Tapír v tom pláva

Tapír v tom pláva https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403205/bmid_tapir-v-tom-plava-hh4-403205.jpg 4 10 4

Linda Vševedková je skvelá v mnohých veciach, napríklad vie dosiahnuť, aby sa bojazlivý tapír cítil v rušnom meste ako doma. Gusto je tapír a vďaka Linde je zo dňa na deň odvážnejší. Druhá zbierka príbehov tejto nerozlučnej dvojice vám prinesie nielen vášnivý tanec či nebezpečný únos, ale aj bolestivú rozlúčku. Príde Gusto na to, na čom mu záleží najviac na svete?... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Tapir All at Sea , 2016


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
01.03.2023 4 z 5

Skvelé pokračovanie. Naozaj originálne priateľstvo medzi dievčatkom Lindom a tapírom Gustom, autorka si vybrala netradičné zieratko a aj to je dôvod prečo sa táto kniha páčila deťom. Boli fascinované tapírom :) Určite odporúčam.

broskev28
13.07.2020 4 z 5

I druhá kniha o tapírovi Bambangovi je krásně provedená - tentokrát je převažující barvou červená a výsledek je stejně oslnivý jako v prvním dílu. Poněkud méně oslnivá je však čeština překladu (tentokrát byla překladatelkou Kateřina Nejedlá); jsem si docela jistá, že větná konstrukce v českém jazyce nemá vypadat následovně:
"Tohle nebylo o klidném, jasném uvažování a chytrých plánech. Tohle bylo o sdílení tapírových pocitů."
To naštěstí nic nemění na faktu, že další čtveřice příhod Bambanga a Mango se dobře čte a pohladí vás (a snad hlavně malé čtenáře) na duši. Nová postavička (?) - šikovná a světa znalá Raketa - byla zajímavým zpestřením (zvlášť když v tomto dílu o tatínkovi téměř nebyla řeč). A pro mě bylo velkým překvapením, že tapír opravdu plave - přinejmenším v moři to zvládal perfektně!


JointlieKat94
25.03.2020 4 z 5

Pokračování příběhu o Mango a Bambangovi je stejně hezké, jako první díl.

V této knize hledá Mango pro Bambanga zábavu, aby se příliš nenudil, a tak zkouší nové věci.. cukrařinu, balet, flamenco,.. V tomto díle se vrátí i sousedka Citronela, která se chystá otevřít své muzeum kuriozit, společně s Bambangem.
A nakonec je Bambang tak slavný, že mu přijde pozvání na luxusní výletní loď! :)

Vše není prozrazeno, a tak si čtení užijte, jak to jen jde. Je to moc hezké, asi i celkem poučné. :)

Velrybka1
13.02.2020 5 z 5

Super knížka.

Štítky knihy

pohádky pro děti

Autorovy další knížky

Polly Faber
americká
2018  84%Tapír není prase!
2018  84%Tapír v tom plave!

Kniha Tapír v tom pláva je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x