Líbánky

Líbánky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496112/bmid_libanky-DM0-496112.jpg 3 43 13

Chloe má pocit, že se její život konečně ubírá tím správným směrem. Po těžkém dětství a ztrátě obou rodičů tvrdě pracovala, aby si v Brightonu vybudovala život, jaký miluje. Práce fyzioterapeutky a s ní spojená pomoc lidem jsou pro ni vším. Zdá se, že karty jsou pro ni jasně rozdané. Jenže pak se objeví Dan. Hezkého, zábavného a laskavého Dana si Chloe okamžitě zamiluje. Když s ním pak stojí před oltářem a vidí jeho oči lesknoucí se slzami, ví, že ho bude milovat navždy. Během líbánek na tropickém ostrově se opalují, smějí se na lehátkách a plánují budoucnost s nohama v zlatavém písku. Dan vtipkuje, že by tu zůstal navždy. Zprvu Chloe nemohla víc než souhlasit. Kdo by nechtěl zůstat v palmovém ráji a hodit za hlavu starosti všedních dní? Jenže jak čas ubíhá, Dan se stává čím dál neoblomnějším. Neměli by odcházet. Nemohou. On ji nenechá. ... Boj o přežití začíná a vítěz může být jen jeden...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Katto
Originální název:

The Honeymoon , 2019


více info...

Přidat komentář

Gabusza
10.03.2024 5 z 5

Četlo se to samo. Zvrat za zvratem, byly to celkem nervy v některých momentech. Chloe byla odvážná a ten konec byl bomba, ten se povedl!

cleopatra11
03.02.2024 3 z 5

Svižný příběh, četlo se dobře, ale absolutně nereálné. Fantazie spisovatelky asi jela na plné obrátky.


PeWa80
10.01.2024 3 z 5

Kniha by mohla být klidně poloviční...začátek průměrný a zdlouhavý, nesympatické hlavní postavy, děj nevěrohodný až přitažený za vlasy...celkově máte chuť knihu odložit a už se k ní nikdy nevrátit. Pak překvapivý zvrat, kniha dostane spád a začnou se dít věci! I tak jste rádi, že jste ve zdraví dočetli a už se k této knize nemáte chuť vrátit...

jasmína
28.10.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře, ale hlavní hrdinka byla tak naivní, že to snad v reálu ani v jejím věku doufám neexistuje.....

Rozepsala bych se moc, ale kdo se chystá číst, nechci moc prozrazovat.

Byla to kniha na deštivý den, a musí se brát spíš na odreagování.

Podle mě hodně vzdálené realitě.....

Beky
20.08.2023 3 z 5

Mám trochu rozporuplné pocity z celého příběhu...

Totálně nesympatické hlavní postavy a divně vyprávěný průběh líbánek Chloe a Dana, který mi přišel až moc horkou jehlou ušitý a zcela nedomyšlený, až naivní ...
Absolutní idealizace všeho, co čeká zamilovaný pár na odlehlém ostrově, náhlé "náznaky", že se něco děje špatně.
Zdlouhavé a zcela zbytečné protahování původu Danova chování a lhaní.
Babička, která je zapšklá vůči vnučce a nedokáže jí projevit ani špetku vděčnosti, pochopení nebo citu po trpké minulosti ...

Líbily se mi tam ty jemné psycho hrátky, kdy docházelo k "vymazání starého života" Chloe, ačkoli čtenáři musí být jasné, kam vítr vane, a to hodně brzy.

Konec překvapil.
Kapitoly jsou svižné a úderné, knihu zvládnete přečíst za jeden den, ale jak již bylo zmíněno - přečtete jednou a dost.

Pitbullka
29.07.2023 3 z 5

Tohle byl takový ten odpočinkový thriller. Krátké kapitoly, napětí, zajímavý konec. Dobrá knížka na jedno přečtení, ale vracet se k ní pravděpodobně nebudete potřebovat.

Gracinka
28.05.2023 4 z 5

Čtivá knížka, dej ubíhá moc pěkně. Akorát linka s Liamem se mi nelíbila.

Danago
14.05.2023 2 z 5

Od začátku je příběh nevěrohodný. Povrchní, nepropracovaný. Postavy jsou nesympatické a jejich činy postrádají logiku. A i když je jasné , co chtěla autorka napsat, tak se jí to nepovedlo takovým způsob, aby mě příběh zaujal . Přestože se autorka snažila určitým způsobem o originální zápletku , nepovedlo se jí mě přesvědčit. A bohužel ani mě pobavit. Příběhu chybí duše.

tami1
10.04.2023 3 z 5

Ty tři hvězdičky jsou vážně s odřenýma ušima.

Nelogické, rozčilující chování hlavních postav sráží zážitek ze čtení hodně nízko. Přitom se kniha čte docela dobře, děj postupuje. Námět dobrý, jen by si autorka měla ujasnit směřování a psychologii hlavních aktérů.

MiskaMa
29.01.2023 3 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem četla autorčinu předchozí knížku Kruh, a ta se mi moc líbila, jsou pro mě bohužel Líbánky zklamáním. Děj je od začátku předvídatelný, takový nijaký. Co hodnotím kladně, je hezká obálka.

zuzana2599
16.01.2023 3 z 5

Začátek roku a je tu první knížka - psychothiller Líbánky, kterou nebudu moc chválit. Překvapilo mě a moc jsem nevěřila nízkému hodnocení, které zde vidím, ale i já ohodnotím knihu jen 3*! Dělám to nerada, ale musím být i trošku spravedlivá ! 3* je dost !
Líbánky jsem přečetla rychle, stránky tady letí jedna za druhou, ale celkově mám z knihy rozporuplné pocity. Děj je málo propracovaný, jakoby klouzal jen po povrchu, málo postav, zápletka málo zajímavá, i když název Líbánky mě na knihu nalákal. Plus získal román až za závěr, který mě i dokázal překvapit, i když pak i hlavní hrdinka Chloe ztratila veškeré mé sympatie. Tak nevím. Ale poučení :
Nespěchejte do manželství, svou lásku nejprve dlouho poznávejte a prověřujte !

Hvězdinka
26.12.2022 3 z 5

Kruh se mi líbil velmi, tady to dost drhlo. Dlouho se nic neděje, nic nepřekvapí, rozuzlení takové primitivní, narušení jsou v podstatě všichni, tzn. vrána k vráně sedá.

Pavlína2019
21.12.2022 1 z 5

No, já jsem poněkud na rozpacích...

Moc jsem se těšila, jelikož první kniha od této autorky - Kruh - se mi moc líbila, ale tady mě docela zajímal rozjezd, ovšem pak už se nic moc nedělo a obávám se, že zápletka je poněkud málo nápaditá, dá se říct, že se mi kniha vyloženě nelíbila.

Samozřejmě hrdinové jsou nesympatičtí snad všichni, ale to by nevadilo, jenom prostě knize něco chybí.
Vše mi připadá popsáno nějak zevrubně, nepropracovaně.
Těšila jsem se, až bude za mnou, skoro se dá říci, že mě odpuzovala.

Ale určitě dám autorce šanci a přečtu si nějakou další.

Autorovy další knížky

2020  75%Kruh
2022  65%Líbánky

Kniha Líbánky je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst62x
Chci si koupit19x