Prokletí Černé královny

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Představte si Paříž na počátku na 20. století: pánové v buřinkách, dámy v korzetových šatech, široké bulváry, první automobily, vstupy do metra zdobené nádhernou secesní výzdobou. Pak si představte Paříž magickou – místo, kde se realita prolíná se světem čar a kouzel. Kolem chrličů na Notre-Dame poletují barevní ptáčci, Eiffelova věž z bílého dřeva zpívá, v Seině plavou sirény a okřídlené kočky diskutují o filozofii. Vítejte v Ambermeru, světě plném intrik, tajemství a kouzel… Mága a detektiva Louise Griffonta přivede vyšetřování celkem banální záležitosti na stopu nelegálního obchodu s kouzelnými předměty. Jak pátrání pokračuje, odhaluje zločiny mnohem temnější. Sériové vraždy a únosy, ve kterých figuruje Černá královna – zrádkyně a odvržená sestra královny víl Méliany. Griffont se rozhodne spojit síly s baronkou Isabel, okouzlující vílou, která miluje záhady a dobrodružství, a která zná Černou královnu až příliš dobře. Dokážou společně případ vyřešit a uniknout z kruhu temnoty, který se kolem nich pomalu, ale jistě, uzavírá?...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309691/big_prokleti-cerne-kralovny-YOv-309691.jpg 3.757
Série:

Komentáře (21)

Kniha Prokletí Černé královny

vlkove
24.01.2022

Velice zajímavá a originální kniha. Paříš 20. století, fantasy bytosti, létající mluvící kočky, velká záhada a krásný styl vyprávění. Prostě moc pěkné a neobvyklé čtení, které nebude pro každého.
Škoda, že nebyly přeloženy další díly série.

hellena1523
15.12.2021

Četla se skoro sama, ale že by mě bůhví jak oslnila, to ani navzdory tomu, jak moc miluji Paříž, bohužel ne.

Sirina
09.10.2021

Tohle je jedna z těch knih, které se vybírají podle obálky. Na začátku jsem měla docela problém se spoustou postav a jmen, ale potom už se to četlo dobře. Plus dávám se spoustu magických tvorů včetně okřídlených koček.

Vlci.Sestra
18.09.2021

Kniha mě nejdříve zaujala obálkou, ale můžu říct, že tak skvělou knihu jsem dlouho nečetla. Postavy byly bezvadně vykreslené a jejich rohovory....
Hodně se mi líbilo, že v jedné kapitole bylo, co se děje na jiných místech dalším a taky popis Paříže byl věrohodný. Dávám autorovi velké plus za okřídlené kočky. Hlavně za Azincourta s oxfordským přízvukem.

JáŠárka
15.04.2021

Původně jsem si knížku vybrala jen podle obalu a nic od ní nečekala. Příběh mě ale okouzlil hned od první chvíle a četl se tak lehce, že jsem ho za 1 den dočetla celý. Hlavní postavy byly sympatické, příjemné, vtipné. Škoda jen nezodpovězených otázek, kterých se v knize vyskytlo víc, ale snad se odpovědi dozvím v dalším díle. Styl psaní a komunikace vypravěče se čtenářem byla úžasná změna. Jen mi vadil konec. Asi bych Nautilus úplně vynechala. To "první" rozuzlení příběhu bylo na první knihu dle mého názoru dostačující.

Michaela_Jir
25.03.2021

Kniha obsahuje hodně postav, ve kterých jsem se ztrácela, nicméně se mi příběh líbil, po dlouhé době mě kniha zaujala od prvních stran. Od autora zkusím i něco jiného.

Maki_Puchalovic
26.02.2021

Abych byla upřímná, tak knihu jsem vybírala podle obálky, prostě se mi líbila. Vůbec jsem netušila, co od knihy očekávat, jaký je děj či jestli by mě mohla vůbec bavit. Díky měkké vazbě se kniha stala mým častým společníkem ve vaně. A musím uznat, že nakonec se četla celkem příjemně.

Co mě na knize okouzlilo, byl rozhodně svět, ve kterém se příběh odehrával. Autor se pokusil vzít jedno z nejkrásnějších měst na světě, kterým je Paříž, a propojit jej s magickým světem čar a kouzel. A musím uznat, že se mu to i z velké části podařilo. Jen mi trochu scházela lehkost v podání popisu tohoto kouzelného světa. Takové to vzrušené seznamování během něhož se pomalu noříte do jezera plného fantazie. Možná to bylo i mou čtenářskou nepozorností, že jsem si magický svět nedokázala plně převést do své fantazie, ale je pravda, že autor mi v tom také moc nepomohl. A zde se dostáváme k postavám.

Autor se rozhodl, že postav v příběhu zainteresuje opravdu hodně. Určitě to není nic proti ničemu, ale co mě mrzelo bylo, že si s jednotlivými postavami a jejich vývojem nijak moc nepohrál. Hodně z nich končilo ve slepých uličkách. Měla jsem pocit, že už se trochu s postavami začínám seznamovat, poznávat je a najednou mi příběh končí. Určitě se jich zde objevilo hned několik, kterým by slušel větší podíl v příběhu, ale nakonec byli pouze vedlejšími figurkami (např. tajemný sluha).

Co se týká příběhu, tak byl velmi košatý, mnoho uliček, které měly přispět k jeho rozvoji. Snaha autora o nastínění hned několika dějových linek, které se tvářily, že spolu nijak nesouvisí, se postupně měly vzájemně promíchat a spojit v nějaký epický konec. Dle mého se tak jednoduše nestalo. Nějak se ten ohňostroj po přečtení knihy tentokrát nedostavil.

Jedním slovem bych knihu označila za velmi překombinovanou. Jde vidět, že autor do ní vložil velký kus práce a energie. Ale možná by zde nebylo na škodu popřemýšlet o větších škrtech, větším zaměření na detaily a popis. Vůbec bych se nedivila, kdyby autor knihu rozložil do třech dílů, pořád by měl stránky čím zaplnit.

Knihu bych asi úplně nedoporučila, ale také bych od ní neodrazovala.

haaabi
20.03.2020

Autor stvořil krásný svět, ve kterém společně fungují mágové, kouzelníci a obyčejní lidé. Na začátku jsem se docela ztrácela v postavách. Komu se to stává, tak si raději zapisujte. Příběh mě sice až tak neoslovil, ale to autorovi odpouštím, hlavně za ty okřídlené kočky, které vstřebávají obsah knih na kterých spí a taky oživlé chrliče. Další díl bych si ale určitě přečetla.