Legendy o myší hlídce: Kniha třetí

Legendy o myší hlídce: Kniha třetí https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406729/bmid_legendy-o-mysi-hlidce-kniha-treti-sm3-406729.jpg 4 25 4

Legendy o Myší hlídce série

< 3. díl

Na dálném myším západě se v městečku Kůrová Kamenice v hostinci V Červnové ulici scházejí myší poutníci, aby se spolu již potřetí utkali ve vyprávění příběhů. Každý příběh musí obsahovat jednu pravdu, jednu lež a něco, co ještě nikdo nikdy neslyšel. Taková jsou pravidla. A právě tak vznikají legendy o Myší hlídce.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Mouse Guard: Legends of the Guard, Vol. 3 , 2015


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
16.08.2022 3 z 5

Třetí antologie Legend je asi nejslabší, ale na druhou stranu nabízí asi nejlépe nakreslený příběh ze série vůbec a to Strážný kámen, který v hospodské soutěži také vyhrál. Ryan Lang je vskutku fascinující kreslíř a jeho tvorba vypadá, jako by se jednalo o snímky přímo z filmu. Úžasné. Škoda, že je kvalita příběhů ale proměnlivá a jedná se jen o takovou výplň, než se Petersen někdy sám uráčí napsat další díl.

Eillen
12.04.2022 4 z 5

Z večera u Rudolfy, kde kvalitním příběhem můžete zaplatit sekyru, se stává pomalu ale jistě tradice. Do vyprávění příběhů se zapojují už i ti, kteří vůbec nic nedluží. Prostě jeden pohodový večer ve společnosti milých myšáků.


puml
20.12.2019 4 z 5

Docela dobrý, ale původní Myší hlídce od Petersena se to bohužel nevyrovná. Jsou to jen krátké příběhy, často bez nějaké hlubší pointy.

FireOfFilth
17.09.2019 3 z 5

Rok se sešel a máme tu opět hospodskou soutěž Vyhraj smazání sekery. Opět se sejdou myšičky v hospodě a začnou povídat své příběhy.
Kvalita je opět jako na houpačce. Protože některé příběhy jsou až stupidně úsměvné. Po grafické stránce zde není nic vyloženě hnusného či špatného.
Vítěz je za mě určo povídka Zbrojíř a O strážném kameni, která je graficky opravdu dokonalá. A dokonce i vyhrála soutěž. Jn, hostinská má dobrý vkus.
Celkové hodnocení 60%

Autoři knihy

David Petersen
americká, 1977