Magie koček

Magie koček https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163237/magie-kocek-163237.jpg 5 7 1

Tato kniha umožňuje nahlédnou do mysteria koček a odhaluje mnohé tváře jejich fascinující, rozporuplné osobnosti. Překvapuje čtenáře senzačními poznatky o šestém smyslu i sedmi životech koček. Nacházíme zde také proměnlivé dějiny vztahu člověka a kočky a role, které v průběhu tisíciletí v jeho životě sehrála: bohyně ve zvířecí podobě, pronásledovaná společnice čarodějnic, ochranný duch s drápky a léčitelka na sametových tlapkách, senzibilní vrah depresí a vitalizující transformátor energií, tajemná přítelkyně se senzory na čtyřech tlapkách. Autorka dává odpověď na mnoho otevřených otázek k tématu kultu koček a přichází na stopu i samotnému fenoménu koček.... celý text

Přidat komentář

terimila
03.10.2020 4 z 5

Váhala jsem mezi třema a čtyřma hvězdičkama, ale nakonec ty čtyři dám. Knížka je to zajímavá a pro každého spolubydlícího kočky by to měla být povinná četba. V knížce se mísí historické zajímavosti i temné stránky lidského soužití s kočkami, osobní vzpomínky autorky, místy se koná i nějaký drobný ezo-úlet... ale pořád v rámci únosnosti populárně naučné knížky pro vyhraněné publikum.
A co je nejpřínosnější, je celkem podrobné rozebrání kočičího života, vnímání a chování. Je faktem, že spoustu tipů nebo poznatků jsem okamžitě testovala na své černé paní domácí a docela mi přišlo, že to kvituje s povděkem. Autorka v knize pořád zdůrazňuje, jak si svou kočku nemáte vybírat vy, ale ona si má vybrat vás... a já se pořád koukala na svou černou ochechuli, která mi prostě byla přinesena v krabici a vražena do náručí. Takže vlastně to, že ji občas popadne rapl a jako šílená začne bez podnětu lítat po bytě, ježit se a prskat, je vlastně celkem v cajku, mohla mě taky otevřeně nenávidět, čůrat do bot a podobně. :) V tomto ohledu má knížka docela potenciál otevřít oči lidem v podobné situaci a to oceňuju, takže se kloním k lepšímu hodnocení. Jen na tý knížce, sakrapráce, mohl trochu líp zapracovat korektor.

Štítky knihy

kočky okultismus duchovní literatura

Autorovy knížky

2001  91%Magie koček

Kniha Magie koček je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x