Legendy o Myší hlídce: Kniha druhá

Legendy o Myší hlídce: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395839/bmid_legendy-o-mysi-hlidce-kniha-druha-sON-395839.jpg 4 36 9

Legendy o Myší hlídce série

< 2. díl >

V městečku Kůrová Kamenice na západě Myších teritorií, v útulném hostinci V Červnové ulici, se scházejí myši z širokého dalekého okolí, přilákány vyhlášenou pohostinností jeho majitelky Rudolfy. Jednoho večera se myšky rozhodnou vyřešit spor, týkající se nesplacených účtů. Tomu, jehož příběh se Rudolfě bude zamlouvat ze všech nejvíc, hostinská celý účet odpustí. Vyhlídka na takovou výhru je pro myši velmi lákavá, takže večer plný fantastických vyprávění může začít. David Petersen si pro tuto sbírku vybral několik významných komiksových tvůrců, kterým se podařilo naplnit ji legendami o dobrodružstvích, tajemnu i odvaze. Autory jednotlivých příběhů jsou Jeremy Bastian, Ted Naifeh, Alex Kain, Sean Rubin, Alex Sheikman, Terry Moore, Gene Ha, Lowell Francis, Jason Shawn Alexander, Nate Pride, Katie Cooková, Guy Davis, Karl Kerschl, Craig Rousseau, Mark Smylie, Joao M. P. Lamos a tvůrce celé série David Petersen.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Mouse Guard: Legends of the Guard, Vol. 2 , 2013


více info...

Přidat komentář

Usire
05.09.2023 5 z 5

Opět povedené dílo, kde nechybí fantazie. Různí autoři znamenají různou kvalitu, což řadě lidí vadí, ale na druhou stranu máme možnost si představit, jak by vypadala Myší hlídka v jejich podání.

Atlantis
11.07.2023 3 z 5

3,5* Druhá kniha nabízí výrazně zajímavější vizuál, pro mne i známější autory, ale jinak je to ten samý zbytečný slepenec jako minule - miniaturní epizodky, které končí po pěti stranách, takže se ani nesnažíte si vytvořit ke komukoliv jakýkoliv vztah.


ArkAngel
16.08.2022 3 z 5

Druhá antologie Legend je kresbou daleko variabilnější a to je dobře, protože některé příběhy jsou neskutečně nádherně zpracované a musím vypíchnout Tam a zpět, Myší generály a Slanou lásku. Samotné povídečky byly také zajímavější, ale je škoda, že nejde o plnohodnotné příběhy. Ona zkratkovitost tomu občas i škodí a člověk by chtěl daleko více.

Eillen
12.04.2022 4 z 5

Budu si opět muset pročíst první díl. Protože to, co mi dříve nesedělo, jsem si užívala. Možná je to tím, že jsem druhý a třetí díl Legend nečetla hned po Myší hlídce a tak mě krátké příběhy s různými styly kresby zaujaly víc.
Bylo to opět strávených pár příjemných chvil ve společnosti Rudolfy a jejích hostů. A tentokrát jsem se s Rudolfou shodla na vítězném příběhu :-)

puml
03.12.2019 4 z 5

Ty tři nejlepší příběhy dle hostinské, s tím bych asi souhlasil, včetně vítězného, který měl pěknou kresbu i příběh. Jinak většina příběhů spíš průměr. Klasická Myší hlídka z pera Davida Petrsena je o dost lepší.

jarynek
13.10.2019 4 z 5

Druhé legendy se mi líbily více než první. Na rozdíl od prvních, které se snažily navázat především na hrdinskou nótu Myších hlídek, což v krátkém rozsahu jednotlivých příběhů úplně nefungovalo, tak zde mají povídky více pohádkový a hravý nádech. Zapomeňte tedy raději na Myší hlídku a ponořte se do myších dobrodružství, přičemž u některých se vám může dostat i hlubší myšlenky.

Fantasysvet
20.01.2019 5 z 5

Prvá časť legiend bola viac-menej tajomná, okázalo expresívna a vážna. Len sem-tam sa stalo, že vybraní umelci vniesli do svojho rozprávania nejaký ten úsmevný šelest, komický prvok alebo jemnú satiru. Knihe to ale neublížilo, práve naopak, svojím tajomným nádychom zaujala čitateľov natoľko, až sa do nej úplne ponorili. Stalo sa, že medzi tými skvostami sa našli stránky, ktoré tak celkom nezapadli do celku, ale podobne, ako to je aj v tomto druhom prípade, i tam stále platí, že každý z nás má rád niečo iné.

Druhá časť legiend je odľahčená. Oveľa intenzívnejšie sa pohráva s rôznymi odtienkami komiky, koncami s morálnymi alebo iba trefnými ponaučeniami, harmonickou dynamikou a ilustráciami, ktoré sú tento raz dominantné a odsúvajú text do úzadia, či ho vôbec neobsahujú. Nakoniec, výber autorov, po ktorom Petersen siahol, hovorí o tom, že legendy s poradovým číslom dva sa budú niesť v duchu „obrázkového umenia“ a čitateľovej predstavivosti. Čítanie medzi riadkami, aj tými kreslenými, nie je ale touto skutočnosťou sťažené, práve naopak, motivuje k tomu, aby ste v jednotlivých avantúrach stále hľadali všetko to, čo vám po prvý raz uniklo. Táto zábavná činnosť je natoľko očarujúca, až vám príde ľúto, že tých 144 strán ubehlo tak rýchlo.

3DD!3
20.12.2018 4 z 5

Některé povídky fantastické, hravé a krásně nakreslené, jiné člověku neutkví. Je skvělé, že se příběhy dají vyprávět jako pohádky před spaním.

FireOfFilth
11.12.2018 4 z 5

Tak tu máme druhou knihu Legend, a opět jde o soutěž, při které může být jednomu z návštěvníků hospůdky prominut dluh.
Opět tu máme velmi rozdílné autory, které svoje příběhy a výtvarno pojímají po svém.

Nejvíc se mi líbil ten, která nakonec vyhrál. Je to příběh v podstatě beze slov a úžasně nakreslen.

Další, který stojí za zmínku je Zloděj, hvězdopravec, lovec a krejčí. Docela solidní příběh s pěknou barevnou kresbou.

A nejúžasnější grafická záležitost je příběh s názvem Tam a zpět. Jedná se o putovní, dobrodružný příběh, který je však tak dokonale graficky zpracován, že jsem v komiksech nic takového ještě neviděl. Jedná se o digitální malbu, opravdu jednoduše a přitom detailně vytvořenou. Opravdu skvost této knihy!

Autorovy další knížky

David Petersen
americká, 1977
2016  84%Podzim 1152
2016  90%Zima 1152
2017  92%Černá sekera
2018  89%Hra na hrdiny
2018  78%Legendy o Myší hlídce: Kniha první

Kniha Legendy o Myší hlídce: Kniha druhá je v

Přečtených42x
Knihotéce25x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x