Labyrint mysli

Labyrint mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254874/bmid_labyrint-mysli-b4l-254874.jpg 4 19 8

Mladý muž Oskar Fischer získá prestižní práci v dobře zavedené firmě. Na jedné podnikové párty se náhodně seznámí s velmi zajímavou, krásnou a bezprostřední ženou, dcerou vysoce postaveného manažera stejné firmy, Erikou Kordovou. Vytvoří se mezi nimi krásný vztah vzájemné lásky a respektu, vše graduje svatbou a narozením dcery Kláry. Přesně v momentě, kdy se Oskarovi zdá, že dosáhl na vrchol svého štěstí, začne se mu život nečekaně komplikovat... Příběh se odehrává v reálné době nynější České republiky i tehdejšího Československa a dotýká se stěžejních dobových událostí z úhlu pohledu hlavních hrdinů.... celý text

Přidat komentář

Ála1968
03.07.2020 3 z 5

Myslím,že kniha Dvanáct šancí na nevěru byla lepší.Tuto jsem si schválně koupila po přečtení Dvanácti šancí a asi jsem očekávala od knihy něco extra.Ne,že by byla špatná,to vůbec ne,jen mám asi ráda na konci happy end.

Inka063
02.07.2020 5 z 5

Dobrý příběh! Uvěřitelný, dobře se čte, má spád, nemá žádná hluchá, zbytečná místa. Navíc ze střídání minulosti a přítomnosti se dozvídáme nejen o životě hlavního hrdiny Oskara a jeho rodiny, ale i skutečná historická fakta. Oceňuju mně lahodící pohled autora na dobu totality a jeho komentáře, pronášené ústy Oskarova otce. Po dočtení mě napadlo: "Žádný strom neroste do nebe" a "Kdo vysoko létá, hluboko padá".
Autora jsem vůbec neznala. Souhlasím s "rodakem" - také jsem koupila ve výprodeji za 99,- Kč. Proč? Za původní cenu jsem ji nikde neviděla. Až po slevě. Určitě zkusím sehnat Návrat odnikud.


Ivčulí
06.05.2020

Moc pěkně napsaná napínavá kniha, z českého prostředí.. Nemůžu si pomoct, mám ráda, kde je alespoň trochu happyendu.. Bohužel.. Ale nic to nemění na tom, že je super a určitě si ji ještě přečtu.. Děkuji

Pralinka1910
24.01.2020 5 z 5

Úžasná, inteligentní, poučná, vicevrstevná, napínavá a velmi reálná je kniha Libora Hörbeho - Labyrint mysli. Děj je veden ve dvou liniích, které se střídají po kapitolách. V okamžiku, kdy jsou tyto dvě linie spojeny v současnosti, nabírá příbeh neuvěřitelnou rychlost a stává se z nej thriller. Ústřední postavou je Oskar Fischer, kterého povazuji za jednoho z nejsympatictejsich knižních hrdinu ( stejná sorta jako Larssonuv Michael Blomkwist). Autor u mne zabodoval tím, ze má příběh dobrý konec a Oskar mimo jiné tím, ze má rad spisovatele Raye Bradburyho a nesnáší zpěvačku Lucku Vondráčkovou. Po přečtení mám opravdu v hlavě labyrint, ale určitě mne posunul zase kousek dal. A tak to má být.

rodak
20.04.2019 5 z 5

Tady asi nakladatel selhal.Kniha je skvělá, čtivá na konci skoro thrillerová.Myslím že by si zasloužila více čtenářů.Přišel jsem k ní zcela náhodně v levných knihách za 100 Kč.Ani o nové knize od autora nic nevím.Pan Hörbe píše opravdu výborně.

Jonna
16.02.2018 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, možná i proto, že s autorem máme na mnoho věcí stejný názor (soudím tedy dle knihy) , a navíc popisuje kraj, kde jsem vyrůstala. Knihu jsem přečetla rychle, hlavně první dvě třetiny, pak text trochu ztratil tempo, a konec mi nějak do knihy nezapadal. Také mne nebavilo místy zbytečné a plané filozofování, ke kterému občas autor sklouzl. Ale kniha rozhodně stojí za přečtení, a určitě zkusím i další knihy autora.

Acquenta
21.03.2016 4 z 5

Životní příběh Oskara se mi hodně líbil. Kniha byla velmi dobře napsaná, ale její první část se mi líbila nejvíce . Ty ostatní už byly takové ne moc záživné..

bookcase
06.03.2016 4 z 5

Román, který se tváří jako společenský, ale přechází v psychologický. Jen ty gramatické chyby, těch tam bylo hodně.