Mach a Šebestová ve škole
kniha od: Miloš Macourek
KoupitKoupit eknihu
V sedmi humorných kapitolách nás žáci 3.B, Mach a Šebestová, opět přesvědčí o své podnikavosti. V posledním příběhu dokonce navštíví planetu Ťap-ťap. Krátké příběhy dvou školáků, žáků 3.B, kteří získali kouzelné telefonní sluchátko. Utržené sluchátko dětem umožní splnit všechna jejich neuvěřitelná přání, ale také pomoci Kropáčkovi vyléčit angínu a dělat i jiné dobré skutky. Báječným nápadem je návštěva planety Ťap-ťap, která je od Země vzdálena pět miliard světelných let. Obloha je tam zelená a řeky růžové. Svět úžasné dětské fantazie je doprovázen stejně fantastickými ilustracemi Adolfa Borna....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34134/mach-a-sebestova-ve-skole-34134.jpg 4.480Série | Mach a Šebestová |
Žánr | Humor, Pro děti a mládež, Pohádky |
Vydáno | 2003, Albatros (ČR) |
více informací... |
Komentáře (10)
Kniha Mach a Šebestová ve škole

To je snad můj nejoblíbenější večerníček. Jediná "nevýhoda" je, že televizní zpracování bylo tak geniálně načteno panem Nárožným, že když to předčítám synovi, neúmyslně imituji jeho přednes. Ale prý mi to jde :)

Syn (4třída) nám ji po večerech přečetl sám. Pro malé čtenáře ideální poměr - spousta legračních ilustrací/množství textu. Asi jako každému rodiči či prarodiči se čtení automaticky spojí s hlasem pana Nárožného. Asi k této klasice není co víc dodat. Macha a Šebestovou znají snad všechny věkové kategorie =)

U čtení této knihy se mi přesně vybavuje hlas pana Nárožného. Příběhy jsou velmi čtivé, vhodné i pro začínající čtenáře. Děti se bavily a já též.

Teď mě sice trochu vadí ty šíleně dlouhé souvětí, ale to je detail. Příběhy jsou prostě klasika mého dětství a ráda i teď zavzpomínám :)
Štítky
Autor a jeho další knihy
- Do říše Inků 1976
- Mach a Šebestová 1989