Poznej & důvěřuj

Poznej & důvěřuj https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510509/bmid_poznej-a-duveruj-cqZ-510509.jpg 4 52 8

Láska ze Soho série

< 2. díl >

Studentka psychologie Matylda se cítí unavená z mužů. Proto se pouští jen do nezávazných románků a dělá všechno jen tak pro zábavu. O to větší obavy má o svou nejlepší kamarádku a spolubydlící Briony, která se zamilovala do studenta umění Anthonyho. Matylda vytuší, že to Anthony nemyslí s Briony vážně a mohl by jí přinést jen bolest a zklamání. Aby tomu zabránila, uzavře s ním Matylda odvážnou dohodu, podle níž má Briony nechat na pokoji a přestat jí dělat naděje výměnou za to, že mu Matylda dovolí, aby ji namaloval nahou. Postupem času však talentovaný umělec Matyldě připomene a znovu probudí její dávno pohřbenou a zdánlivě úspěšně potlačovanou lásku k umění. Oba mladí lidé si nesou svá zranění a špatné zkušenosti z minulosti, a to jim brání v tom, aby byla jejich cesta k vzájemné důvěře a poznání snadná.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Try & Trust , 2021


více info...

Přidat komentář

Ála1968
28.03.2024 3 z 5

Byla jsem tak moc natěšená, protože první díl byl úžasný,ale bohužel moje očekávání se nesplnilo.Chemie mezi Matyldou a Anthonym nebyla nic moc a celkově mi příběh nesedl

andrea-juli
16.10.2023 3 z 5

Na Matyldu a Anthonyho jsem se těšila od prvního dílu a o to větší je pro ně tato kniha zklamání. V prvním díle mi byla Matylda šíleně sympatická a těšila jsem na její příběh, ale bohužel na mě působila nevyspěle a často jsem se nedokázala vcítit do jejich myšlenkových pochodů. Navíc na to, že studovala psychologii, tak nedokázala ani pomoct sama sobě.
Za to ale Antony byl láska. Jeho kapitoly se mi četly mnohem příjemněji a pro mě byly i lépe napsané.
Nechci “hejtit celou knihu, protože za přečteni rozhodně stojí a pro někoho muže být number one, ale u mě bohužel nepochodila :( což je mi líto.


kristy.books
26.08.2023

Poznej & důvěřuj je druhým dielom série Láska ze Soho. Opäť to bol pomerne príjemný romantický príbeh, v ktorom sa rozoberali aj závažnejšie témy (napríklad rozpad rodiny), no za seba musím povedať, že jednotka sa mi páčila o niečo viac.

Matylda mi zo začiatku nebola absolútne sympatická. Je pekné, že sa snažila pomôcť svojej najlepšej kamarátke, no podľa mňa to svojim správaním až moc prehráňala. Niektoré jej činy mi pripadali už cez čiaru. Postupne, keď sme ju viac spoznali a dozvedeli sa, čo stojí za jej správaním, som jej už dokázala lepšie porozumieť a postupne som si k nej našla cestu. Dúfala som, že sa rozhodne vyhľadať pomoc, aby si svojím správaním (opijaním, náhodným sexom a podobne) už viac neubližovala.

Anthony mi rozhodne sadol viac. Bol to šikovný mladý chalan, ktorý to vo svojom živote nemal jednoduché a musel tvrdo pracovať, aby sa dokázal postarať sám o seba. Jeho vášňou bolo umenie, bolo zaujímavé, ako vo všetkom dokázal vidieť rôzne farby. Už v jednotke sa mi páčilo jeho priateľstvo s Noahom, čo platilo aj v tejto časti (hoci občas tlačil Noah až moc na pílu a robil veci bez toho, aby sa najskôr poradil so svojím kamarátom).

Vzťah Matyldy a Anthonyho bol poriadne komplikovaný, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Prvým bola skutočnosť, že sa do Anthonyho zahľadela Matyldina najlepšia kamarátka. Druhým postoj Matyldy k mužom a vzťahom vo všeobecnosti. Matylda si okolo seba vystavala hradbu a bolo veľmi ťažké dostať sa jej pod kožu. Vždy, keď sa trochu zblížili, sa stalo niečo, vďaka čomu sa Matylda opäť uzavrela a začala od seba Anthonyho odháňať. Mal s ňou naozaj veľkú trpezlivosť, i keď mu neraz ublížila. Občas to bola poriadna emočná jazda.

Je mi ľúto, že sme tu nemali žiadny epilóg, rada by som videla, ako sa našej dvojici darilo po určitom časovom odstupe. Takto na mňa záver pôsobil ako príliš unáhlený.

Ella161
25.08.2023 5 z 5

Jo, přesně tohle jsem potřebovala! Do autorky jsem se zamilovala už od prvního dílu, kterým mě tak nějak okouzlila. Na Matyldu a její příběh jsem se vážně těšila, protože z té trojce mě zaujala asi nejvíce. Jak už jsem předtím zmínila, je to asi tím, že se mi fakt povahově a co se názorů týče podobá. Ježiši, hlavně až jí budu nějak hodnotit, tak si nemyslete, že vychvaluji sama sebe xdd

Matylda byla prostě skvělá! Pro své blízké by udělala cokoliv. Byla ochranitelská, starostlivá a hlavně milující. Chápala jsem, proč se k Bry tak chovala. Přeci jen se znaly už fakt dlouho a Tylda už něco zažila, měla víc zkušeností a nebyla tolik důvěřivá. To se o Bry říct nedalo, protože ta mi přijde jako taková ta nevinná holka, která chce být s každým za dobře a neumí si prosadit svůj názor, což já moc nemusím. Ale třeba taková není, to se dozvím v jejím příběhu. Takže jo, možná se Matylda chovala až přehnaně ochranitelsky, ale může se jí někdo divit? Věděla, čím si Bry prošla a nechtěla, aby se to vrátilo. Bry to sice přišlo otravné, ale Tylda to myslela jen dobře. Navíc bylo fakt krásné, že pro své kamarády byla schopná udělat opravdu cokoliv. Jakože fakt cokoliv. Což vedlo k tomu, že se začala sbližovat s Tonym.

Tony byl skvělý. Já si ho oblíbila už v předešlé knize, takže jsem byla jen ráda, když tenhle příběh byl i o něm. On to v životě neměl jednoduché už od dětství, ale bylo hezké, jak i přes svou minulost si udržoval nějakou tu naději. Na lepší život, lásku A dle mého se k sobě s Tyldou hodili. Ta chemie mezi nimi, to pouto

No nic, fakt se těším na příběh Bry. Autorka si mě vážně získala.

Dela90
31.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Uf. Očekávala jsem skvělý příběh, jako to bylo u 1.dílu. Ale tady to nebylo ono.

Matylda mi strašně lezla na nervy. Svým chováním, jejím neustálými útěky, vypadalo to, jak kdyby byla rozpolcená a vůbec nevěděla co chce. Chápu, že když člověk zažije něco špatného v minulosti, tak ho to poznamená, ale tohle bylo šílené.

Anthony, tam už to tak hrozné nebylo. Líbilo se mi, jak v každém člověku viděl barvy

Před očima mi explodovaly barvy. Smaragd se setkal s mahagonem, nefrit s palisandrem a její ústa s mými.

Celkově se mi příběh začal trochu líbit v okamžiku, kdy ho Matylda přesvědčila, aby pokračovali v malování. Protože mu chtěla splnit sen. Nicméně, já z těch dvou necítila vůbec žádnou chemii. To Liv s Noahem to bylo jiné kafe.

Jako oddechovka ok, ale pro mě byl 1.díl Leť & Zapomeň prostě lepší.

Ale pochválit musím nádhernou obálku, ta je boží!

Miška935
23.07.2023 5 z 5

Za me naprosto skvělá kniha, sice jako ta chemie mezi nima byla celkové slabá, ale v podstatě mi to vůbec nevadilo. Kniha se čte jedna báseň.

mischa5364
17.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Máme tu druhý díl série Láska ze Soho.
Už v prvním díle mi Matylda přišla trochu vlezla a něco na ní mi prostě vadilo. No a tady tomu bohužel nebylo jinak. Jako chápu, že má strach o svoji nejlepší kamarádku, ale spíš mi přišlo jak kdyby se stavěla do pozice její maminky. A to nemluvím o tom jak se chovala k Anthonymu.
Anthony mi byl trochu víc sympatický, ale ani k němu jsem si bohužel nenašla cestu.
Vzájemná chemie mezi nima mi přišla malinko divná. Citila jsem jí tam opravdu až na konci v galerii. Což je pro mě prostě málo.

Neříkám kniha se četla krásně a já se těším strašně na 3 díl, protože Briony mi přirostla k srdci už v prvním díle.
Ale tady mi to prostě tolik nefungovalo jako u Liv a Noaha.

Za knihu moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih . #spoluprace

Ešína
13.07.2023 5 z 5

Za mě krásný, hodně emotivní příběh. Moc se mi líbilo prostředí umění. Anthony byl velice citlivý a vnímavý. Natož Tylda byla loajální a trochu bláznivá. Za oběma se skrývalo více než se zdálo.
Doporučuji všema deseti.

Autorovy další knížky

Nena Tramountani
německá, 1995
2022  77%Leť & zapomeň
2023  79%Poznej & důvěřuj
2023  85%Hraj & předstírej

Kniha Poznej & důvěřuj je v

Právě čtených1x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce133x
Chystám se číst82x
Chci si koupit19x
dalších seznamech6x