Láska k životu aneb Kniha o podivuhodném a dobrodružném životě, díle, láskách, bojích a smrti Jacka Londona, spisovatele, zlatokopa, námořníka, tuláka a snílka

Láska k životu aneb Kniha o podivuhodném a dobrodružném životě, díle, láskách, bojích a smrti Jacka Londona, spisovatele, zlatokopa, námořníka, tuláka a snílka https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314132/bmid_laska-k-zivotu-aneb-kniha-o-podivuh-ahC-314132.jpg 5 22 8

Propojením Londonova životopisu s ukázkami povídek (Odpadlík, Demetrios Contos, Na trati, Láska k životu, Moudrost stezky, Ten náš Flíček, Mauki, Samuel, Jako staří Argonauti) podává kniha obraz Londona jako statečného a hrdého člověka, vynikajícího spisovatele a žurnalisty, milujícího život, prostého člověka a jeho práci, přírodu a snícího o lepší budoucnosti lidí. O životě a díle amerického spisovatele Jacka Londona napsala a devět jeho povídek přeložila Eva Kotulová. 25-059-77... celý text

Přidat komentář

Zemlja
27.08.2023 5 z 5

Mám knihu od dětství. Několikrát pročtenou i jen tak prolistovanou. Je to krásné vydání.

hrdlickova_61
12.05.2020 5 z 5

Dívala jsem se na informace o Haně Kotulové a ke svému překvapení jsem si všimla, že jsem ještě nedala hodnocení ani komentář k téhle krásně vypravené knížce, plné výborných informací a ukázek. Jsou vybrány tak, aby to odpovídalo tehdejším požadavkům, ale nijak přehnaně nepůsobí. Odpovídá to tomu, že Jack London měl silné sociální cítění, dané jeho vlastními zážitky a zkušenostmi. Knížku jsem četla s velkým zájmem v mládí a zejména povídku Odpadlík si z ní pamatuji velmi dobře. A také vkusné, působivé ilustrace, jak ty od Adolfa Borna, tak od Evy Haškové. Když jsem pak za pár let četla „Námořníka na koni“, všechno se mi to dobře pospojovalo. A Jack London patří k mým nejmilejším autorům dodnes.


JFK117
09.05.2020 5 z 5

Tahle kniha je krásné umělecké dílo jako celek. Pod černým obalem jsou bílé desky se zlatým kompasem. Překvapí i pečlivé ilustrace životopisné části,která je proložena devíti povídkami s obrázky Adolfa Borna. Přes tuto zvláštní kombinaci vše působí jednotně, celistvě.
Pro takové knížky stojí za to, mít rád čtení a literaturu. Najít si pro sebe perlu a srdeční knihu není jednoduché. A já ji letos našla.
Z povídky Na trati: "Občas tvrdím (jen tak žertem, jak moji posluchači soudili), že hlavní znak, jímž se člověk odlišuje od ostatních živočichů, je to, že člověk je jediný tvor, který trýzní ženy svého rodu. Je to něco, čeho se nikdy nedopusti žádný vlk ani zbabělý kojot. Je to něco, co nikdy neudělá ani pes, zkažený ochočením v lidské domácnosti... "
... a z životopisu :" Zkoprnělý Jack si za napjaté pozornosti davu půl hodiny vydával a zasazoval zuby.... Již tehdy začínal tušit, že se lidé málokdy proslavi tím, zač bojují, ale že naopak to, zač bojují, vejde ve známost až přes nějaké ty klapací zuby."

bruntal
10.02.2019 5 z 5

Tahle kniha byla mým seznámením s Jackem Londonem a zažehla mou lásku k dílu tohoto skvělého autora. Obsahuje soubor vynikajících povídek proložený Londonovou biografií s přiloženými popisnými obrázky soudobých osob a předmětů.

Pawlisman
17.01.2017 4 z 5

Pěkná kombinace povídek a životopisu pana Londona. dokonce bych řekl, že se autorka s životopisem tohoto autora vypořádala moc dobře a čteme jej s podobně napnutým dechem jako samotné povídky tohoto mistra. Navíc krásné ilustrace. Výběr povídek lze také pochválit a ukazuje širokou škálu záběru Jacka. Lze bez problémů doporučit, ideálně pro první bližší seznámení s tímto ojedinělým autorem.

kamibe
09.06.2015 5 z 5

Jack London byl můj veleoblíbený autor. Moc ráda jsem četla jeho knihy a knihy o jeho životě. Povídka Láska k životu mi zůstala v paměti, přestože mnohé jiné příběhy si zas tak moc nepamatuji. A v této knize byl dobrý mix všeho, co se autora týkalo. Ráda jsem ji četla.

Aniday
31.05.2014 5 z 5

skvělá... protkaná jeho příběhy a i jeho životem... neměl to lehké od mala až do smrti, ale díky tomu napsal spoustu úžasných děl...

evuss123
21.10.2012

Tuto knihu doporučuji těm co mají rádi dobrodružnou literaturu. Obsahuje báječné a velmi drsné povídky Jacka Londona.
Neuvěřitelně dokonale umí popsat třeba jen to,že měl někdo hlad. Takhle to zní strašně,ale on to popíše tak,že je vám toho člověka líto. Sama jsem knížku četla a občas mi běhal mráz po zádech z toho co on zažil.