Labutí zámek

Labutí zámek https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147119/labuti-zamek.jpg 4 36 8

Barvitý romantický příběh anglického autora vypráví o obrodné síle opravdového lidského citu. Lékař, po zklamání propadá depresi, odjíždí na radu přítele na Kanárské ostrovy. Při plavbě se seznámí s mladou ženou, která svou snivou a citlivou povahou nezapadá mezi ostatní společnost a duševně se s ní sblíží. Po vylodění oba zůstávají na ostrovech, kde propukla epidemie žluté zimnice a lékař se rozhodne pomáhat chudým nemocným na osamělém panství. Žena se nakazí a v horečkách se vydá za hrdinou, který jí v posledním okamžiku zachrání život. Oba se však vracejí do Anglie, kde by se měli navždy rozloučit, ale otevřeným koncem románu autor nevylučuje happy end.... celý text

Přidat komentář

Hradčiatko
včera 4 z 5

Pridávam sa k väčšinovému názoru, že treba vydržať trochu ťažkopádny úvod a potom to už šlape a šlape veľmi dobre, pútavo, s tým správnym nádychom tajomna a romantiky.

Alma-Nacida
06.02.2022 5 z 5

Je to trochu tajemné, trochu romantické a závěr vás možná překvapí. Jednu dobu to byla moje oblíbená kniha, takže jí to přidává jednu hvězdu v hodnocení, podobně jako u Španělského zahradníka od téhož autora.


Kondaska
01.01.2019

Nehodnotim lebo sa neviem prekusat cez prvych 20 stran...snad raz...

intelektuálka
21.04.2018 4 z 5

Romantické čtení na jedno odpoledne...
O nesplněných snech a nadějích...
Při plavbě na Kanárské ostrovy se mladý lékař potkává s Mary, která touží po úniku ze svého života.
Oba mladí lidé pocítí duševní souhru - Labutí zámek je zde symbolem splněných snů a nového začátku, ale ... na ostrově propuká epidemie žluté zimnice...

Na lodi připlouvají i sourozenci s úmyslem misionářů - životy všech zúčastněných se proplétají a závěr zůstává pootevřený - bude láska Harveye a Mary naplněna?

Tohle je čtení pro romantičky, napsané s vypravěčským talentem...

Magrata15
15.10.2016 5 z 5

Krásná romantická, tajemná kniha, které ovšem chybí happy end. Ale četla se velmi příjemně a nejvíc se mi líbily autorovy popisy krajiny. Úplně jsem ji před sebou viděla.

lenule_k
24.07.2016 4 z 5

Prvni polovina knihy je trochu zdlouhava, vsechny postavy jsou cloveku jaksi protivne, ale po pristani lodi se vse obrati a najednou ma rad vsechny a docte knihu jednim dechem. Pekny pribeh, i kdyz trochu neuveritelny.

Taťka Hraboš
17.03.2015 3 z 5

Kdysi jsem četl od Cronina Příběhy z černého kufříku a tehdy se mi hodně líbily, tak jsem vzal do ruky i tuhle knížku. Mám z ní ovšem smíšené pocity. Příběh poutavý, ale vypravěčův styl se mi moc nelíbil a hlavně postava Harveye mi nějak nepřirostla k srdci, připadala mi nevěrohodná.

lusila
10.08.2013 2 z 5

Také pohodové čítanie.