Láska ve světě lichých ponožek

Láska ve světě lichých ponožek https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474365/bmid_laska-ve-svete-lichych-ponozek-blK-474365.jpeg 4 91 37

Alice má ráda, když je vše, jak má být a v naprostém pořádku. Ať už jde o její nový byt nebo perfektně srovnané tužky na stole. Napůl Američanka, napůl Francouzka právě přijela do Francie, aby unikla nedávné tragické události. Po úspěšné kariéře ve finančnictví v Londýně a New Yorku ale v Paříži najde práci jen v malém start-upu, který vyvíjí aplikaci na hledání ztracených ponožek. Ačkoliv malá firma je bezpochyby předem odsouzená k selhání, pro Alici představuje jediný záchytný bod. A zatímco majiteli několikrát denně připomíná, že by neměl utrácet víc peněz než vydělá, začíná pomalu přemýšlet, zda to není náhodou ona a její kolegové, koho se její šéf snaží zachránit, a že o ponožky jde až na posledním místě. Alicině sestře Scarlett matka neustále připomínala, že její narození bylo neplánované a že to byla její chyba, že je otec dívek opustil. A tak bylo na Alici, aby na ni vždy dohlížela a starala se o ni, i když se jejich životní cesty časem rozdělily. Osud Scarlett, která se nakonec stala rockovou hvězdou, ale brzy jako mladá zemřela, je něco, o čem Alice nemluví a snaží se to udržet v tajnosti. Není to však její jediné tajemství…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

La vie rêvée des chaussettes orphelines , 2019


více info...

Přidat komentář

zuziV
02.03.2024 4 z 5

Knížku jsem si nechávala z hromádky k přečtení na únor jako poslední. Do půli knihy jsem si říkala, že je to takové průměrné čtení, kde nic-tu nic. Po několika x-stranách vždycky nahodile zakomponovaná důležitá nová informace do příběhu, moje hlava se snažila vše utřídit, pak zvrat a tohle jsem jsem ve své průměrnosti opravdu nečekala. Vše zapadlo jako poslední dílek puzzle do hezkého knižního obrazu. Pak už jsem lavinovitě dočetla a právě otřela slzu za poslední stránkou. Nechala jsem se zmást zařazením knížky, když ji paní knihovnice pro mě našla v oddíle červené sekce pro ženy. Budu muset navrhnout přeřazení (!), jelikož ji asi nečetli.

Katka2382
21.08.2023 3 z 5

Takové dovolenkové čtení.


jitka_dankova
12.07.2023 4 z 5

Zvláštní melancholický až depresivní příběh s hodně specifickými podivnými postavami, který řeší závažné věci od marné snahy o otěhotnění, přes deprese, pití, až po tragickou ztrátu sourozence. Romantickým bych příběh vlastně ani nenazvala, byť tam nakonec o nějaký vztah půjde. Je to prostě přesně jedna z těch knih, která má tak zvláštně hluboký závěr, že je člověk schopen kvůli tomu závěru zapomenout na to, jak zdlouhavá a nepříjemná jinak četba byla. Jo, tahle kniha má hloubku, ale všechno pochopíte až na konci. Musím se přiznat, že mne čtení nebavilo a knížka mi nesedla do letní bezstarostné nálady, hodnotu ale rozhodně má - pro ty, kteří se odváží prokousávat divným dějem, zvláštními postavami a depresivní atmosférou.

iška
20.06.2023 5 z 5

Ten příběh se tváří jako příjemné letní romantické čtení. A nejen tváří, on jím je. Ale pod tím prvním dojmem je krásný příběh především o sesterské lásce, který skrývá mnoho podnětů k zamyšlení a nechybí mu napětí. Opět mám co doporučovat.

Aneleh
10.06.2023 5 z 5

Tahle kniha vás vyvede z omylu, že podle názvu můžete poznat, co bude asi jejím obsahem. Bylo to obrovské překvapení, protože jsem vůbec nečekala, jaký senzační příběh se schovává za titulem, kde jsem očekávala spíše romantický nenáročný příběh.
Příběh dvou sester vás úplně rozseká a na konci budete v šoku. Já se tedy nedokázala odtrhnout. Tahle kniha má svoje velké poselství a to úžasné přirovnání lichých ponožek ke spřízněným duším, to nemá chybu: "Díky spřízněné ponožce jste ani jediný den svého života neprožila v osamění." Myslím, že až nyní najdu zase v pračce samotnou ponožku, připomene mi, co to může znamenat :-).
A samozřejmě, pokud v příběhu vystupuje čtyřnohý mňoukající přítel, zde kocourek David, tak vždycky to je pro mě o to větší zážitek. Odpouštím tím knize, že nemá přeloženy texty Scarlettiných písní, co jediné mě trochu zamrzelo. Ale jinak - vážně si to přečtěte, zvlášť jste-li ve svém životě obohaceni o sesterskou lásku.

hanka0630
23.05.2023 5 z 5

Děkuji Mandlevest, díky ní jsem si knížku půjčila z knihovny a dobře jsem udělala. Autorce se podařilo vykouzlit mi úsměv na tváři, i když jsem četla o smutných chvílích v životě dvou sestřiček. I přesto, že se s nimi život nemazlil, je to příběh plný optimismu a lásky. Doporučuji!

Mandlevest
15.04.2023 5 z 5

Obrovské překvapení. Tohle je nádherný příběh a já budu zase doporučovat. Začátek je pozvolný, ale příběh o lásce v mnoha podobách postupně začíná gradovat až do dojemného finále s velkým překvapením. Když jsem knížku četla, v něčem mi trošku připomněla jiný příběh, který na mě zapůsobil podobně emotivně, a to knihu Když jsme ještě věřily na mořské víly. Má v sobě podobnou křehkost, i přes to, že hlavní hrdinky, v obou případech sestry, jsou silné ženy, které život nešetřil. A potom ta metafora s hledáním lichých ponožek, ta je prostě skvělá. Já prostě miluju knížky s takovým poselstvím, vždy mě dojmou. Alice, Scarlett, Jeremy i vy všichni ostatní z EverDreamu, zamilovala jsem si Vás a na Váš příběh jen tak nezapomenu. A zrovna tak si budu pamatovat, že většina geniálních písniček začíná pomalu a pak zrychlí :-). Krásný příběh, u kterého se budete usmívat i plakat a vzbudí ve Vás spoustu emocí. Přečtěte si ho.

anej
25.08.2022 5 z 5

Wau knížka! Pro mě druhá kniha z Edice7lásky. Neměla jsem velká očekávání, protože první kniha byla lehkým zklamáním, což se u této knihy říct nedá. Velice dobře propracovaný příběh s naprosto božím závěrem, kdy jsem nevěděla, jestli se smát nebo brečet. I když se jedná o odpočinkové čtení, určitě doporučuji.

pip11
26.07.2022 5 z 5

Vůbec jsem to nečekala, ale byl to skutečně krásný příběh dvou sester, Alice a Scarlett. Román, u kterého se smějete a pak zase brečíte dojetím. Tolik emocí, od humoru a radosti, až k smutku a bolesti. Svět lichých ponožek a svět spřízněných duší… Závěr byl překvapující a skvělý. Na mě tento příběh zapůsobil a velmi se mi líbil, takže ráda doporučím k přečtení.

Andi
13.05.2022 5 z 5

Jeden z nejlepších románů pro ženy, jaký jsem kdy četla. Hodně nečekaných událostí a zvratů v ději, ale i přesto šlo o odpočinkové čtení, což oceňuji. Vtipné, nadějeplné.

JankaV80
27.02.2022 5 z 5

Moje úplně první knížka z edice 7 lásky a jsem mile překvapena. Láska ve světě lichých ponožek je jednak o lásce sourozenecké a jedna o souznění dvou lidských duší. Autorka se tématu chopila moc pěkně. Příběh knížky má děj, který se sice vrací do minulosti (jak jinak taky pochopit to, co se s Alicí děje nyní) - autorka zvolila návrat pomocí zápisků v deníku, ale není to v žádném případě rušivý element. Všechny postavy knihy, a to je co říct, mi byly sympatické (ano, opravdu všechny). No a závěr knihy, ten je povedený a nejednoho čtenáře rozpláče (nebo ho donutí se aspoň zamyslet).
Knihu určitě doporučuji a těším se na další z této edice.

bookcase
13.11.2021 5 z 5

Ještě lepší než autorčina první kniha. Překvapila i dojala k slzám.

slaska77
10.10.2021 5 z 5

Edice sedmilásky je pro mě příjemným překvapením. Tentokrát se knížka věnuje lásce sourozenecké. Autorka nás přivádí do světa dvou sester, Alice a Scarlett, které nemůžou být rozdílnější. Jedna je rockerkou tělem i duší, druhou uklidňuje zapisování čísel do tabulky, jedna je nespoutaná a divoká, druhá zodpovědná a ukázněná... Přesto se potřebují jako dvě ponožky do páru, potřebují se podpořit v moment, kdy jedna buduje svou kariéru, zatímco druhá bojuje za svoji rodinu... Krásně citlivě podaný příběh.

broskev28
05.08.2021

Zdravím momo01 a děkuju za komentáře. I já jsem se s touhle knihou na dovolené dobře bavila, především Aliciny "těhotenské komentáře" mě občas dokázaly nahlas rozesmát. Vždy jsem se těšila na rozhovory Victoire (která velmi pravděpodobně byla autistka) a Reda, ty taky neměly chybu. Ovšem v knize zaznívají i mnohem vážnější tóny, takže jsem ráda, že jsem se k ní dostala a našim čtenářkám určitě doporučím.

"Život se skládá z nenápadných rozhodnutí. Každým krokem, každým činem, každou volbou postupujeme na jedné cestě na úkor jiné. Víme, co přijímáme, nikdy ale netušíme, čeho se vzdáváme."

hlentilka
29.05.2021 4 z 5

Knihu jsem po 100 stránkách odložila. Střídají se kapitolky s deníkovými zápisky (historií) a současností, měla jsem v tom celkem zmatek. Dvě sestry - Alice (oblíbená dcera matky, zodpovědná, starostlivá) a Scarlett (rocková hvězda, rebelka). Ztráta identity, psychické problémy, odmítání lásky. Nakonec velmi milá a pěkná knížka.

Zorka
04.05.2021 3 z 5

Příjemná kniha, pro mě spíše odpočinková, nebylo žádné wow, ale ani zklamání. Setkání "tak trochu jiných" lidí, jejichž jinakost je dána určitým životním příběhem.

LilianaFalcon
29.04.2021 4 z 5

Tak tohle bylo milé překvapení. Nevím, proč jsem si myslela, že to bude knížka s autistickou hrdinkou.
Každopádně to bylo zajímavé a s překvapivým rozuzlením.
I když ten samotný konec mi přijde lehce přes čáru.

Chesterton
25.04.2021 3 z 5

Za mě tam ten nádech červeného braku je, ale vskutku umně skrytý ve zručně napsaném příběhu. Jako víkendové osvěžení to bylo netuctové a splnilo moje očekávání.
Jako bonus navíc vím, co je "image trochu do grunge" :o)
3/4

Imor
10.04.2021 5 z 5

Na lásku ve světě lichých ponožek budu dlouho vzpomínat, ten příběh byl tak dobře napsaný. Plný citu, smutku, ale i vtipu a opravdu překvapivý konec. Další povedená kniha z edice 7lásky.

momo01
15.03.2021 4 z 5

Láska ve světě lichých ponožek je mnohem složitější a komplexnější příběh, než by se dalo tušit z názvu. Ono romány pro ženy nejsou úplně moje parketa, ale tohle je opravdu dobře napsaná romanťárna se špetkou humoru a několika zvraty, které se nedají hned vytušit. Prostě prima oddechovka.
"Fuck, Alice!" (Pro neanglofily - jedná se o méně známé vyjádření pozdravu.)