Láska na první pohled

Láska na první pohled https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15492/laska-na-prvni-pohled-15492.jpg 4 62 10

Anglie 1074 Když komoří barona ze Skyenvicu požádal Golde, aby pomohla jeho pánu, který náhle oslepl, krásná čarodějka neodmítla. Sir Gavarnie Delamaure však její pomoc odmítl a pověřil ji péčí o své tři děti. Chytrá a přitažlivá Golda, která vlastně na rozdíl od své prababičky nemá žádné magické nadpřirozené schopnosti, brzy přijde na to, že na hradě barona ze Skyenvicu není něco v pořádku. Její břitký jazyk vyvolává často konflikty s baronem, brzy si ale oba začnou uvědomovat, že v nich vzkvétá vášnivá láska. Sir Gavarnie upadne v nemilost u krále a Golda se zatím snaží odhalit tajemství smrti baronovy ženy. Milostná vášeň se proplétá s politickými a rodovými intrikami Anglie jedenáctého století a příběh, plný lásky, vášně, odvážné erotiky i pletich spěje ke svému dramatickému vyvrcholení. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Love At First Sight , 1999


více info...

Přidat komentář

Audreyh
01.10.2023 5 z 5

Já tu knihu prostě žeru! Vždy, když přemýšlím, k jaké historické romanci s přidrzlou hlavní hrdinkou se vrátit, tak je to tato volba! Drznička, rytíř, děti a prasátka. Vždy mě pobaví :-)

vcielka
24.05.2023 5 z 5

Hlavná hrdinka je drzá a hrubá a nepôsobí pritom nesympaticky. Práve naopak. Páčilo sa mi, ako ju vykreslila autorka. Aj hlavného hrdinu. Bolo to celé také milé. Tie ich slovné súboje až do konca :) A čubčí pysk z toho som nemohla :)


rampapa
15.06.2022 5 z 5

Krásný příběh. Knížka se mi moc líbila a jsem jí nadšená. Goldu jsem si hnedka zamilovala. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

kacenka6144
12.10.2021 4 z 5

Volné pokračování Normanského dobyvatele. Tady to bylo ale vylepšené malou detektivní zápletkou. Taková červená klasika.

Khira
28.04.2020 3 z 5

Bláznivá dvojica. To vystihuje podľa mňa celý dej. Jeden blaznivejsi,popudlivejsi, vasnivejsi ako druhý. Keď k tomu pripletiete trafeneho komornika, pár intríg, mystiku, lásku, deti, vášeň, zradu dostanete dávku naprosto zvláštnej knihy. Častokrát sa zasmejete,zastavite s otázkou to fakt??? A napriek tomu je to ozaj celkom dobre.

Audreyh
15.12.2018 5 z 5

Knihu jsem četla asi před deseti lety, vypůjčeno v knihovně. Teď, v době internetu, jsem si tak říkám, že jsem kdysi četla knihu, kdy jsem se smála. Tak jsem podle hesel čarodějka, slepota, různá barva očí, dopátrala název a knihu přečetla znova. Jaká byla radost, že i po takové době je kniha pro mě stále zábavná! 5* je jasná volba :-)
Když ta Golda je prostě dobrá! Není taková tichá ťuňťa, jako hrdinky v některých jiných historických romancích, a tím má prostě příběh šrmnc a musíte se smát :-)

DUNIKO
10.03.2018 5 z 5

Tak takhle jsem se u čtení knížky ještě nenasmála.Bylo to skvělý.

havrmoni
11.12.2016 4 z 5

Znám propracovanější knihy,ale tahle mě bavila. Opravdu po dlouhý době jsem u knihy usmívala. Sice trochu drsnější,ale středověk nebyl jemný. Jiskřenì a škádlení mezi hl.hrdiny jsem si užívala a i když byl hrdina dost vzteklý měl smysl pro humor.

Nibiru
30.08.2014 4 z 5

Knihu musím pochválit, i když je psána trochu drsným jazykem a i humor je takový syrovější, ale nakonec, odpovídá době, ve které se příběh odehrává, což je raný středověk. Je tam od všeho trochu, keltské tradice jsou konfrontovány s anexí Normanů v čele s Vilémem Dobyvatelem, je tam keltská mystika, vražda i politické intriky, neštítící se zrady a lži, na druhou stranu rodící se láska, vášeň a pár erotických scén nejsou vykresleny jemně,ale spíše v duchu, odpovídajícímu povaze obou hlavních hrdinů, kteří jsou od přírody horkokrevní a těžko svou vznětlivost ovládají, zvlášť když si mají přiznat doopravdy, co k sobě navzájem cítí.

mac.martina
25.11.2013 5 z 5

pěkná knížka, moc se mi líbila. hlavně jsem si uživala slovní přestřelky mezi Goldou a Gavarnierem. je to hezký příběh a místy i dost vtipný. ke konci kdy se ukáže kdo může za hlavní zápletku jsem byla překvapená tím kdo to udělal. ráda se k téhle knížce zase začas vrtátím :-)

Štítky knihy

slepota nevidomí historické romance

Autorovy další knížky

Sandra Lee
americká
2003  75%Normanský dobyvatel
2000  80%Láska na první pohled

Kniha Láska na první pohled je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce61x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x