Tapír není prase!

Tapír není prase! https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377181/bmid_mango-a-bambang-tapir-neni-prase-AiE-377181.jpg 4 22 6

Seznamte se s nejsympatičtější dvojkou široko daleko! Mango Všeumělová je mistryně v šachu a karate a umí spoustu úžasných věcí… jako třeba báječné banánové lívance. Bambang je tapír z Malajsie, a rozhodně žádné prase! Nejen že musí neustále obhajovat svůj druhový původ, tedy že není žádným divokým prasetem, ale navíc se v lidském světě potýká se spoustou nástrah. Mango je mu naštěstí stále nablízku, připravená pomoci, vše vysvětlit a zažehnat všechny průšvihy. Nakonec jí ale tapíří kamarád na oplátku také pomůže. Kniha je určena dětem od 6 let. Ideální pro začínající čtenáře!... celý text

Pro děti a mládež Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Pikola
Originální název:

The Not-a-Pig , 2015


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
24.02.2023 4 z 5

Veľmi podarená knižôčka o nevzyčajnom priateľstve. Určite odporúčam pre deti od 5 rokov.

broskev28
30.03.2020 5 z 5

Hned po snídani jsem se s touhle knížkou a s kafíčkem uvelebila na sluníčko. A brzy jsem zjistila, že lepší začátek dne by se mi podařil jen stěží.
Jak už zmínila Lodestar, samo typografické řešení knihy je úžasné - členění textu na jednotlivých stranách a k tomu kombinace černé, bílé, šedé a hlavně fialové, především v proužcích a pruzích. Fialová všude, nejen na předsádce, ale i na "ořezu" stránek - škoda, že knížka není šestisestránková, to by bylo něco! A už se těším na totéž v červené kombinaci, protože 2.díl si určitě nenechám ujít.
Poměrně malá, útlá, proužkovaná kniha je báječná: začíná jakýmisi medailónky vystupujících osob i zvířat, poté následuje netypický obsah a pokračuje vlastní příběh, členěný do několika kapitol. Čtení příjemné a nenáročné (až na slůvka typu laskominy či ve štychu), písmena větší a řádkování rovněž (takže 140 stran přečte poměrně snadno i začínající čtenář). Hlavní hrdinka inteligentní a empatická, paní docentka nechutně zapálená pro svou vášeň. Mě nejvíce nadchnul tatínek, jakkoli málo textu - vlastně jen necelá s. 11 - mu bylo věnováno!
Jedno je jisté: po přečtení této knížky si určitě tapíra s prasetem nespletete.
Děkuju nakladatelství Pikola za další skvělou dětskou knížku a Nele Knapové za příjemný překlad. A máte-li zájem, neváhejte - dnes v Megaknihách za pouhých 60 Kč!
P.S. Ovšem titulní strana by asi dala dyslektikům taky zabrat!


JointlieKat94
25.03.2020 4 z 5

Knihy jsem pořídila pro jednu malou čtenářku v rodině, a ačkoliv jsem nechtěla, přečetla jsem si je. :D

Mango a Bambang. Čtení pro děti od 6 let. Ale jak krásné a milé! Mango při cestě domů vidí na ulici ruch.. a všimne si, že je na přechodu tapír a bojí se. Uklidní situaci, tapíra a společně jdou domů.
Z Bambanga se stává nejlepší kamarád, a společně chodí na různé kroužky, do bazénu, ven, a stává se jim spousta nevšedních zážitků, které ale společně zvládají. :)

Kniha se čte krásně a je plná moc hezkých obrázků. :)

anna.zahy
08.03.2020 4 z 5

Mango je holka a uměla dost věcí. Příjmením se jmenovala Všeumělová. Bydlela v rušném velkoměstě. Jednoho dne, když šla z kroužku karate, tak na silnici uviděla malou hromádku...a byl to tapír.
Tapír byl pořád v kuličce, ale za pár dní se s Mango skamarádil. Jednoho dne šli do bazénu. Druhý den si zkoušel klobouky a třetí den měla Mango vystoupení a to vystoupení dělala i s Bambangem.
Knížka se mi docela dobře líbila, ale přišlo mi zvláštní, že byla Mango holka s takovým divným jménem.

wiix
19.11.2019 3 z 5

Aj keď to bolo milé, dalo by sa z tejto témy vyťažiť viac.

Lodestar
29.04.2018 5 z 5

Kniha mě zaujala na první pohled svým designem. Pruhy, fialová, šedá, bílá a černá - to vše se promyšleně prolíná na všech stranách. Mango je empatická malá a vnitřně trochu dospělá dívka, která potká vyděšeného Bambanga uprostřed velkého města. Snaží se mu pomáhat překonávat jeho strachy a nakonec se i ona od něj něco naučí. Pro malé čtenáře jako dělané, ale užila jsem si ji i já. Nabízí spoustu otázek, které v knize nejsou vysvětlené, a s nimi i zajímavé výpravy za text.

Autorovy další knížky

Polly Faber
americká
2018  84%Tapír není prase!
2018  84%Tapír v tom plave!

Kniha Tapír není prase! je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x