bohužel brzy přesouvá na jinou planetu, k neznámé civilizaci lidí s modrou kůží... a padesátá stoneovka se zvrhává v chaotické dobrodružství, plné nezajímavých postav, špatně popsaných bojů, nudících intrik a plytkých dialogů.
Osobně mám pocit, že psaní tohoto rodokapsu vůbec autora nebavilo, vršil scény bez ladu a skladu, hlavně už to mít za sebou: žádná atmosféra, slabá akčně/detektivní zápletka, psychika postav nulová, zmatek - já jako čtenář jsem to chtěla mít rovněž za sebou. Dočíst mě nenutil zájem, nýbrž špatně uplatněná tvrdohlavost. Mizerné nejen na Mosteckého poměry, dokonce i v rámci této prostoduché série jsou "Kalužiny krve" slabota.


RayRay
18.06.2018

Je to asi třicátá kniha Marka Stone, co jsem četl. Ale suverénně zatím nejhorší. Chaos, nepromyšlenost, nekonzistentní chování postav. Postavy se chovají nelogicky. Děj je zmatený, jako kdyby autorovi drželi u hlavy pistoli a nutili ho psát násilím něco, co je mu proti srsti. Psychologie postav je zhruba tak nepropracovaná jako kdyby je popisoval mrtvý autista v depresi bez chápání lidského myšlení. Vše je zmatené, nepromyšlené, nenavazující. Špatně popsané zápletky, nuda, scény na sebe navazují jen stěží skrze hodně špatně vymyšlených oslích můstků.

Připadá mi tento díl spíše jako sadistická pomsta na čtenáři. Dočetl jsem spíše se sebezpřením, než že by mě to bavilo. To se mi u jiných sérií Marka Stone tak nestalo. Zřejmě začnu číst jen od Marka Stone jen originály od Garena.

Asi nejhorší sci-fi knížka/příběh, který jsem za svůj život četl. Velice velice slabé.

Štítky knihy

české sci-fi česká fantastika

Kniha Kalužiny modré krve je v

Přečtených42x
Knihotéce37x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x