Láska a jiná vykolejení

Láska a jiná vykolejení https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407232/bmid_laska-a-ine-vykolajenia-aQu-407232.jpg 4 207 53

Jedna cesta vlakem. Dva cizinci. Noah je beznadějný romantik a právě se vrací domů, aby se usmířil se svou osudovou dívkou. Ammy cestuje za svým otcem a na pravou lásku nevěří, protože jí rodiče byli špatným příkladem. Když jejich vlak uvízne ve sněhové bouři, Ammy a Noah, nemají jinou možnost, než pokračovat v cestě společně. Co se zpočátku zdá jako drobná zajížďka, se změní v jedinečné dobrodružství a dva naprostí cizinci se do sebe během jediné noci zamilují. Ráno ale všechno změní a jejich cesta nabere nečekaný směr... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Love and Other Train Wrecks , 2018


více info...

Přidat komentář

ElessaRiverbow
01.03.2024 4 z 5

Tahle kniha mi doma leží už nějakou dobu, tak jsem po ní konečně sáhla. Je to velmi miloučké usměvavé čtení a dobře se to čte. Kapitoly jsou krátké, takže příběh rychle utíká. Ammy i Noah mi byli sympatičtí už od začátku, i když Ammy na Noaha nemusela být sem tam tak ostrá. Konec mě trochu zklamal a kniha mohla být klidně o pár stran delší.

Lucif
07.09.2023 3 z 5

Zábavný, milý a celkem vtipný příběh plný různých překvapení. Opět jsem přečetla jedním dechem. Je to hlavně o vztazích - rozchody a setkání, nové začátky i konce - prostě přesně jako v životě. Znovu doporučuji přečíst si v období rozchodu, asi spíše než v době zamilovanosti, i když co já vím .. Myslím si, že může dát trochu optimismu člověku do žil. Už vím kdo ji jistě ocení.


Bety093
17.08.2023 4 z 5

Na tuhle knížku jsem v knihovně narazila úplně náhodou. Neměla jsem od ní velké očekávání a nedá se tedy úplně říct že mě překvapila, ale zároveň ani nezklamala. Možná kdybych ji četla v zimě, tak bych se do ní dokázala více dostat, ale celkově lehce nadprůměrná knížka. Hezký příběh, doporučuji.

cherubinka
30.04.2023 4 z 5

Náhodně půjčeno v knihovně. Krásná oddychovka o tom, jak je svět malý a jednom neuvěřitelném dobrodružství svou lidí, kteří se neznali. Zábavné a nenáročné čtení.

Varjohukka
23.02.2023 4 z 5

Chvílemi trošku zdlouhavé a hodně zamotané, ale nakonec celkem bavilo.

Marie022
21.01.2023 5 z 5

Jsem romantik. Takže jsem byla naprosto nadšená. Moc dobře se to četlo a najednou se to i samo přečetlo. Nemám co vytýkat. Moc se mi líbil náhled děje z obou pohledů, a děj byl místy i vtipný.

Booky84
08.01.2023 4 z 5

Lehké a pohodové čtení. Moc se mi líbilo vyprávění z pohledu obou hlavních postav.

Miška935
17.12.2022 5 z 5

Velice příjemná oddechovka na zimní večery. Příběh me neskutečne bavil.

Annyshga
02.09.2022 3 z 5

Pokud hledáte příjemné odpočinkové čtení, nejlépe na nějaký zimní večer sáhněte po této knize .
Příběh vypráví o dobrodružství dvou malých lidi, kteří se úplnou náhodou setkají ve vlaku. Každý z nich má své problémy a vůbec netuší, jak je jejich osud propletený. Moc se mi líbila reálná zápletka seznámení se ve vlaku a životní situace, která sužovala hlavní hrdiny.
Ammy se potýká s těžkým rozchodem svých rodičů. Matka ji staví do nelehké pozice a citově jí vydirá. Ona se však nedá a i přes všechny výlevy její matky se snaží spřátelit s novou rodinou otce. Tuto její odvážnost jsem obdivovala. Nicméně svým chováním k Noahovi mě vážně štvala, mohla k němu být trošku milejší.
Noah naopak řeší rozchod s přítelkyní, kterou chce získat zpět. Upřímně jejich odloučení řeší na můj vkus až moc a já celou dobu nechápala proč se k ní vlastně chce vrátit . Finální zápletka byla předvídatelná ale přesto skvělá. Škoda, že autorka příběh ukončila v tom nejlepším. Knize by rozhodně neuškodil alespoň nějaký dodatek v podobě o x měsíců později.

lenka0383
10.02.2022 4 z 5

Mně se kniha líbila. Aktuální téma pro mnoho mladých - rozvod rodičů, za mě skvěle zpracované. Ammy jsem naprosto rozuměla, Noah milý a skvělý kluk. Občas se chovali... no, jako nevyspělí osmnáctiletí. Spoustu situací řešili zbrkle a nedospěle, ale to se není co divit, vzhledem k jejich věku to bylo uvěřitelné a vlastně i pochopitelné, i když občas to bylo na facku :-D Já jsem si celý příběh užila, děj odsýpal, flashbacky do minulosti dokreslovaly povahy obou mladých. Jen ten konec to teda dost zkazil, epilog pro mě naprosto neuvěřitelný a jako křečovitá snaha vyhnout se romantickému happy endu.

ErčaV.
09.02.2022 4 z 5

Kniha se dobře četla. Je to parádní oddechovka k opravdu špatnému počasí. Děj byl dobrý a pro věkovou kategorii 15 let úplně perfektní.

NienorNíniel
06.01.2022 2 z 5

Tak k této knize mám mnoho výhrad. Za celý příběh tu byly jen dvě postavy, ale přesto si s nimi nedala autorka velkou práci a tak mi přišly dost ploché. Děj mi přišel docela přitažený za vlasy. U knih tohoto žánru je to sice celkem běžné, přesto toto bylo už trochu moc. U odpočinkových knih jsem ochotná toho přehlédnout hodně. Tato kniha mi ale moc odpočinková nepřišla. Kvůli tomu jaké měla Ammy problémy s rodinou na mě působila docela tíživě. Kombinace nerealistického příběhu s těžkým tématem mi doopravdy ideální nepřišla. A závěrečné vyřešení všech problému mi přišlo jako takové spláchnutí celého děje.

eliska2126
16.12.2021 3 z 5

Tak tohle byla roztomilost milost! Tento příběh jsem si šetřila na Vánoce, přestože se příběh odehrává jen v zimě. Příběh se mi líbil.
Ale mám dvě výtky. Občas mě vytáčela hlavní hrdinka, jako vážně dost. To jak se k Noahovi chovala občas bylo pěkné na kopačku. Hlavně teda v třetí třetině knihy. A druhá věc, kterou jsem moc nepobrala byla nelogičnost vzdálenosti, kterou řešili ke konci knihy. Napřed autorka píše, že do Hudsonu je to přes 100 kilometrů. O pár stránek dál už jen kolem 90, přestože jsou hrdinové na stejném místě. Na dalších stránkách už jen 80, páč zas přes 100. Nevim, jestli jsem si toho všimla jen já nebo co, ale tohle mě docela překvapilo.
Je to psané čtivě. Chtěla bych vyzdvihnout hlavně krátké kapitoly. První polovina byla pomalejší, ale druhou půlku jsem opravdu slupla jako malinu.
Takže za mě fajn zimní příběh, jen pár výtek.

vera5841
12.10.2021 4 z 5

Milý, lehce naivní příběh o lásce na první pohled určený spíše pro náctileté. Líbilo se mi, že v knize nebylo nic vyloženě negativního, lidé si pomáhají a vše je nakonec zalité sluncem. Taková příjemná pohádka pro velké holky.

V.Vendulii
08.08.2021 2 z 5

(SPOILER) Znáte ten film Polární expres? Jak ztrácí a zase nachází lístek a pak - můj bože - ho zase pustí a na poslední chvíli zachytí a pak asi ještě milionkrát? Tak přesně tento osud je osm desetin z téhle knížky, akorát nejde o lístek na vlak, ale o dobíhání vlaků, autobusů, aut z půjčoven a kdoví čeho dalšího. Dočteme asi stovky popisů vzpomínek a pocitů. Díky tomu se zdá, že děj neplyne, také mi chyběly jiné postavy než ti dva. Například Ammyn táta, Kat a nebo Rina, ta jména jsou zmíněná milionkrát, ani jedna ani druhá (mrk) se v příběhu vůbec neobjevila, ani slovo neprohodila, na to jsem čekala celou dobu, že si budu moct udělat vlastní obrázek jací asi jsou. Za mě velké zklamání, vybírala jsem v knihkupectví mezi dvěmi knížkami a kvůli téhle odložila jinou. Moje smůla.

TerezaaBaarova
07.08.2021 2 z 5

Myslela jsem si asi bůh ví co...že kniha bude skvělá, jak ji prezentoval internet...no, asi kdyby mi bylo 19, tak by mi přišla super, ale takhle ne, nejsem teda žádná stará bába, ale nuda..nuda...

Bara_Pavlaskova
24.01.2021 5 z 5

Na Vánoce skvělá knížka. Líbil se mi nápad, hezky a skoro samo se to četlo. Doporučuji jako sladkou oddechovku.

lily_maleckova
17.11.2020 3 z 5

Knížka se mi líbila, děj byl fajn a zajímalo mě, jak to dopadne :)
Velký problém jsem měla s hlavní hrdinkou, ta mi hooodně nesedla a docela mi to knihu kazilo.
Knihy bych hodnotila tak 3,5/5⭐ body strhávám za hrdinku a taky za to, že jsem četla i daleko lepší romantické knihy ????
Každopádně i tak kniha stojí za přečtení!

LucieVero
31.07.2020 5 z 5

Moc hezká oddechovka,líbilo by se mi kdyby byl další díl

Luc.i
19.05.2020 5 z 5

Knížka byla sice naprosto předvídatelná a typická svého žánru ale přesně něco takového jsem teď potřebovala číst. Trefila se mi do nálady . Četlo se to samo a dej ubíhal. Žádné drama nečekejte ale stejně to bylo fajn. Nemám co vytknout 5/5*