Zlomení lidé

Zlomení lidé https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434457/bmid_zlomeni-lide-hYu-434457.jpg 3 63 19

Jde jen o MALOU lež, dokud kvůli ní někdo nezemře… Představte si, že konečně uniknete z nejhoršího vztahu svého života. Zmizíte a jediné, co máte, je jeden kufr a monokl pod okem. Představte si, že vaši noví sousedé se stanou vašimi přáteli, které jste tak zoufale potřebovali – je s nimi legrace, jsou vlídní, empatičtí a velmi zamilovaní jeden do druhého. Představte si, že se dostanou do průšvihu. Že o nich někdo šíří lži, které ohrožují jejich živobytí – a dokonce jejich životy. Představte si, že vás najde váš bývalý přítel, od něhož jste utekli. Představte si, že po vás vaši noví přátelé chtějí, abyste kvůli nim trochu zalhali a vyřešili tak všechny jejich problémy. Vyhovíte jim? Jde přeci jen o malou lež…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

All The Broken People , 2016


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
11.12.2023 odpad!

Tak tohle se mi opravdu nelíbilo. Od půlky knihy už jsem jenom přeskákala do konce, neměla jsem náladu to číst dál. Šlo mi na nervy více věcí – doslova pitomé chování Lucy, ačkoli sice prý týraná, dobře, ale její nesmyslná fixace na lidi, které ani nezná a nechá se zaplést do stupidního plánuAch jo. Na jednu stranu celkem mazaná a protřelá holka, jak zjistíme a uvrtá se takového plánu. Pokud budete mít pocit, že tušíte, jak to je, tak se nepletete. Takové mlácení prázdné slámy. A konec to taky nevylepšil. Bohužel, nedoporučuji.

Komaeda
08.07.2023 4 z 5

Náhodou docela dobrý :) myslela jsem si, že vím,kdo je vrah,ale mýlila jsem se. Hezká atmosféra maloměsta a ponurosti


Emma27
23.02.2023 3 z 5

Nebylo to špatné...

L.Helena
30.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Nějak jsem se celou dobu nedokázala smířit s tou základní situací, že se hlavní hrdinka spolčí s lidmi, které sotva zná, aby společně provedli tak zásadní čin. O něco víc je to sice pochopitelné po dočtení knihy a odhalení minulosti, jenže i tak jsem už během čtení přistupovala k příběhu s dosti velkou nedůvěrou. Závěr plný zvratů, jediný, kdo nebyl postupně podezřelý, byl snad jen Dusty :-)

micha-ella
29.08.2021 4 z 5

Ta knížka mě bavila, až na divně protahovaný konec, který měl čtenáře překvapit množstvím kotrmelců v ději, ale mně opět vadil. To jsou nějaká povinná pravidla tvůrčího psaní? Proč? Taky mi vadilo, že hlavní postava byla v podstatě alkoholička, ačkoliv jí za alkoholičku nikdo nepovažoval - tak to asi v Americe chodí. Bez toho přehnaného závěru by to byl dobrý detektivní příběh.

SilvieSisinka
17.08.2021 3 z 5

Zamotané dílo.Tajemstvi má každý.Nikdo neví komu věřit.

ArwenAragorn
30.06.2021 3 z 5

60%

Jsou plní tajemství a lží, takoví poštramocení. Jsou to zlomení lidé.
Dávám průměrné hodnocení, ale uvažovala jsem i o čtyřech *, kdyby autorka ubrala z toho množství zvratů na konci. Bylo to už hodně zamotané, ale nebojte se, všechno je pochopitelné, takže se dozvíte, co se skutečně stalo. Mně se první půlka knihy, která má takový pozvolnější spád, líbila víc.
Co s doporučením? Já zklamaná nejsem, takže doporučím, ale o thriller nejde, je to spíš román, kde se hodně řeší vztahy, thrillerem jen ovoněný.

cleopatra11
14.06.2021 4 z 5

Nebylo to špatné, ale mám pocit, že za měsíc si na knihu ani nevzpomenu.
Není tam nic, co by mi utkvělo v paměti.

RADOST
13.05.2021 3 z 5

Kniha mi připadala jako puzzle, jehož kousky stále padaly pod stůl a navíc měnily barvy. Dokonce některé částečky dosti drhly a nechtěly do sebe zapadnout. Dílky ničím neoslňovaly a celkový obrázek stále působil disharmonicky. Dokonce ani po složení není obrázek líbivý, zajímavý a přesvědčivý - autorka ho jaksi přeplácala.

pch1976
28.04.2021 5 z 5

Celkem pěkně napsané. Pachatele lze předvídat již zhruba od poloviny knihy. Těžko uvěřitelné, že může být hlavní postava až tak moc naivní.

čef
28.04.2021 4 z 5

Aby mohla autorka napsat tento horror, musela jistě přisoudit všem postavám trochu mdlý rozum, často ještě navíc ovlivněný dobrým truňkem. Jejich jednání je potom těžko pochopitelné, ale o to více napínavé, co ještě všechno dokáží zmatlat. Věřte mi, bylo toho na jednu knihu více než dost, takže i když budete kroutit hlavou nad mnoha zákruty příběhu, určitě od něj neutečete.

Johana
10.04.2021 4 z 5

Kniha spadá do kategorie čtení pro ženy, řekla bych. Hlavně hrdinka řeší vztahy a city v jednom kuse, thrillerem je to jenom ovoněné. Nicméně pokud jste na to připraveni, můžete se těšit na pořádnou jízdu, příběh je důmyslně vymyšlený, vyprávění má spád, napětí a trošičku i humor. Jako oddechové čtení s chutí doporučuji.

Jde o jednu z knih, které jsem vzala do ruky na základě videa Dany z knižního kanálu Dana Goliášová.

Pípasek
27.03.2021 4 z 5

Naprostý souhlas s předcházejícím komentářem.

Hvězdinka
26.03.2021 3 z 5

Pomalejší rozjezd, od poloviny čtivé. Všechny postavy dosti narušené, název sedí. Celkový dojem není špatný, čtení jsem si užila.

Danago
19.03.2021 4 z 5

Myslím , že záměrem autorky bylo hodně poplést čtenáře, co se týká vztahů. Prostě jsem nevěděla vůbec na čem jsem, kdo je kladný, kdo záporný, kdo lže a kdo mluví pravdu.
Bohužel, ale právě kvůli tomu byly tyto vztahy hodně vyhrocené a pro čtenáře nepochopitelné a nevěrohodné. Přesto je zde pár zvratů, které mě opravdu překvapily.
Hlavní hrdinka je zvláštní , úplně jsem jí nevěřila a nebyla mi sympatická. Jinak je tu opravdu propletenec vztahů a nikdo není takový jak se může jevit, nic není černobílé. Já jsem si knížku docela užila, i když jako protřelý čtenář jsem leccos odhadla, přesto jsem byla i překvapená.

kanitsuj
18.03.2021 2 z 5

Místo "Zlomení lidé" by se kniha mohla lépe jmenovat "Ztracení lidé". Bohužel nemohu knížku doporučit. Od samého začátku jsem se nedokázala vcítit do postav a dostatečně jsem nedokázala pochopit ani jejich vztahy, které se v jedné chvíli zdály jako vyhrocené a hned vzápětí byly lusknutím prstů bagatelizovány. Žena, která se na útěku před manželem "zamiluje" do páru umělců a je pro ně ochotná se i zaplést s policií mi nebyla vůbec ničím sympatická kromě oddanosti jejímu psovi. Když pominu skutečnost, že čtenář, který je jen trochu znalý thrillerů, dokáže bez problému rozkrýt pachatele ještě před polovinou knihy, nejhorší ránu dostává příběh v závěru. Rozuzlení je skutečně jen pro ty, kteří nic neočekávají, a tak mohou být nakonec i překvapeni netuctovým zakončením. Pointa je opravdu originální, ale úplně postrádá smysl.

Medovnice
10.03.2021 odpad!

Velké zklamání. Prvních 50 stran ušlo, ale pak jen protahovaná a hodně naivní nuda. Ztráta času.

JustWomen
09.03.2021 odpad!

... a nejhorší byl konec.

markej
03.03.2021 4 z 5

Thriller se vším, co má být, velká tajemství, překvapení, nečekaný konec, který ovšem při pozorném čtení už trochu budete tušit... :-)