Krvavé peníze

Krvavé peníze https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415002/bmid_krvave-penize-qzH-415002.jpg 4 26 6

Bývalého příslušníka mírových sil OSN Richarda Hraběte požádá německý kolega, aby předal výkupné za jeho unesenou dcerku. Protože mu je Richard zavázán za záchranu života, samozřejmě prosbě vyhoví. Netuší ale, že se pouští do nebezpečné akce, únosci totiž operují i na druhé straně státní hranice. Dějištěm příběhu jsou opět Krušné hory, setkáme se i s postavami z autorových předešlých detektivních románů v čele s výtvarníkem Ctiradem Karafiátem.... celý text

Přidat komentář

konicekbily
11.01.2024 4 z 5

Po rychlejším začátku, kdy je tempo velice rychlé, přichází uklidnění a poklidné zakončení s úplným vysvětlením. Detektivka je situována do saské i české části Krušných hor. Navíc jsem si osvěžil místopis kouzelné horské krajiny.

čef
19.08.2023 4 z 5

Nebylo to zas až tak špatné. Vyprávění v 1. osobě, bez přetížení spoustou jmen a divokých zvratů, se vždy čte dobře. Zvláště únosy dětí jsou vždy vděčné a přitáhnou pozornost. Trochu postupně ubývalo napětí a závěr nebyl moc vyšponovaný a překvapivý tak, jak jsme zvyklí, ale no jo.


babystar
25.06.2022 4 z 5

Čtvrtá kniha série z Klášterce poněkud vybočuje z řady. Malíř Karafiát se totiž objeví jen jako epizodická postava. Hlavním hrdinou je bývalý zahraniční voják Richard. Rozjezd příběhu je opravdu akční, postupně se ale dostává do obvyklých kolejí se všemi plusy i mínusy. Hlavního osnovatele únosů a pachatele vražd jsem odhadla skoro hned (on to taky nikdo jiný, při dodržení pravidel detektivky, být nemohl). Opět se ukázalo, že peníze nejsou vše, "zdraví a štěstí si za ně nekoupíš".

rafan65
19.06.2021 4 z 5

Příběh je poutavý a parádně zamotaný takže rozuzlení přijde až na konci. Četl se pěkně a kniha mě bavila. Těším se další knihy autora.

denisa7430
27.02.2020 3 z 5

Pěkný, nenáročný detektivní román

davidurban1973
11.09.2019 4 z 5

Kniha je slušně napsaná, čte se skoro jedním dechem a zabaví vás na pár hodin. Jedná se o takové oddechové čtení, kdy se zločiny snaží vyřešit amatér a policisté zde hrají spíše vedlejší roli.
Děj je vystavěn logicky, nejsou zde žádné nečekané náhody a je vcelku uvěřitelný (pokud tedy věříte, že by sběratel kamenů s traumatem z války šel vyšetřovat únos a hledat pachatele).

ačkoliv autor má na kontě méně knih než někteří starší, zasloužilejší a plodnější autoři, kteří v edici Původní česká detektivka vydávají své knihy, rozhodně jeho román kvalitou některé z nich převyšuje a řadí se k tomu lepšímu, co bylo v edici poslední roky vydáno