Jsem romantik, ale léčím se

Jsem romantik, ale léčím se https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346570/bmid_jsem-romantik-ale-lecim-se-hoT-346570.jpg 3 83 29

Tipněte si! Co se stane z pochybujícího romantika, se kterým si začne pohrávat sama Láska? Cynik, skeptik, nebo ještě větší romantik? Gael vždycky věřil, že pravá láska existuje. Teď se s ním ale rozešla holka, rodiče se rozvádějí a on začíná pochybovat. Dokonce samotná Láska uznává, že tady něco zanedbala, a tak mu pošle do cesty úžasnou dívku, která má jeho romantickou duši zachránit. Bohužel však zapomene, že její hlavní protivník – Nečekaný zvrat – má s Gaelem své vlastní plány. Dokáže Láska zachránit situaci, nasadit své nejsilnější zbraně, porušit svá vlastní pravidla a nasměrovat Gaelův osud tam, kde ho chce mít?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Romantics , 2016


více info...

Přidat komentář

Lucif
11.09.2023 4 z 5

Romantika jako blázen :D. Kniha se četla dobře, film by asi taky nebyl špatný ;). Milý příběh mladých lidí, no spíš více příběhů, které se propojují a komplikují a zamotávají a rozmotávají.. prostě jako v životě.. a vypráví Láska :D - originální a přesto trochu mimo (občas vtipné, ale někde jsem měla výhrady). Dala jsem 4*, protože je lepší než průměr, ale topovka to také není. Když jsem tu viděla ta procenta, trochu jsem se bála, takže mě kniha nakonec mile překvapila. Asi to bylo i tím, co jsem teď četla za knihy. Každopádně to byla fajn odpočinková kniha, kterou jsem během dne přečetla celou :).

_Brunetka_
01.08.2023 3 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 3,5*.

Po téhle knížce jsem dlouho pokukovala a jsem opravdu ráda, že jsem se k ní konečně dostala. Na autorčin styl psaní jsem si musela chvilku zvykat vzhledem k tomu, že se tu objevuje er-forma z pohledu Gaela a ich-forma z pohledu Lásky, ale pak už to nemělo chybu! Příběh oplývá jistým kouzlem, které si právě po nejistém začátku podmanilo i mě. Vážně mě bavil a užívala jsem si každou chvíli v něm strávenou. Námět je to do jisté míry originální, což jen přispívá k plusovým bodům. Knížka nezaostává ani po grafické stránce, ta krásně doplňuje děj a moc se mi líbily poznámky pod čarou, které nám přibližovaly typy zamilovaných lidí. Hlavního hrdinu jsem si oblíbila, i když se choval trochu jako trdlo a občas možná zbytečně hysterčil. Získal si mě i Mason se Sammy. Nemůžu říct, že by se tu odehrávala nejlepší romantická linka všech dob, ale troufám si tvrdit navzdory názvu, že tu o to úplně nejde. Jde o celkovou myšlenku a uvědomění toho, že existuje spousta typů lásky, že žádný vztah není perfektní a vždycky na něm musíme pracovat, že občas potkáváme správné lidi ve špatný čas, že někteří lidé nám nejsou souzeni a že vztah dělají především ty těžké chvíle, které společně zvládneme. To moc oceňuju ještě i v kombinaci s řešením vážnějších témat jako rozchod, rozvod rodičů, Našla jsem si tu nějakou hezkou myšlenku. Na emoce došlo taky hezké i špatné přesně tak, jak to v životě je. Konec mi vykouzlil úsměv na tváři. Netvrdím, že se jedná o nějakou světobornou knížku, ale pokud chcete zkusit milý a něčím jiný příběh s lehkým přesahem, tady je mé doporučení.


oblakaknih
20.05.2022 1 z 5

Jsem romantik, ale léčím se je kniha, do které jsem se pouštěla s vědomím, že to není žánrově moje parketa, a že to tedy bude spíše takové odpočinkové čtení. Jenže odpočinout si u jedné z nejhorších knih, které jsem kdy držela v ruce, je nemožné.

Námět knihy není kdovíjak originální. Zlomené srdce, romantické duše. To vše už tady několikrát bylo. Co ovšem originální je, je vypravěč této knihy. Je to totiž Láska.

Kniha je napsaná lehce, přesně jako příběh, který vezmete do ruky třeba na pláži. A četla by se moc dobře, nebýt toho, že na korekturu někdo nejspíš zapomněl. Kvůli tomu tak na knihu vzpomínám v ještě horším světle.

Co se postav týče, žádná z nich mi tak úplně nesedla. Byly neoriginální, ničím zajímavé a ve většině případů mě i štvaly. Sám hlavní hrdina se s odpuštěním choval jako neuvěřitelný sobec!

Během příběhu mě nadchly dvě věci: bojovka v ZOO (protože je to originální nápad, se kterým jsem se nikdy nesetkala) a zmínky filmů (což je ale ve většině knih).

Upřímně je tohle kniha, ke které se ve vzpomínkách nechci už nikdy vracet. Potenciál na poměrně fajn příběh tady byl, bohužel je za mě naprosto nevyužitý.

vera5841
09.05.2022 3 z 5

V knize jsou krátké, jednoduché kapitoly, přesto mi styl vyprávění příliš nesedl. Příběh není špatný, ale nedokázal mě pořádně vtáhnout. Možná je to tím, že je kniha určena spíše pro mladší čtenáře. Hlavnímu hrdinovi bych tipla maximálně 15 nikoliv 18. Více se mi od autorky líbila kniha "Láska a jiné vykolejení"

Lenka2533
21.01.2022 4 z 5

Moc pěkná knížka. Byla velmi čtivá. Zábavná, milá... Výborná oddechovka. A vypravěč Láska? Super nápad :)

Mufka
10.01.2021 3 z 5

Pěkná obálka, ale... :-) Nějak jsem čekala něco jiného, ještě do půlky jsem si říkala, že dlouho už sem nic tak blbého nečetla, ale s blížícím se koncem mě to nějak ukolébalo a výsledek není až tak strašný. Název je asi trochu zavádějící, ale jako jo... Po té, co jsem si knihu střídavě půjčovala a vracela a půjčovala a vracela (protože obálka se mi fakt líbila), jsem ji teda dočetla. Nemůžu ale tvrdit, že bych ji s klidným srdcem čtenářům doporučila.

eŠ
25.11.2020

(SPOILER) Název knihy nedává žádný smysl. Gael se za celý příběh z ničeho nepoučil a dělal pořád ty samé chyby. Romantikem zůstal od začátku do konce. Přelétával od jedné holky k druhé. Čekala jsem příběh o klukovi, který se ze svého poslední vztahu poučí. Do dalšího nebude tolik spěchat. Zaměří se víc na to jak si s člověkem rozumí, ne za jaké romantické/ filmové situace se s danou osobou setká. Ale tak to nebylo. Příběh obsahuje všechno co většina romantických filmů - jedna neuvěřitelná náhoda střídá druhou, nechybí ani osud a předurčení jeden pro druhého, "šťastně až navěky". Což způsobuje jednak naivita Gaela, tak i hlavní vypravěčka Láska.

Příběh není o lásce samotné, ale o zamilovanosti. Samotný název Jsem romantik, ale léčím se nás však láká na oproštění se od obyčejných románků, ve kterých se do sebe hlavní hrdinové zamilují jako správní puberťáci během jednoho či pár dní. Čtenář očekává rozpad této myšlenky o zamilování se do někoho "na první pohled" a zaměření se na to, jak by měl vypadat zdravý vztah, za normální běžné situace. A proto nutně přichází zklamání z příběhu.

Přesto je příběh čtivý, děj rychle plyne a nezabředává do nudných popisů.

KatieWolfLover
25.10.2020 3 z 5

Kniha mě celkem zklamala. Nejspíše jsem čekala něco více "vážnějšího", ale nakonec příběh vyzněl jako středoškolské klišé. Už od pár stránek po rozchodu s Anikou jsem tušila, jak to celé dopadne a s kým Gael skončí. Moc mne zaujala Láska jako vypravěčka, Gael mě občas dost štval, ale Sammy a Piper byly skvělá dvojice.
I když to nebyla žádná sláva, jednu hvězdičku dávám za Lásku jako vypravěčku, druhou uděluji za pár nových slov, které jsem se naučila a poslední třetí za občas vtipné narážky, u kterých jsem se zasmála. Takže pokud hledáte rychlou oddechovku na například delší cestu vlakem, knihu si klidně přečtěte, ale za vaše zklamání či nadšení neručím.

TerezaaBaarova
15.07.2020 1 z 5

Podle názvu knihy, jsem čekala něco jiného, nevím, co, ale rozhodně ne pubertální románek... jsem zklamaná. Jediné plus je originální vypravěčka, sama Láska... ale asi jsem na takový knihy stará, kdybych ji četla v mých 18, asi bych měla na věc jiný pohled.

Hiroko
03.05.2020 2 z 5

Nápad dobrý, ale zpracování pokulhává. Má to své světlé stránky, zajímavý vypravěč, hlavní hrdina muž (i když s autorem ženského pohlaví), nabušená malá sestra (Piper je boží! v osmi má mnohem víc rozumu než Gael v osmnácti :D)... a pak taky ty tmavý, kterých je bohužel víc. Některý "zvraty" jsem nepochopila nebo mi přišli hodně násilný (nutnost nějak spojit Gaela s ženskou postavou). Moje oči drásalo i to množství překlepů a chyb. Závěr jedno velký klišé... Nejvíc mě asi zajímal vztah rodičů a i ten mě nakonec dost zklamal. Za mě slabší průměr, číst se to dá, ale jednou to asi stačí. :)

Cress
26.04.2020 4 z 5

Tahle knížka vám dá přesně to, co od ní čekáte. Je to oddechová romanťárna s neobyčejným vypravěčem, plná vtipu a emocí. Četla se opravdu rychle. Hlavní hrdina byl kluk, což byla příjemná změna, jelikož většinou bývají hlavní postavy dívky.

Dragonmiska
23.04.2020 4 z 5

Knížka se mi moc líbila, co se mi však nelíbilo, byla hromada chyb a překlepů. Škoda.

lily_maleckova
05.04.2020 4 z 5

Moc hezká knížka! :) samozřejmě, nebylo to nic originálního a konec knížky jsem předpokládala. Ale moc se mi líbil styl psaní autorky, bylo to vtipné❤️ na knížce mi přišlo originální, že ji vyprávěla Láska, to bylo fajn. A taky mi přijde, že většina romantických knih má jako hlavní hrdinku ženu, takže to byla příjemná změna :)

Trinda
30.03.2020 4 z 5

Začátek úžasný, hned první kapitola si mě získala.
Ovšem, zbytek bylo zklamání. Ten konec bylo klišé.

lucygreen
15.02.2020 5 z 5

Mně se kniha tedy líbila moc :). Četla se opravdu rychle a příběh byl milý, originální a prostě mě bavily i postavy. Plný počet hvězdiček dávám asi i z toho dudůvodu, že poslední dobou jsem četla tlusté knihy do kterých jsem se musela nutit a čtení této knihy mě bavilo o dost více.

Aerine
30.04.2019 2 z 5

Kniha pro náctileté slečny plná velkých romantických náhod, ještě větších romantických gest včetně tisíckrát obehraného vyznání, ve kterém hraje podstatnou roli letiště.
Ty dvě hvězdičky dávám za to, že je kniha vyprávěna z pohledu "lásky", což působí originálně, a knížka uteče rychle, takže se čtenář dlouho "netrápí".
Jednu * strhávám za obrovské množství chyb a překlepů. Copak tahle knížka neměla žádného korektora a redaktora? Pokud ano, oba odvedli mizernou práci.
Druhou * strhávám za naprosto předvídatelný děj bez jakéhokoli překvapivého zvratu.
Třetí * za poměrně nesympatické postavy, které nemají žádný vývoj, jsou napsané podle předem stanovené šablony a nedočkáte se od nich žádného překvapení.
Shrnuto a podtrženo, knížka mě zklamala.

CarrieDeIf
24.03.2019 2 z 5

Oddech, předvídatelné

RájKnihoHolky
25.01.2019 5 z 5

Sice jsem od této knihy čekala něco trochu jiného, ale i přesto jsem nebyla zklamaná. Příběh se mi opravdu líbil. Byl takový miloučký, čtivý a plynul neskutečně rychle. Pravda, postavy mi občas trochu lezly na nervy, ale i přesto můžu tuto knihu jedině doporučit. Možná jsem jediná, ale já jsem v ní nalezla krásné myšlenky. Pokud chcete něco jednoduchého a oddechového, určitě sáhněte po této pěkné knize.

SBH
27.12.2018 3 z 5

Tahle kniha byla jedno velké ALE. Dobře se četla, ale obsahovala příšerné množství chyb a překlepů (ach, ty korektury překladové literatury!!!) - např. - "pojďte jsem" (pojďte sem, asi) atp.
Vyprávět romantický příběh z pohledu Lásky byla dobrá myšlenka, ale to by ona personifikace nesměla působit jako afektovaný školitel soft skills. Heslo "každého potká velká láska" se řadí po bok větě "se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak". V tomto ohledu mi zábavné přišlo jenom členění lidí podle přístupu ke vztahům a jejich charakteristiky.
Hlavní hrdina se s náloží ran osudu vyrovnával se ctí a kupodivu dost racionálně. Ale nad důvodem rozvodu jeho rodičů jsem opět tloukla hlavou do zdi.
Děj byl naprosto banální bez jediného pořádného zvratu. Na druhou stranu krátké kapitoly se četly skvěle.
Konec dobrý, všechno dobré, ale víckrát ne.

Ivuska.09
06.11.2018

Na této knize jsou zajímavé dvě věci: vypravěčem je sama Láska, to nebývá moc časté. A další: hlavním hrdinou je kluk, takže dívky mají možnost poznat emoce opačného pohlaví. Jinak ovšem průměrný příběh se spoustou klišé. Nicméně náctiletým se asi líbit bude.

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Leah Konen
americká
2021  64%Zlomení lidé
2017  66%Jsem romantik, ale léčím se
2018  70%Láska a iné vykoľajenia

Kniha Jsem romantik, ale léčím se je v

Právě čtených2x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce36x
Chystám se číst80x
Chci si koupit30x
dalších seznamech2x