Tapír v tom plave!

Tapír v tom plave! https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393585/bmid_mango-a-bambang-tapir-v-tom-plave-5YR-393585.jpg 4 10 10

Mango a Bambang jsou nejsympatičtější dvojkou široko daleko. Při hledání nového koníčku pro Bambanga zažije dvojice úžasné příběhy, smutná odloučení i vřelá shledání, a samozřejmě nejeden parádní průšvih. Oba přitom zjistí, že sny jsou prchavé, pokud nás na vytoužené cestě nedoprovází věrný kamarád!

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Tapir All at Sea , 2016


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
01.03.2023 4 z 5

Skvelé pokračovanie. Naozaj originálne priateľstvo medzi dievčatkom Lindom a tapírom Gustom, autorka si vybrala netradičné zieratko a aj to je dôvod prečo sa táto kniha páčila deťom. Boli fascinované tapírom :) Určite odporúčam.

broskev28
13.07.2020 4 z 5

I druhá kniha o tapírovi Bambangovi je krásně provedená - tentokrát je převažující barvou červená a výsledek je stejně oslnivý jako v prvním dílu. Poněkud méně oslnivá je však čeština překladu (tentokrát byla překladatelkou Kateřina Nejedlá); jsem si docela jistá, že větná konstrukce v českém jazyce nemá vypadat následovně:
"Tohle nebylo o klidném, jasném uvažování a chytrých plánech. Tohle bylo o sdílení tapírových pocitů."
To naštěstí nic nemění na faktu, že další čtveřice příhod Bambanga a Mango se dobře čte a pohladí vás (a snad hlavně malé čtenáře) na duši. Nová postavička (?) - šikovná a světa znalá Raketa - byla zajímavým zpestřením (zvlášť když v tomto dílu o tatínkovi téměř nebyla řeč). A pro mě bylo velkým překvapením, že tapír opravdu plave - přinejmenším v moři to zvládal perfektně!


JointlieKat94
25.03.2020 4 z 5

Pokračování příběhu o Mango a Bambangovi je stejně hezké, jako první díl.

V této knize hledá Mango pro Bambanga zábavu, aby se příliš nenudil, a tak zkouší nové věci.. cukrařinu, balet, flamenco,.. V tomto díle se vrátí i sousedka Citronela, která se chystá otevřít své muzeum kuriozit, společně s Bambangem.
A nakonec je Bambang tak slavný, že mu přijde pozvání na luxusní výletní loď! :)

Vše není prozrazeno, a tak si čtení užijte, jak to jen jde. Je to moc hezké, asi i celkem poučné. :)

Velrybka1
13.02.2020 5 z 5

Super knížka.

Štítky knihy

pohádky pro děti

Autorovy další knížky

Polly Faber
americká
2018  84%Tapír není prase!
2018  84%Tapír v tom plave!