Má cesta k tobě

Má cesta k tobě https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529621/bmid_ma-cesta-k-tobe-6599f2fa68c45.jpg 4 38 5

Lynnwood Falls série

< 3. díl

Bezpečí a klid je to, co Mel hledá, a po několika letech na útěku nakonec najde, v malebném Lynnwood Falls. Maloměsto a jeho přátelské obyvatele, kteří ji mezi sebe vřele přijmou, si zamiluje. Má zajímavou práci v místní knihovně a cítí se tu jako doma. To nejdůležitější ale zatím nenašla. Ještě ne. Ráda by uvěřila, že už ji její pronásledovatel nehledá, to štěstí ale nemá – despotický manžel ji přes všechna opatření vystopuje a ohrožuje. Obyvatelé městečka a přátelé jí všemožně vypomáhají, přesto se však musí alespoň na pár týdnů ukrýt. Jediným místem, kde by ji nikdo nehledal, je Jessova výzkumná loď, a tak se Mel vydává vstříc neznámému dobrodružství a odmítavému Jessovi. Autorka píše takovým stylem, že má člověk pocit, jako by se sám procházel městečkem, seděl s ostatními v kavárně a ochutnával dobroty. Prožije plavbu tropickými bahamskými vodami, seznámí se s místními zajímavostmi, se životem velryb i vědců, kteří je na lodi doprovázejí na jejich cestě na sever.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Mein Weg zu dir , 2021


více info...

Přidat komentář

KK22
22.02.2024 5 z 5

Z mého pohledu krásný třetí díl série. Taková odpočinková četba, člověk u toho nemusí moc přemýšlet, čte se rychle. Přestože předem tušíte, jak kniha skončí, chcete číst dál a dál... ano, chvílemi je to až příliš přeslazené a nereálné, ale to tak nějak od tohoto typu literatury vždy očekávám. Na Lynwood Falls se mi líbí, jak všichni obyvatelé drží při sobě a vzájemně si pomáhají. Nevím, zda budou ještě nějaké díly v této sérii, ale pokud ano, nenechám si je ujít.

Petrea
23.01.2024 3 z 5

Nie zlé, ale za mňa najslabší diel série... ale možno je to len tým, že som očakávala niečo iné aj podľa predchádzajúcich kníh, aj podľa anotácie.

Stále však ide o príjemné čítanie a zaujímavé prostredie.


Kudík
06.01.2024 4 z 5

Moc hezký návrat do Lynnwood Falls, kde třetí díl navazuje na předchozí a je zde stále se rozšiřující parta neuvěřitelně sympatických lidí. Mel i Jess (Ellyin bratr) se již krátce míhali i v předchozích dílech. Mel měla štěstí, že se dostala od svého despotického manžela a na svém útěku, za pomoci svého bratra, našla volné místo v místní knihovně. Dále našla neuvěřitelnou bytnou v podání kriminálek hltající Doris. Scéna z kavárny, hlavně poutání mě pobavilo. :) Škoda, že té akce nebylo trochu více, anebo to vše nebylo tak moc snadné. Užila jsem si informace ohledně keporkaků, a také potápění s delfínem a velrybami. Autorka píše poutavě, ale vážné věci moc cukruje, a poté v tom postavy nechává trochu plácat. Každopádně je LF místo, kam se ráda vrátím. Třeba někdy za příběhem Jacka. :)

monika0181
02.01.2024 5 z 5

Tento díl je kratší než předchozí díly série.
První dva díly jsem četla před časem a Jesseho si matně pamatuji z předchozích příběhů. Budu se muset vrátit k celé sérii, zaslouží si to.
Tak jak autorka píše, je příběh laskavý, plný pochopení a lásky a samozřejmě i napětí. To bylo na můj vkus popsáno až moc okrajově a velmi lehko se vše vyřešilo než, aby mi to přišlo úplně reálné. Ale nevadilo mi to. Víc mě zajímal příběh mezi Mel a Jessem než exmanžel.
Bylo to hodně jednohubkovité, ale zábavné. Krásné čtení na vánoční svátky, kdy jsem knihu četla.

Zuzanka45
29.12.2023 5 z 5

Hlavní hrdinové Mel a Jesse byli od začátku sympatičtí, jinak se zde objevuje dalších x skvělých postav. Příběh není zbytečně natahovaný a nechodí se moc kolem horké kaše, je čtivý. Mel a Jesse mají za sebou těžkou minulost, a proto se brání jakýmkoliv citům. Ale ke konci knihy mě to odmítání už trochu štvalo. Městečko Lynnwood Falls mi hned přirostlo k srdci, je krásné, jak tam všichni drží pospolu. 4,75 hvězdiček!

Štítky knihy

mořeplavba velryby maloměsto Nová Anglie

Autorovy další knížky

Helen Paris
německá, 1968
2022  74%Léto lásky
2023  79%Pak ses objevila ty
2023  82%Má cesta k tobě

Kniha Má cesta k tobě je v

Právě čtených1x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce108x
Chystám se číst73x
Chci si koupit43x
dalších seznamech6x