Počátek

Počátek https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386974/bmid_pocatek-4XL-386974.jpg 4 45 9

Lazarova válka série

< 3. díl

Konrad Harris už pomalu přestal počítat, kolikrát zemřel. Každá jeho smrt v duplikantím těle měla přispět k vítězství Aliance nad Asijským Direktorátem a mimozemskými Krelly. Jenže po posledních těžkých porážkách to s Aliancí vypadá hodně špatně. Nadějí na zvrat je objev dalšího Artefaktu, ve kterém Aliance vidí zbraň posledního soudu. Problémem je, že se Artefakt nachází na planetě hluboko v krellském teritoriu, a že jej hodlá získat i Direktorát. Finální bitva je nevyhnutelná!... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Lazarus War 3: Origins , 2016


více info...

Přidat komentář

Tupoun
09.02.2021 3 z 5

Dávám tři hvězdy, protože jsem jako měkký kritik dal předchozímu, mnohem slabšímu dílu čtyři - stydím se a omlouvám. Ale pro celou trilogii bych dal určitě jen dvě, takže kompromis. Počátek je, dle mého, z těch tří knih nejlepší. Více akce, i když vlastně se jejich průběh začíná ve své podstatě opakovat. Co tuto knihu opravdu degraduje na úroveň animovaného příběhu pro děti je, že hlavní hrdina chce fanaticky najít svoji milovanou klidně na úkor zničení lodi se stovkami lidí na palubě. A to je moc neskutečné i na sci-fi. Taky mě neuspokojují hrdinové, kteří myslí rukama a teprve pak, většinou po nápovědě od těch chytřejších, zjistí, co podělali. A opět je zde autorova neschopnost ukončit příběh. Znovu, jakoby jej to přestalo bavit nebo ho tlačil termín, mávnutím proutku v několika větách rozvitý děj zabalil. Ale zase retrospektivní části konečně doplňovaly děj a nebyly to nějaké vzpomínky na dětství. Takže závěrem - když není co na čtení, tak se to dá spolknout. Ale že by mě to zvedlo ze židle nebo bych tomu obětoval spánek, to určitě nikoliv.

Patrik02
03.05.2020 5 z 5

Třetí kniha. Třetí artefakt. Třetí nadupaná duplikantská řežba.
Jamie Sawyer se opravdu vytáhl. Stejně, jako v předchozích dílech, Vás i tentokrát vrhne přímo doprostřed bitevního pole, a to už na prvních stránkách. Krellové, Direktorát, minulost.
Conrada Harrise a jeho legii čeká největší výzva, jaké kdy čelili. Finále Lazarovy války skvěle graduje až do velkého finále a při čtení posledních stran se až tají dech. Jak to všechno skončí?
Za mne rozhodně skvělá trilogie nabitá emzáky, obrovskými vesmírnými loděmi a bandou hláškujících duplikantních mariňáků. Barvité popisy, povedený příběh. Akční sci-fi, jak má být.


psychousek
24.04.2020

Třetí díl trilogie, závěrečná část, která měla přinést rozuzlení a vyvrcholení příběhu. A vše se odehrávalo skvěle, kniha byla opět poutavá, čtivá, příběh dává smysl, ale potom se stalo bohužel to, co je poslední dobou problém všeho, co jsem četla - kniha byla velmi rychle utnuta, místo skvělého rozuzlení se mi dostalo krátkého závěru, který vyvolal reakci "to skutečně jenom tohle?" Jak to říct tak, abych nespoilovala - kdyby autor víc rozepsal část kolem planety a místo zapomenutelného závěru zkusil něco málo přidat, mohla být kniha stejně dobrá, jako druhý díl, možná dokonce lepší. Ale i přesto mám celou trilogii ráda a nelituji toho, že jsem ji přečetla.

Franc
01.12.2019 3 z 5

Musím si stoupnout do řady komentářů konstatujíc, že poslední díl přinesl jisté zklamání. Ač kniha nepostrádá děj a napětí, není ho tolik, aby mě nutil bezodkladně pokračovat v četbě.

Hrdina opět čelí hrozbám, které tu už byly. Autor jako by přešlapoval na místě, aby se najednou rozhodl, že je třeba příběh ukončit. Stejné uvahy a hlášky se časem zají. A tudíž to, co v prvním dílů působilo svěže, bylo nyní již okoralé.

Přesto jsem rád, že i poslední díl mám za sebou. Přes předchozí vyhrady by bylo škoda nevědět, jaké osudy Lazarovi nachystal autor do vinku.

Jura50
29.07.2019 4 z 5

Skvělá kniha, která zaručeně pohltí a nepřestanete číst dokud nebude konec. No, ale zrovna právě ten konec byl bohužel dost odfláknutý a nevysvětlil spoustu věcí.

Shrnutí: "Já jsem Lazar a já se vrátím!"

Tak třeba někdy pokračování... ^^

protokol
26.03.2019 3 z 5

bolo to znova pútavé ale koniec ma dosť sklamal
ako keby nevedeli ukončiť knihy cela kniha je super a koniec je vždy odfláknutý

Terva
12.10.2018 3 z 5

Stroje,
které nepromluvily tisíce let,
stroje,
které zapomněly, že mají hlas,
ječely do prázdnoty.

Tak třetí setkání s posádkou nazývanou Lazarovi legionáři mě celkem zklamalo. Prodlužovaný děj, nudné pasáže, absence humoru a celkové skomírání příběhu. Jednoznačně nejhorší díl v sérii. Jakoby už pan spisovatel vyčerpal všechny zdroje a k těm zastaralejm neměl přístup.

Malá ochutnávka:
Chlapi, vy drbete víc než Jenkinsová, prohlásil Martinéz.
….Tohle není život, řekl jsem. Tohle je jen přežívání.
Někdy musí přežívání stačit, řekla Jenkinsová.
Ale bojovat je lepší, prohlásil Kaminski
…..Mám zajistit transport do vojenského sektoru? Zeptala se Masonová.

Autor se sice snažil nabudit dojem, že i v duplikantovi se dá zemřít, ale jako čtenář, který již přečetl dvě knihy v tomto Lazarově světě, mu to prostě nežeru. Jediná hybná síla této výpravy je tak nutnost dosáhnout cíle. Vůbec jsem netušil, jak toho chce Jamie Sawyer dosáhnout, protože si to vlastně sám sobě přitěžovat. Duplikanti jsou výkonnější, Krellové vyvíjejí stále rychlejší lodě a obyvatelé Artefaktů začínají být nebezpeční. Tady není nic nového, jen je všechno větší a silnější. Smrt byla jen drobná nepříjemnost a já jí zažil už tolikrát, že mě nijak netrápila.

Vybral jsem pouhých šest zajímavých výroků a vložil je navždy do artefaktu nazvaného „CITÁTY“.

Citát: Lazar Actual Konec.

kirk5
09.06.2018 4 z 5

Příběh Lazara a jeho jednotky vyvrcholí ve velkolepé bitvě mezi všemi možnými účastníky...napínavé, zábavné a velmi čtivé a blíží se opravdová temnota...ničitelé všeho živého...Více než povedená trilogie, jasně některé věci se opakují a chvílemi chybí originalita. Jako nápad povedené a já se řadím mezi fandy autora...jsem zvědav na další díla...

Ládja
27.03.2018 3 z 5

Komentář může obsahovat spoilery. Pro mě nejslabší kniha z celé série. První kniha byla zajímavý rozjezd, druhá byla jízda a třetí jen takový dojezd. Čekal jsem ještě trošku více. Něco se vyjasnilo, něco zůstalo. Dopadlo to tak, jak to člověk mohl čekat, takže žádné velké překvapení. Oddychová četba. A v žánru pořád ta kvalitně lepší četba. 3* za celou sérii 3,5*...a proč ne?

Autorovy další knížky

Jamie Sawyer
britská, 1979
2016  76%Artefakt
2018  84%Legie
2018  77%Počátek
2022  54%Odpadlík
2023  53%Dominium

Kniha Počátek je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce72x
Chystám se číst19x
Chci si koupit7x