Manuál pro moderní mámy

Manuál pro moderní mámy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526045/bmid_manual-pro-moderni-mamy-654e950f8f1ed.jpg 4 4 2

Manuál pro moderní mámy - Jak vychovat dcery, které změní svět. Co všechno může udělat matka, aby její dcera vyrůstala a žila svobodně a opravdu rovnoprávně? V první knize, kterou pro české publikum připravil časopis Heroine, na tuhle otázku odpovídá uznávaná německá pedagožka a rodinná poradkyně Susanne Mierau. Její Manuál pro moderní mámy. Jak vychovat dcery, které změní svět předkládá (nejen) matkám návod, jak z našich dětí vychovat sebevědomé ženy, co se nebojí vystoupit ze zajetých kolejí, bořit stereotypy a říkat, co se jim nelíbí a proč. Rodičům radí, jak děti co nejlépe doprovázet, jak pro ně vytvořit bezpečný přístav a zároveň jim ponechat tolik potřebnou svobodu. Na skutečných příbězích matek a dcer ukazuje, jak mají dospělí s dětmi mluvit o kyberšikaně, sexu, sebepřijetí a dalších tématech, s nimiž si jako rodiče často nevíme rady. Zkušenosti z praxe rodinné poradkyně (sama používá výraz "průvodkyně") pečlivě zasazuje do širšího historického a právního kontextu, čímž ještě umocňuje relevanci své - v českém prostředí bezesporu unikátní - publikace. České čtenářky a čtenáři tak do rukou dostávají knihu, která zdaleka není jen o matkách a dcerách, ale o nás všech.... celý text

Přidat komentář

Sisssi
15.12.2023

Při čtení si vezměte k ruce nějakou politickou výchovnou agitku z 50. let a pak hledejte 10 rozdílů. Jsem jediná, komu přijde zvrhlé, vychovávat své dítě podle manuálu? Proč je dnes tak moderní vytvářet si nepřítele? Zkuste mrknout, jak dnes na "patriarchát" nahlíží třeba sociologie, historie, antropologie a archeologie - a zjistíte, že podobné knihy stojí na hliněných nohách.

DreamerX9
04.12.2023 3 z 5

Nemyslim si že by to byl úplně návod pro to jak vychovat sebevědomé a zdravé dcery. Spoustu věcí je o kulturách a historii ale hlavně o tom, jak jsme vyvhováváni my.
Líbí se mi, že kniha skrz vlnu feminismu připomíná důležité aspekty výchovy a to s láskou, trpělivostí a podporou a zároveň připomíná, že žena nemusí být jen matkou a i když jí je není to její jediná role.


Štítky knihy

feminismus výchova gender matky a dcery

Autorovy další knížky

2018  77%Ne! Já nechci!
2023  75%Manuál pro moderní mámy

Kniha Manuál pro moderní mámy je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x