Vánoční intriky lady Osbaldestoneové

Vánoční intriky lady Osbaldestoneové https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474812/bmid_vanocni-intriky-lady-osbaldestoneov-GqD-474812.jpg 3 36 13

Lady Osbaldestoneová série

< 4. díl >

V sídle Hartington Manor ve vesničce Little Moseley se i letos Therese, lady Osbaldestoneonová, spolu s celou domácností těší z návštěvy svých kurážných vnoučat Jamieho, Georgea a Lottie. K dětem se tu neohlášeně a nečekaně připojí nejmladší a stále svobodný Theresin syn a dětmi milovaný strýček Christopher. Jediný syn lady Osbaldestoneové jako vysoký funkcionář ministerstva pro zpravodajství a výzkum dostal oficiální příkaz zmizet veřejnosti z očí, dokud jeho nadřízení nevyřeší problém s francouzským agentem, jenž ho špehoval v Londýně. Vesnička Little Moseley mu připadala jako skvělý úkryt, kde on ani jeho ochranka žádné potíže nečekali. Brzy po příjezdu si však Christopher všimne přítomnosti londýnské dámy Marion Seewallové, kterou podezírá, že ho chce nalákat do manželství. I když netuší, co ji do vesnice vlastně přivedlo, je odhodlaný se jí s pomocí svých synovců a neteří vyhýbat nejen na procházkách, ale i při tradičních vánočních slavnostech vesnické komunity. Netrvá však dlouho a Christopher si uvědomí, že Marion má možná jiné úmysly a chce mu pouze sdělit informaci, jež mu bude k užitku. Než se mu však podaří setkat se s mladou ženou tváří v tvář, Marion odláká podezřelý cizinec pryč z vesnice a v Christoperovi tak probudí obavy o Marionin osud. Spolu s dětmi i hloučkem mladíků, kteří každoročně navštěvují Henryho ze sousedního sídla, jde po stopách Marion i cizího muže až do sídla Parteger Hall za hranicí vesnice: Tam na ně čeká šokující tajemství, na němž závisí výsledek války s Napoleonem. Vánoční příběh soukromých i státních intrik, osobního dozrání a lásky.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Lady Osbaldestone´s Christmas Intrigue , 240


více info...

Přidat komentář

Damonka12
23.12.2023 2 z 5

2,5/5 kniha je opravdu velmi průměrná, ale na Vánoce fajn.

Slůník
29.01.2023 4 z 5

Méně Vánoc, více detektivního pátrání, ale opět se starosvětským půvabem.


Knižní střípky
07.01.2022 3 z 5

Byť tuto sérii naprosto nekriticky zbožňuji, musím uznat, že tento díl byl asi nejslabší z těch čtyř, nicméně i tak mě bavil, byl totiž trochu jiný. V čem samozřejmě neprozradím. A opět se budu na závěr opakovat, ano, je to naivní a sluníčkové až na půdu, ale zároveň strašně moc hřejivé na duši.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

munka
04.01.2022 3 z 5

Oproti predchádzajúcim knihám je táto trochu slabšia, nudnejšia.

biki
26.12.2021 2 z 5

Knihu jsem si půjčila výhradně pro vyplnění přestávek mezi pečením a úklidem a upřímně, na nic jiného se ani nehodí. I tak jsem měla potíž tuto mimořádně nudnou záležitost přečíst. Nápad na špiónskou linku sice není úplně špatný, ale ty tanečky kolem ... Také role dětí se mi tu zdála značně přehnaná, a navíc, která babička by je vědomě uvedla do byť jen potenciálně velmi nebezpečných situací ? Tohle opravdu pro mě nebylo.

pip11
26.12.2021 4 z 5

Čtvrtý díl z vesničky Little Moseley byl trochu více špionážní a o to méně vánoční, proto o hvězdičku méně.

kolacky
26.12.2021 5 z 5

Kapku drsnější než jindy, ale zase víc s dobou.

babystar
21.12.2021 3 z 5

Po přečtení tohoto příběhu už chápu, proč má tak nízké hodnocení. Místo vánoční pohody a dětských her jsme svědkem "her zpravodajských" a ani romantická linka mezi Marion a Christopherem to podle mne nezachrání. Setkáme se s udatnými anglickými špiony a vznešenými ruskými diplomaty i se snědými a hloupými špiony francouzskými.
Ale alespoň jsem se podívala do wiki, jak to bylo s šestou koalicí v napoleonských válkách koncem r. 1813.

sgjoli
19.12.2021 3 z 5

Vánoční intriky lady Osbaldestoneové jsou další příjemnou oddechovkou z této série. Opět se ocitáme na anglickém venkově počátku 19. století v době předvánoční, setkáváme se starými známými tvářemi, potkáváme postavy nové a znovu s postavami prožíváme vrcholné body (před)vánočních oslav, které jsou ve vesničce Little Mosley již tradicí.
Autorka nám znovu připravila příjemně odsýpající příběh, v němž se naše postavy vydávají za určitým dobrodružstvím. Tentokrát se jedná však o dobrodružství vážnějšího a trochu nebezpečnějšího charakteru, než jsme v této sérii mohli být dosud zvyklí. Myslím si však, že tou lehkou změnou v pojetí autorka do této série přinesla určitou svěžest, aby se neopakovala úplně ve všem.
Líbilo se mi, že Laurensová v této knize poprvé trochu více reflektuje historické události dané doby, v níž se kniha odehrává. Zakomponovala to do příběhu s lehkostí a srozumitelně a přitom čtenáře nezahlcuje zbytečnými, resp. nadbytečnými detaily, které by děj zdržovaly či zahlcovaly. Byť jsou ty historické události důležité pro rozprostření zápletky, nestrhávají na sebe zbytečnou pozornost a tvoří spíše kulisu, což bylo na čtení příjemné.
Kniha je opět psaná s lehkostí, je dosti přímočará. Pro někoho by mohl děj příliš klouzat po povrchu, ale kniha si neklade za cíl být spletitým románem. Jedná se hlavně o oddechovou záležitost s předvánoční atmosférou a trochou napětí a lehkým náznakem romance. Na nic víc si kniha nehraje.
Pro mne průměrné hodnocení. Příjemná jednohubka před Vánoci, nikterak složitá (což jsem čekala) a před svátky vlastně fajn.

Medasek
02.12.2021 3 z 5

Tahle kniha se mi asi z celé vánoční série líbila nejméně. Příběh byl v podstatě o ničem a až na zvrat v posledních kapitolách se tam v podstatě nic nestalo. Postavy mi přišli takové trochu ploché a nezajímavé.
Jinak už se nemůžu dočkat až u nás vyjde příběh o Mellise a Degenhamovi.

rampapa
25.11.2021 5 z 5

Na poslední příběh jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Na Christophera jsem byla hodně zvědavá a jsem jím nadšená. Marion jsem si hnedka zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Melissa a Degenhamovi. Mohl by vyjít doufám přišít rok když letos ho autorka vydala. Budu jen doufat. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a Stephanie Laurens.

havrmoni
01.11.2021 4 z 5

Naprosto souhlasím s Kešu1981. Tentokrát to bylo takové nijaké a dost přitažené za vlasy. Přitom víme, že tato autorka umí takovéto téma jako je špionáž, intriky apod. podat daleko lépe. A navíc mě fakt dost zajímá jak skončí ti dva mladí zamilovaní. Docela mě udivuje zdůrazňování věku Melissi. V době kdy se zasnubovaly a vdávaly od 16cti výše. Někdy i dříve.

Kešu1981
29.10.2021 3 z 5

Až na poslední tři kapitoly byl příběh Christophera a Marion dost nudný, vlastně se v něm nic neudálo. A nebo je to tím, že nedočkavě čekám na příběh o Melisse a Dagenhemovi, a tak jsem zaujatá? :o)