Dvanáct šancí na nevěru

Dvanáct šancí na nevěru https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370436/mid_dvanact-sanci-na-neveru-4Ae-370436.jpg 4 62 22

Tři páry víkendových chalupářů a jeden pár místních tvoří partičku veselých lidí okolo padesátky, kteří se spolu léta scházejí. Při jednom společném sezení v místní hospodě přijde tahoun společnosti, redaktor Petr Bauer, s nápadem třikrát o víkendech postupně vystřídat všechny muže z party u partnerek svých kamarádů. Zdánlivě nerealizovatelný hec se nakonec doopravdy rozjede a vyústí v sérii víkendů, kde se tito letití kamarádi poznávají zcela jinak, než jak jsou doposud zvyklí. Protože se předem dohodnou, že erotika není vyloučena a záleží na dohodě promíchaných dvojic, odehraje se během třech týdnů dvanáct velmi specifických návštěv a vztahy mezi přáteli se posunou do zcela nečekaných rovin. Experiment je nakonec opravdu dotažen až do konce a po něm se celá parta definitivně rozpadá. Na každý ze zúčastněných párů má tato akce, původně pouhá recese, zásadní vliv a po ní už nic není jako dřív.... celý text

Přidat komentář

Aranel15
19.01.2023 5 z 5

Kniha líčí nástrahy soukromé výměny manželek, která ovlivní všechny partnerské dvojice, i když to vlastně na začátku nikdo nečekal a věřil stabilitě svého vztahu

adel_21
03.01.2023 3 z 5

Prvních pár stránek jsem se přemlouvala, jestli pokračovat nebo knihu odložit. Nakonec jsem počáteční nechuť překonala a nelitovala. Příběh se začal zajímavě rozbíhat a bavil mě.
Obálka příšerná :-D


28401
26.11.2022 5 z 5

Zajímavý námět, knížka se četla rychle s očekáváním jak to vše dopadne..konec mě překvapil až příliš..

Potolu
10.11.2022 4 z 5

Oddechovka na podzimni vecery nebo dovolenou. :-) Vymena manzelu me vcelku pobavila a prekvapilo me, jak se nakonec vsechno vyvrbilo. Neco skonci dobře, neco špatně... No, rozhodne stoji za precteni.

Merlinit
17.10.2022 4 z 5

Ani jsem od knížky tolik nečekala. Svižné, břitké, mrazivé.

Kacatko86
06.07.2022 4 z 5

Knížka mě bavila... taková rošáda manželských párů a jak to ovlivní jejich partnerství i je samotné. Otevře to někomu oči, dokáže se partner změnit, zničí to někomu vztah, dostanou všichni to, co od toho čekali nebo přijde zklamání?

ErčaV.
14.10.2021 5 z 5

Tahle kniha mě hodně mile překvapila. Ze začátku jsem si myslela, že to bude docela nuda, ale už během pár stránek jsem změnila názor. Ten konec děje mě tedy dost dostal. Celá kniha se četla dost dobře.

Petrush
07.03.2021 3 z 5

Četlo se to dobře. Děj rychle odsýpal. Možná až moc rychle. Ale na druhou stranu, to tempo vyprávění se k příběhu hodilo. Byl to takový kolotoč.
Každopádně si tato kniha zaslouží aspoň o hvězdičku víc než Malý pražský erotikon, který mi to tématem připomnělo.

Surikata369
21.09.2020 4 z 5

Moje prvotina od tohohle autora a musím říct - za mě super :) Nejdřív se mi do ní bůhví proč (zřejmě kvůli nelíbivé obálce?) nechtělo, ale už od první stránky jsem věděla, že tohle si vychutnám a tak se taky stalo. Děj odsýpá, postavy dobře vykresleny, myšlenka VELKÉHO CUKU skvělá, styl psaní autora na jedničku... Nemám co dodat, samé superlativy :)

Inka063
10.07.2020 5 z 5

Po Labyrintu mysli opět výborné. Krásně se to čte. Pan Hörbe je taková mužská odnož Mornštajnové :-)). Udivuje mě, jak autor – technik, absolvent ČVUT – může tak brilantně popisovat duševní pohnutky nejen mužů, ale hlavně žen. Jak dokáže tak naprosto uvěřitelně a plasticky vykreslit psychologii, lidské charaktery a jejich proměnu a posun. Útlá knížka nabízí spousty filozofických otázek: např.zda je právo, byť kamaráda, zasahovat do rodinného života druhého, otevírat mu oči, „zachraňovat“ ho. Nebo je to spíš povinnost, když si dotyčný neumí pomoci sám? Ale co by se stalo, kdyby se mu ty oči neotevřely? Nebyl by dotyčný spokojenější? Atd.atd.
Opět výborná knížka. Kromě psychologických sond a filozofických otázek tu autor svým postavám dává do úst své názory, s nimiž plně souhlasím, stejně jako v knize Labyrint mysli.
Jen ta obálka se mi nelíbí. Evokuje takové pohodové, nenáročné letní čtení. Jenomže ono tomu tak vůbec není. A protože pracuju ve školství a jsem neuvěřitelný hnidopich, zarazilo mě, že na 2.stupni mají na zmíněné škole dvě učitelky zeměpisu. Ilona i její kamarádka. Buď je to hodně velká škola, nebo autor malinko zapomněl ... :-))). Ale to na kvalitu tohoto příběhu nemá absolutně žádný vliv.

Pechule
06.06.2020 5 z 5

Neznámý autor, kniha bez označení bestseller a při tom čtení úplně super. Nečekala jsem, že se od knihy nebudu moct odtrhnout, a že se mi bude tak moc líbit. A výjimečně jsem ani předem nekoukala na zdejší hodnocení knihy, které je právem vysoké.

Ála1968
07.01.2020 4 z 5

Bylo to super čtení.Mám ráda české autory,ale moc často se mi nestává,aby mě kniha od nich tak zaujala,že ji přečtu a neodložím,jak jsem to poslední dobou udělala s Třeštíkovou a jejími Bábovkami nebo Okamžiky štěstí od Hartla.Hned od začátku mi bylo jasné,že příběh nedopadne moc dobře,ale bylo to fajn počtení na jedno odpoledne.Myslím,že kniha opravdu stojí za přečtení.

Pralinka1910
30.12.2019 5 z 5

Po všech odložených Trestikovych, nedoctenych Hartlech a těžko uveritelnemu Viewegovi výborná kniha od našeho autora. Moc me bavil příběh, který je uvěřitelny, vtipný ( aspoň z pocatku) a velmi dobre podaný. Zvlášť oceňuji psychologické nastineni postav, jejich myšlenek, životních postojů a chování. Stojí za přečtení a dovedu si i představit jako námět na film.

Ála41
26.12.2019 5 z 5

Tahle kniha mi bude ještě dlouho ležet v hlavě.... Brzo mi ale došla trpělivost při špatné orientaci mezi postavami, vratila jsem se na začátek a udělala jsem si na malý papírek popisků a s tím po ruce jsem pak celou knihu precetla. Za mě super čtení, mě to bavilo, bylo to napínavé.

mariva
06.11.2019 5 z 5

Dobře napsaná knížka. Chvilkami jsem se sice trochu ztrácela v tom, kdo ke komu patří, ale jinak se knížka četla výborně. Výměna manželek v reálu jen ukazuje, že si s city a vztahy není dobré zahrávat. Autor docela dobře popsal psychologii jednotlivých postav a jejich odlišnosti. Myslím, že knížka stojí za přečtení.

rodak
17.10.2019 5 z 5

Pane Hörbe já nevím jestli koukáte na databázi knih.Udělejte prosím něco s tím vaším vydavatelem.Přečetl jsem vaší druhou knihu a byla opět super,super,super.Vy píšete lépe než Hartl a nemáte nikde žádnou reklamu.

Ráčkajda
15.05.2019 4 z 5

Takovéto rošády nemohou dopadnout dobře:-). Kniha rozhodně stojí za přečtení.

ladna
23.03.2019 5 z 5

Tak to byla jízda. Výměna manželů se vším všudy...všem absolutně aktérům změní život. Vůbec jsem se od knihy nemohla odtrhnout takže přečtena za 2 dny. Děj má spád, připominal mi Hartla, ale s více vykreslenou psychologií postav. Vřele doporučuji přečíst a připravte si bránici.

femar
08.11.2018 5 z 5

Knížku jsem četla jedním dechem. Zajímavé, jak může jeden VELKÝ CUK ovlivnit lidské osudy.

Garfinela
30.10.2018 4 z 5

Opravdu dobře napsaná kniha, která vyzněla velmi opravdově a nesklouzla do žádných klišé. Moc se mi líbila

Štítky knihy

nevěra pro ženy manželství manželská krize padesátka (věk) výměna manželek

Autorovy další knížky

2018  87%Dvanáct šancí na nevěru
2015  75%Labyrint mysli
2012  91%Návrat odnikud