Laskonka pro barbara

Laskonka pro barbara https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511652/bmid_laskonka-pro-barbara-XcA-511652.jpg 4 26 9

Katka se na autobusové zastávce seznámí s Matějem. Náhodou sedí na sedadlech vedle sebe a jejich vzájemná přitažlivost může znamenat slibný začátek. Ovšem Kateřina je přísně vychovávaná svou babičkou, což značně komplikuje vztahy k chlapcům, kteří se jí líbí. Je jiná. Staromódní. Vášnivá knihomolka, která se ráda ztrácí v příbězích a občas utíká od všedních starostí do světa ve své fantazii. Má Matěj šanci proniknout za hradby, které kolem sebe Katka staví?... celý text

Přidat komentář

Hoblinka
12.11.2023 3 z 5

Ač nejsem cílová skupina, příběh mě vtáhl do děje. Akorát ten jazyk puberťáků mě rozčiloval.

mariebramborova
22.03.2023 5 z 5

Jemný příběh o puberťácích doplněný úžasnou mluvou autorky. Už jsem si zvykla z první knihy a věděla jsem do čeho jdu. Nádherná přitažlivá obálka, víc takových knih!


sulzsova.anna
13.03.2023 4 z 5

těšila jsem se, co tato autorka napíše dalšího a nechci říct, že bych byla zklamaná, to vůbec ne, jen jsem chtěla víc. Obálka je krásná, oproti předešlé knize skutečně nádherná, ale příběh krátký, že jsem se začetla a byl konec. Takže pocity jsou smíšené. Stejně jako předešlá kniha i tato je v hovorové češtině a i v této jsem s ní chvíli bojovala a když bylo dobojováno a já nadšená přišel konec. Tudíž i rozčarování a částečné zklamání.

Takže pokud hledáte rychlovku na přečtení o obědové pauze směle do ní. Nejsem náctiletá a i přesto se mi příběh líbil. Potěšil, neurazil, navnadil, ale rychle skončil :(

Amneris
11.03.2023 4 z 5

Na knížku jsem narazila na webu s e-knihami, zaujal mě název. Vůbec jsem nevěděla, co od příběhu čekat. Musím říct že mě to velmi mile překvapilo. Příběh rychle utíkal, klidně mohl mít pár desítek stránek navíc. Hodně mi to připomínalo styl psaní Lenky Lanczové, takže to bylo super. Milá krátká knížka na jedno odpoledne :-)

Alpasstyle
09.03.2023 3 z 5

Jak už zde bylo napsáno, je to zaměřeno pro náctileté. Nicméně Laskonka vůbec neurazí. Je to příjemná romantická jednohubka, smlsnutá za jeden večer.

Musím však přiznat, že na můj vkus je kniha psaná až dost hovorovou češtinou, což je škoda. Autorka by si určitě dokázala "osvojit" více čtenářek, kdyby ji minimálně nechala pouze v přímé řeči. A 2x přirovnání s paviány. Prosím ne.

PS: Mám v textu hodně mezer a mezerou oddělená slova. Kazilo to čtenářský dojem. Je to nejspíše tím, jak se rukopis přesměrovává do epub. A na jednom místě je popletené jméno. Místo "Maty" je Miky", na to prosím pozor do budoucna.

hanka4331
28.02.2023 5 z 5

Moc milý a oddechový příběh, který krásně pohladí na duši. Hrdinové jsou sympaťáci a svěží styl psaní dodává povídce švih. Pobavila jsem se a z konce měla nefalšovanou radost. Rozhodně doporučuju přečíst :-)

Irsaf
26.02.2023 4 z 5

Povedená, milá jednohubka o náctiletých, pro náctileté…
Nejsem už dávno cílovka, přesto se mi knížka moc dobře četla…
Dostat takový dárek jako Katka k narozeninám, tak bych byla taky nadšená ;-)

Lenucha77
26.02.2023 5 z 5

Ačkoliv se k e- knihám stavím stále trochu vlažně, novou Janu Slaninovou si ujít nenechám. A to ani v případě Laskonky pro barbara, kdy jsem do toho šla s vědomím, že mi už dávno není - náct, a tudíž nejsem zřejmě"cílovka" a do první stránky jsem se pustila hlavně pro zajímavost, jak si autorka poradila s "pubertálním hantecem".
No- a v podstatě jsem nedokázala knížku odložit, ani jsem nestihla na databázi zakliknout, že ji čtu a na 53.straně jsem zběsile chtěla obracet na další stranu a nechtěla připustit, že je konec....
Pozor, možný spoiler!!
Moc hezky napsaný příběh, v půlce jsem měla obavy, aby se nenaplnily moje nejhorší scénáře v hlavě, jak to asi blbě skončí... Bála jsem se (nevím proč?) hlavně o život babi, díkybohu zbytečně.

mat623
23.02.2023 4 z 5

Pěkný příběh.

Štítky knihy

romantika společenské romány

Autorovy další knížky

Jana Slaninová
česká, 1974
2022  76%Sex, prachy a potíže
2023  72%Kráva a kretén
2022  93%Elvisovo kopí
2022  71%Adventní kalendář
2023  75%Laskonka pro barbara

Kniha Laskonka pro barbara je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce64x
Chystám se číst17x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x