Ostrozub, vládce Východního Pomezí (barevné vydání)

Ostrozub, vládce Východního Pomezí (barevné vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447854/bmid_ostrozub-vladce-vychodniho-pomezi-CJ6-447854.jpg 4 25 4

Kůstek (nová série) série

< 5. díl >

VŠECHNO SE KOMPLIKUJE. Ferda a Švanda Kůstkovi se snaží vrátit krysácké mládě do hor, kam patří, když tu narazí na nového, nečekaného a prohnaného protivníka. Do cesty se jim staví obří šelma, prastaré chrámy a vrací se i Králpes, vůdce krysáků. Z tohohle se naši hrdinové asi nezvládnou jen tak vykecat...

Humor Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Bone #05: Rock Jaw: Master of the Eastern Border , 2007


více info...

Přidat komentář

Atlantis
11.07.2023 4 z 5

3,5* Po nesmírně dlouhé době jsem se vrátil ke Kůstkovi a moje pocity jsou vesměs pořád stejné. Jsou části, kdy se neskutečně bavím, je to vtipné, břitké, zajímavé. Ale pak jsou tu okamžiky, kdy mi přijde zajímavější schnoucí barva v obýváku. A to jsem vymaloval před deseti lety.

Norri
14.01.2023 5 z 5

Tohle je příběh Kůstků Ferdy a Švandy a celé řady lesních zvířátek. Včetně filosofujícího horského lva. A krysáků, samozřejmě. Žádní lidé, ani draci, v této knize nemají prostor. Zpočátku to vypadá, že roztomilost a odlehčená atmosféra je zpátky. Ale ani tady není nouze o dramata a o úvahy, co je v životě důležité. Je důležité štěstí, uspokojení, anebo moc? Jeff Smith ani tady nezapomíná na humor a ve spojení se svou úžasnou kresbou vytváří řadu vtipných momentů.


GoodGames
16.11.2020 5 z 5

Kůstek 05: Ostrozub, vládce východního pomezí je návrat k uvoľnenejším prvým dielom série. Temnota a osudovosť tentokrát išli do ústrania. V piatom diely máme len jednu príbehovú linku a to cestu bratrancov Ferda a Švandu, ktorí sa snažia odniesť zatúlané mláďa krysákov naspäť do hôr. Príjemný dobrodružno akčný diel, v ktorom sa nachádza viacero vtipných momentov.

DennisMoore
07.11.2020 5 z 5

No ano, sice začala válka a tak, jenomže Kůstkovic hoši (alespoň tedy dva z nich, co si budeme povídat) se musejí postarat o toho božího chlupáče, a tak nechávají údolí údolím, stejně jako Jeff Smith nechává většinu ostatních postav většinou ostatních postav, a jdou. Oproti minulému temnějšímu dílu je Ostrozub většinu času situační komedie, nicméně tu a tam se do ní zabodne ostrá připomínka věcí, které se asi dějí v lesích pod horami, a pátý Kůstek zase na několik panelů či stran zvážní. V tomhle střídavém duchu dospěje opět nádherně kreslená a barevná kniha k dojemnému závěru a čtenář k tomu, že chce co nejdříve další díl. Už aby byl.