Pomsta je sladká / Nevinnost

Pomsta je sladká / Nevinnost https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126923/pomsta-je-sladka-nev-126923.peg 4 25 5

Mandarin série


Věčná sbírka série

94. díl

Pomsta je sladká Hlavní hrdinkou je dívka Valessa, která po smrti svých rodičů zůstane zcela bez prostředků a rozhodne se, že se vším rázně skoncuje. V okamžiku, kdy se chystá rozloučit se se životem, přinesou do jejího domu krásnou šlechtičnu Sarah Bartonovou, která se zranila na lovu... Nevinnost Ursa a její starší sestra byly odlišné jako noc a den, nebo - přesněji - venkov a město. Přesto se Ursa stává hostem na nádherném panství, vydávaje se za protřelou a vdanou Penelope. Přichází krásný princ - vysoký a neodolatelný markýz z Charnwoodu, který potřebuje dočasně snoubenku. Pokud Ursa zvládne jednu roli, může hrát i dvě, zvláště když ta druhá znamená hrát sebe samu! Ale cena je vysoká, protože v markýzovi Ursa nachází svůj splněný lásky sen... sen, který jí čest zapovídá...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Revenge is Sweet / The Innocent Imposter , 1988


více info...

Přidat komentář

Nuttelka
10.11.2022 3 z 5

(Audiokniha)
Velmi jednoduchý předvídatelný děj. Nevím, zda bych knihu dočetla, ale v audio podobě je to výborný nenáročný relax :-)

sarahmoon
06.10.2022 3 z 5

Audiokniha - Pomsta je sladká.
Na potřetí, asi nejlepší :o) ... Už jsem to s autorkou chtěla vzdát s hořkou (příliš sladkou) vzpomínkou... Ale na tato kniha nebyla nejhorší :o)

Někdy, určitě za nějakou dobu to zkusím znovu.


MinaHawke
20.05.2017 5 z 5

Pomsta je sladká - Zchudlá Valessa poté co nemá co do úst se rozhodne, že ukončí svůj život. Ale její rozhodnutí překazí příchod zraněné šlechtičny Sarah Bartonové, která když ji lépe pozná, vymyslí plán, ve kterém bude Valessa hrát hlavní roli, společně s markýzem Wyndonburym. Jaké překvapení na ně však čeká?
Příběh se mi moc líbil, jen konec byl uspěchaný.

Nevinná - Ursu její starší sestra Penelope požádá, aby se vydávala za ní a odjela za její tchýní, která nevidí a tudíž nepozná, že to není Penelope. Shodou okolností na panství, na kterém je Ursa přijíždí markýz z Charnwoodu, který nutně potřebuje pomoc. A to takovou, že narychlo potřebuje sehnat ochotnou mladou dívku, která by se zhostila role jeho snoubenky, aby se uchránil před nechtěným sňatkem. A kdo jiný by na tu roli byl vhodnější než Ursa.
Konec byl naprosto úžasný.
Jen Penelope byla tak nepříjemná (já vím, že to bylo úmyslné) a ani neprojevila žádný vděk své sestře.

Jinak kniha celkově se mi moc líbila. Jenom mě trochu rozladila obálka knihy, obrázek podle mě nebyl moc dobrá volba.

reader.007
01.12.2015 3 z 5

Pomsta je sladká:
Jeden by řekl, že když se hejsek s korunkou na dopisním papíře miliskuje s tolika ženskými, mohlo by mu dojít, že naštvat je (zvlášť ty bohaté), není radno... Ale ne - hrdina je přes veškerou svou mravní zkaženost naivní a tak i větu "nejsi pro mě dost dobrá" bere jako úplně neškodnou připomínku, po které si milenka asi jen smutně povzdechne a kajícně ho pustí k vodě. Bohužel takhle šlape po citech nejen jí, ale i některým kámošům z mokré čtvrti a ti se na něj po právu naštvou a rozhodnou se nadutci společně zatnout tipec. A zvolí pomstu opravdu mazanou a nebýt toho, že B.C. svým šlechtickým hrdinům hanebně nadržuje, mohlo z toho být pěkné zadostiučinění.

Nevinnost:
Trochu slabší, ale zase poměrně nápadité škatulata hejbejte se, založené na tom, že hlavní hrdinka neumí poslat svou záletnou sestřičku k čertu a víceméně ochotně pimprluje jejím jménem u slepé tchýně, aby se dotyčná mohla pelešit, zatímco je manžel na cestách. Ještě že jí z té maškarády alespoň kápne pořádná partie...

Je to tedy celkově poměrně pěkné čtení, ovšem... ta obálka je jedním z nejpitomějších počinů nakladatelství Baronet (navzdory silné konkurenci) a opravdu by mne zajímalo, koho napadlo, že fotka z bulváru (kde "ještěnemámnastřelenývlasy" Travolta láskyplně celuje svou zákonnou manželku) bude vhodný přebal pro romantický těsně předviktoriánský a viktoriánský příběh.

souky
29.03.2013 3 z 5

Klasická odpočinková červená knihovna.