Význam lásky

Význam lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496579/bmid_vyznam-lasky-MQC-496579.jpg 4 28 14

Lady Osbaldestoneová série

< 5. díl

Dámě připravené zůstat na ocet naruší plány šlechtic, jehož domněle milovala. Teď se vrací do Londýna a osud i okolnosti se spiknou, aby je donutily zjistit, co je opravdová láska a co pro ně znamená. Co se stane, když stará láska neumírá? Melissa Northová se už domnívala, že poté co se osm let neviděli, její mladické okouzlení Julianem Delamerem, kdysi vikomtem Dagenhamem a nyní hrabětem z Carsely, zemřelo na úbytě. Naneštěstí během oněch osmi let nenašla žádného vhodného nápadníka, který by splňoval její požadavky, a je smířena s tím, že zemře jako stará panna. Pak uvidí Juliana přes přeplněný taneční sál, on uvidí ji a Melissu šokuje intenzita toho, jak jsou propojení. Využije první příležitosti k útěku, ale zjistí, že skočila z deště pod okap. Během čtyřiadvaceti hodin se z ní a Juliana stane nejnovější sousto společenských klepů. Julian na Melissu nikdy nezapomněl. Když teď zdědil hraběcí titul, musí se oženit a je odhodlaný vybrat si nevěstu sám. Domníval se, že touhle dobou už bude Melissa vdaná za jiného, ale zřejmě tomu tak není. V důsledku toho nemá nic proti tomu, kam ho zřejmě Osud vede. A vskutku zjišťují, že nucené odloučení jejich vzájemnou přitažlivost jen posílilo a ta teď plane ještě intenzivněji. Nicméně brzy vyjde najevo, že někdo má v úmyslu ukončit jejich manželský život smrtícím způsobem. Během bleskových námluv, velkolepé společenské svatby a konečně blaženého klidu na venkově odrážejí čím dál nebezpečnější, potenciálně smrtící hrozby, až společně odhalí spiknutí, které jim je v patách, a spolu s ním zločince, jenž je zosnoval.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Meaning of Love , 2021


více info...

Přidat komentář

kvetuse3368
12.04.2024 5 z 5

Příjemné čtení, zase čtu něco od posledního dílu, ale nevadí , zamilované a detektivní, romantické, co více říci. Pěkné utíká děj a člověk chce vědět kdo škodí.

kolacky
21.11.2023 4 z 5

Lady O. se tady tentokrát jenom mihla, ale vůbec to nevadilo.
Kousek Cynsterovské ságy bez Cynsterů, ale se stejným šmrncem - napětí, romantika, hrad, padouši, kamarádství a stmelená komunita. Proto máme Stephanii rádi.


Mi--LADA
11.11.2023 1 z 5

Velice nezáživné čtení bez kouzla, přesvědčivosti, chladně vykalkulovaný popis bez poutavé zápletky a přesvědčivé lásky. Souhlasím s těmi, kteří se domnívají, že Laurens už není autorkou, jakou bývala. Pořád jsem se tomu snažila dávat šanci v domnění, že se romance zlepší, dočetla jsem a nakonec jsem otrávená ze ztráty času. Četlo se mi to dost špatně, nemělo to žádnou šťávu. Poučení pro příště, nemá cenu dočítat za každou cenu autorku, která se kdysi četla dobře a poslední dobou zklamává.

Zomy
26.07.2023 2 z 5

Jen další důkaz, že novou Laurensovou nemá smysl číst, je to velká nuda bez jakékoliv jiskry. Těžko uvěřit, že stejná autorka napsala i ságu o Cynsterech.

merry0206
09.05.2023 5 z 5

Bola som zvedavá na Melisu a Juliana a nesklamala som sa.Je to kniha ,v ktorej je romantika s prvkami detektívky,ako aj v jej ostatných knihách.Za mňa palec hore.

rampapa
14.02.2023 5 z 5

Na tuhle knížku a především na tenhle díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Mám moc ráda lady O. a přečíst si o její vnučce Melisse je úžasný. Moc jsem se hodně těšila na její příběh s Dagenhamem. Moc se mi jejich příběh líbil a už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky. Doufám že vydají nějakou už letos. Miluji tuhle autorku. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Medasek
24.01.2023 3 z 5

Kniha pro mě byla zklamáním. Zbytečně dlouhé dialogi a popisy o ničem. Rozhodně by knize prospělo odebrat, tak sto možná i dvěstě stran.
Bohužel ani hlavní padouch nebyl překvapením. A oproti dřívějším dílům, jsem zde, měla problém věřit hrdinům jejich lásku.

jaja1989
22.01.2023 1 z 5

Další díl ze série o rodině lady Osbaldestonove, kde lady skoro není.
Autorka mě navnadila už v předchozích dilech, takže jsem na naší dvojici byla zvědavá a zklamana.
Dlouhé dialogy a nudné popisy vecirku atd, kde byla nudná i konverzace a Melissine,,Vskutku" mi lezlo na nervy, a byla by z toho bezva chlastaci hra,kdybych pila.
Alspon konec to trochu zachraňoval, ne prekvapenim, kdo je padouch, což je jasné od zacarku, ale pavučinou pletich padoucha, to byla konečně zábava.
Ale těch nehod než na to přišli.

biki
25.12.2022 5 z 5

Po dlouhé době jsem si novou knihu této autorky opravdu užila bez větších připomínek, připomněla mi ty nejlepší díly cynsterovské série. Romantický příběh se slušnou detektivní napínavou zápletkou. Hlavního padoucha jsem sice vytušila poměrně brzy, ale vůbec mi to nevadilo. V rámci žánru tedy nejvyšší hodnocení.

Kešu1981
24.12.2022 5 z 5

Tak schválně... uměl by někdo napsat
historickou romanci o dvou praktických inteligentních lidech?...cha chaaa, že váháte!...jasně že to Stephanie dokáže...a to není všecko...nacpe do příběhu ještě i napětí a detektivní prvky, jiskření, vášeň a špetku erotiky... prostě její standard...jj, jsem její fanynka... začalo to před lety příběhem Ďábla Cynstera s Honorii a trvá to do dnes :o)

hana1039
13.12.2022 5 z 5

Tentokrát jde o samostatný příběh jedné z vnuček lady O.a její dávnou mladickou láskou, když ji bylo 15let... uběhlo už 8 let,co se viděly naposledy a potkají se na plese..tady začíná jejích příběh....

havrmoni
06.12.2022 5 z 5

Je úplně jiná jakoby spíše odnož této série. Zatím to byla spíše krátká dobrodružství lady O a jejich vnoučat. Toto už je celý příběh jedné z vnuček a pokračování její mladické lásky. Mě se to líbilo a bavilo mě to. Jenže já mám styl psaní této autorky prostě ráda.

marianamik
01.12.2022 5 z 5

Za mňa doteraz najlepší diel zo série

krákorka
24.11.2022

Chystám se ji koupit.Knihy od této spisovatelky se dobře čtou.

Autorovy další knížky

Stephanie Laurens (p)
australská, 1953
2004  87%Nevinné potěšení
2011  82%Všechno o vášni
2010  83%Démon touhy
2005  83%Svůdcova přísaha
2010  76%Skotské nevěsty