Pod tlakem

Pod tlakem https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475180/bmid_pod-tlakem-ddq-475180.jpg 4 34 16

Lucas Page série

< 2. díl

Napínavý thriller plný adrenalinové akce a originálního humoru. Jednoho říjnového dne otřese New Yorkem výbuch v Guggenheimově muzeu, kde se právě konal slavnostní večírek. Budova zůstane téměř nepoškozena, zato více než 700 lidí uvnitř se doslova uškvaří. Nebyla to náhoda, ale precizně vyvedená hromadná vražda. Kdo za ní stojí? A proč zabíjel? Ještě než si stihnou tyhle otázky v FBI položit, dojde k další explozi. A opět zdánlivě bez motivu. Existuje jen jedna osoba, která dokáže najít neexistující souvislosti. Bývalý federální agent, profesor Lucas Page. Člověk s mozkem génia a s povahou na zabití...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Under Pressure , 2020


více info...

Přidat komentář

Lamanai
09.10.2023 3 z 5

Začíná to skvěle, ale pak je to takové tahání na vařené nudli. Z Lucase už se definitivně stává terminátor. Stále vidí věci, které jiní nevidí, ale přehlíží to, co je čtenáři zřejmé už celkem brzy - před pachatelem mu tančí slepá skvrna. Pořád se to dobře čte, na nudu není čas, i když chvílemi jsou už ohrané některé obraty, které autor používá častěji (např. "pojistná událost"). Za přečtení stojí, ale doufám, že příští příběh bude mít kvalitativně zase vzestupnou tendenci ;-)

rimar
12.02.2023 4 z 5

Docela slušný příběh. Nereálné ale četlo se to dobře. Trochu Sheldon z teorie velkého třesku a stejně tak nesympatický :-).


zaranda
31.01.2023 5 z 5

Geniální. Je pravda, že jisté okolnosti dávají pravděpodobnosti dost na frak, ale pro mě opět kniha, od které se nejde odtrhnout. Už se těším na překlad třetího dílu.

Metroušek
12.07.2022 4 z 5

Slušný, inteligentní, současný techno-thriller. Trochu příliš filmový a překomplikovaný, a hlavní, geniální hrdina a jeho spolupracovníci samozřejmě musí školit FBI jako prosťáčky, ale což, u tohoto druhu literatury se to dá brát.

alzbeta4340
30.06.2022 5 z 5

Dá se číst i bez znalosti prvního dílu, ve srovnání s ním je navíc ještě lepší. Bizarnost osoby ústředního hrdiny už tak nebila do očí a také byla do vyprávění docela dobře a funkčně zakomponovaná. Tuto originální detektivku ráda doporučuji k přečtení.

soukroma
29.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Napínavé, děsivé a velice drsné: tolik zášti a touhy po pomstě, že za dlouhým plánováním a perfektním provedením nespočtu bombových útoků zůstalo skoro osm stovek mrtvých... A ty mrtvé i jak k tomu přišli (tedy o každé fatální události) nám autor vykládá hodně důkladně. Velice syrově a drsně. A stejně tak nešetří (popisy) svého zmrzačeného a postupně ještě více demolovaného hlavního hrdinu.
Přes tu drsnost, za nápad, zápletku a její postupné rozklíčování i nespornou čtivost sahám po nejvyšší známce.

Pro mne první seznámení s autorem, a to jen díky čtenářce biki, která nám jeho hrdinu vytáhla na světlo v hádankářském vláknu. A budu s autorem pokračovat, ale až se mi dostatečně slehnou tyhle hrůzy a povzbudím se jinde (jinými krvavostmi, brutalitami, hrůznostmi ... ;-( ).

ThomasRuhe
18.06.2022 3 z 5

Pobiho prvotina se mi líbila, tak jsem neváhal a pustil jsem se i do druhé knihy s doktorem Pagem. Trochu lepší byl první díl s odstřelovačem, tady se hledá autor bombových útoků, ty jsou provedeny velice chytře. Pátrání po pachateli a motivu je napsané dobře. Čtení mě bavilo a času nad knihou nelituji.

čef
20.05.2022 4 z 5

Sérii explozí do nás autor pumpuje opravdu pod tlakem, až se to zdá chvílemi poněkud přehnané. Postava geniálního astronoma je také hodně za hranicí mé přijatelnosti, ale chápu, že pro originalitu je nutné po záplavě podobných děl už udělat opravdu velký krok. Celkově beru příběh jako úspěšný pokus o neokoukanou zápletku a pro čtenáře tohoto žánru dobré čtení.

Hella
01.05.2022 4 z 5

Z mého pohledu lepší než první díl. Jen té nesmrtelnosti tam je trochu přehnaně. Ale jinak všechna čest, napínavé, originální, zamotané, nepříliš věrohodné (ale to k tomu prostě patří).

Kocourek
12.04.2022 5 z 5

Koupeno náhodou, ale byla to dobrá volba. Napínavé, hrdinou nebyl namakaný frajírek a zápletka super.

biki
24.03.2022 5 z 5

Tak tohle tedy byla doslova a do písmene bomba. Souhlasím, že kniha je ještě lepší a propracovanější oproti úvodnímu dílu a také metody padoucha jsou o hodně rafinovanější. Jeho pohnutky jsou sice do jisté míry pochopitelné, ale dost špatně zacílené, takže Lucasovi i jeho spolupracovníkům dá opravdu hodně práce odhalit všechny souvislosti. A někdy při vyšetřovatelích musejí stát i všichni svatí, i když Lucas se svými výpočty by s tím asi tak úplně nesouhlasil.
Touto knihou se tedy Lucas zařadil mezi top ten mých nejoblíbenějších literárních hrdinů.

JustWomen
12.03.2022 5 z 5

Tak toto byl masakr, už sám Lucas je šílená postava a moc by mě zajímal jeho život naznačený touto knihou. Děly se fakt strašné věci, neuvěřitelné oběti a nebýt Lucasových studentů, FBI by byla bezmocná. Jen doufám, že Lucas nesplní svůj záměr ...

aNGie5
04.03.2022 5 z 5

Ještě propracovanější než Pobiho 1.román a také se čte jedním dechem. Zase je tu krátká politicko-ekonomická vložka, udělaná jakoby "mimochodem" a příběh je víc proložen humorem, což je v tak napjatém thrillerovém prostředí nezbytné.

mikika
28.02.2022 5 z 5

I druhý díl se čte sám, plný skvělých hlášek, vybuchujících budov, pilných agentů. Zase se autor kriticky vyjadřuje ke všem blbům, co jich v Americe je, až z toho má člověk intenzivní dojem, že tam nejsou žádní normální jedinci. (snad jedině autorovi hrdinové.) Bylo to tak autentické, že si musím ověřit, jestli opravdu newyorští pyrotechnici mají cvičené belgické krysy. vůbec by mě to nepřekvapilo.

Ulala
22.02.2022 4 z 5

Opět skvělé, sice první díl na mně udělal větší dojem, ale i tento byl zajímavý a čtivý.

Zdenas5
20.02.2022 3 z 5

Lucas se mi opět velmi líbil, ale občas jsem ho nechápala, stejně jako samotný příběh. Pro velký počet mrtvých a komplikované souvislosti jsem se v motivu trochu ztrácela. Stejně ztracený byl i Lucas. Nakonec však s pomocí svých mladých studentů vše vyřeší, i když sám málem zemře. Za mě tentokrát jen 3*. Pokud ale vyjde pokračování, určitě si ho přečtu.

Autorovy další knížky

Robert Pobi
kanadská
2021  76%Město plné oken
2022  83%Pod tlakem

Kniha Pod tlakem je v

Právě čtených1x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených2x
Knihotéce102x
Chystám se číst34x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x