Mariana

Mariana https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408097/bmid_mariana-z6K-408097.jpg 4 253 92

Poutavý román o osudech dvou žen, které se i přes propast času neoddělitelně spojily. Julia Beckettová věří na šťastná znamení. Když se přestěhuje do Greywethers, nádherného starobylého domu ve Wiltshiru, tuší, že za tím nebyla jen náhoda. Místní obyvatelé jsou milí a přátelští, a především jeden pohledný mladý soused Julii přitahuje, ale pod povrchem obyčejného života ve starém domě cítí přítomnost dávné, zapomenuté tragédie. Brzy se dozví, že před tři sta lety v domě žila dívka Mariana, jejíž osud je podivně spjatý s jejím…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Mariana , 1994


více info...

Přidat komentář

KatkaHutyrová
03.03.2024

Přečteno do strany 92 a odkládám.
Nevyhovuje mi styl psaní. Autorka mixuje minulost a současnost dohromady - a naprosto bez varování. K tomu všemu spousta popisných pasáží.
Tahle knížka je pro mě velké zklamání. Krásná obálka to zachránit nemůže.

Silvisek
14.10.2023 4 z 5

Zacatek trochu jsem nevedela jestli je to pritomnost nebo minulost, pak jsem to pochopila. Dost naponave. U konce jsem z toho mela teda az deprese, jelikoz mam male miminko a cist jak je mrtve bylo pro me sileny. A konec??? Neuveritelny, to jsem opravdu necekala.
Kniha se mi jinak docela libila


Katka.zavodska
07.10.2023 4 z 5

Hezká a čtivá kniha. V knize se prolíná současnost a minulost, což mě občas rušilo. Za krásný konec však dávám hvězdičku navíc.

PetraN17
20.04.2023 5 z 5

Také jsem nečekala, že se mi kniha bude tolik líbit. Konec to vše posunul na plný počet pěti hvězd :))
Moc pěkný příběh

Gabča67
02.01.2023 4 z 5

Romantická oddechovka. Těžko se k ní asi někdy vrátím, ale četlo se to vlastně pěkně. Někdy je potřeba pustit si do života urostlého muže s očima barvy hlubokých lesů, který jezdí na šedém koni, že? :-)

jeny-v
14.09.2022 5 z 5

Tuto knihu vřele doporučuji a řadím ji do svého seznamu „top ten “ románů s notnou dávkou romantiky, mystéria, vzácného přátelství a sourozeneckého hašteření. Obdivuhodný je i překlad, ve kterém jsem si užívala krásy českého jazyka v autentických popisech krajiny, přírody, zahrad, kostela, jarmarku a dražby, zámku a nočních londýnských ulic. Knižní ilustrátorka Julie Beckettová se po druhém setkání se starým šedým domem ve Wiltshiru rozhodne „Šedovec“ koupit. Ten ukrývá mnoha staletími opředená tajemství, které začne mladá žena retrospektivními stavy odkrývat. V blízké vesnici se seznámí s hostinskou Vivien, farmářem Iainem, majitelem croftonského panství Geoffreyem de Mornay a hlavně s Vivieninou tetou Alfredou: „Z minulosti můžeme čerpat, můžeme se z ní učit, ale nemůžeme z ní žít.“ A kdo je Mariana s Richardem, tak to si příběh musíte přečíst…..

Joyce24
04.09.2022 5 z 5

Krásně se to četlo, ani bych dopředu nevěřila, že se mi bude knížka tak moc líbit. Chvíli je hlavní hrdinka v současnosti a najednou.....
Poslední třetinu příběhu jsem musela přečíst na jeden zátah a vše ostatní šlo stranou, tak moc jsem byla zvědavá, jak to vlastně dopadne.
Doporučuji.

Dalia
26.08.2022 5 z 5

Sladkobolný příběh, příjemné čtení.

Jenny46
15.08.2022 4 z 5

Mám ráda knihy, kde je tajemství, cestováním časem a trochu duchařské historky...
Příběh je pomalejší a prolíná minulost a současnost, pro romantické duše oddechová četba.

evineckY
09.08.2022 5 z 5

'' DUŠE POZNÁ, CO JE DŮLEŽITÉ ''
To bylo tak krásné, smutné i veselé, romantické...
Skvělý námět, kde hlavní hrdinka přeskakuje do své dávné minulosti a nachází lásku.
Moc doporučuji.

Ála1968
22.05.2022 5 z 5

Poprvé jsem četla příběh,kde se prolíná minulost s přítomností a bylo to krásné,romantické,prostě nádherné.Konec jsem samozřejmě obrečela,ale dlouho jsem nic tak úžasného nečetla.

Zuzkanka
19.05.2022 5 z 5

Skvělý námět, i když zpracování mohlo být o chlup lepší. Některé situace a momenty v současnosti bych si dokázala představit více uvěřitelněji nebo i méně otravně, přiznávám, že mi Julie trochu pila krev. Nicméně celý příběh se mnou velmi rezonoval. Četla se mi dobře, druhou polovinu knížky jsem přelouskala za jeden den.

Josh
22.03.2022 5 z 5

Odstup - tento typ premiéra - k záhadnému příběhu brzy pominul a od knihy se nešlo odtrhnout. Přestože se děj odehrával ve dvou časových rovinách 300 let od sebe bylo v nich tzv. jasno a zajímavě se prolínaly. Nápadité, lehce napínavé, záživné, vše ve správnou chvíli. Prostě po duši hladící příběh, takže mne autorka nalákala na další své knihy :o)

vikaa
28.02.2022 3 z 5

Knihu čtu už podruhé, poprvé jsem ji četla krátce potom, co u nás vyšla a byla jsem neskutečně nadšená. Po mnoha letech už takové nadšení nad knihou nesdílím, na toto téma jsem četla mnoho lepších knih. Nicméně nelituji času stráveného nad touto knihou a těm, co mají rády (jedná se o ženy) knihy s tématem návratu do minulosti a převtělování, knihu určitě doporučuji!

pavla67
03.10.2021 5 z 5

Nadherny pribeh,jenom jsem nepochopila ten konec.Muze mi to nekdo vysvetlit,prosim

Holly.W
31.08.2021 5 z 5

Od autorky jsem už četla Ohnivého ptáka, který mě naprosto okouzili. Proto jsem si musela přečíst hned něco dalšího. A Mariana mě nezklamala. Překrásný příběh oděhrávající se opět ve dvou časových linkách, tékové knihy mám ráda. Nemohla jsem se odtrhnout. Sice ke konci smutné, ale nakonec to dobře dopadlo. A musím říct, že ten konec jsem nečekala, moc příjemně mě překvapil. Brzy sáhnu po další knize od autorky.

knihovniceS
20.04.2021

Nedočetla jsem, po 200 stranách jsem to vzdala. Asi nejsem vhodná čtenářka pro takové příběhy. Uprostřed kapitoly se prolínala současnost a minulost a já jsem se ztrácela v ději ... Měla jsem pocit, že čtu dvě knihy na přeskáčku ... Ani nebudu „ hvězdičkovat“ . Odpad to není, když se jiným líbí, chyba je ve mně ...

Gweny
06.02.2021 5 z 5

Duše, které se mají v životě setkat, se setkají a nic jim v tom nedokáže zabránit. A i když si myslíme, že naplno chápeme cesty osudu, nakonec se ukáže být vše úplně odlišné.

Mariana byla jedním z nejněžnějších a nejkrásnějších románů, jaký jsem kdy četla (ovšem až na pár stránek s krutým strýčkem). Celým příběhem se prolínala současnost a minulost, ale přitom jsem se neztrácela v ději ani to nepůsobilo rušivě. Semtam jsem se zasmála, a na konci jsem prolévala potoky slz a ještě pořád mám uslzené oči. Tak moc jsem se vžila do příběhu Mariany i Julie, že jsem zase zapomněla na realitu kolem sebe a teď začínám pociťovat bolavá záda, jak jsem se skoro do půl třetí do rána hrbila nad knihou, kterou jsem přečetla na jeden zátah. Nešlo se odtrhnout, únavu jsem přemohla a stránky ubíhaly tak nějak moc rychle.

Tímto mám již přečtené všechny knihy, které u nás od Susanny Kearsley vyšly a budu doufat, že brzy vyjde další, jelikož mám její romány s pasážemi z minulosti opravdu moc ráda.

Sahti
07.10.2020 5 z 5

Uzasny pribeh a ten konec me dostal...

Beruška1812
22.05.2020 4 z 5

Hezká kniha, četla se jedním dechem....doporučuji.