Kruh mužů

Kruh mužů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144625/mid_kruh-muzu-K7A-144625.jpg 3 9 4

Kniha o tom, jak se stát "opravdovým mužem" vznikla na základě setkávání mužů v centru osobního rozvoje Maitrea. Zde společně hledali odpovědi na otázky, s ekterými je dnešní muž konfrontován - vztah ke svému otci či k synům, problémy ve vztahu se ženou, těžkosti v byznysu, jak definovat cíle a především smysl života muže, jaké jsou důležité přechodové rituály a které v současném světě chybí a jak je možné je dnes splnit a dokončit.... celý text

Přidat komentář

melibrion
28.12.2021 odpad!

Jen další člověk, co se vás snaží utahnout na nudli "pravého muže" a vyvolat ve vás pocit, že jste v něčem lepší, než ti zbylý "levý" muži.

Chtěl jsem napsat, že je to jen další bullshitologie, ale ne. Je to ještě horší. Je to slatanina podlozena kupou dětských pohádek (o Jirikovi), keltskych a jinych mytech, recke ci jine mytologii a dalších věcech. Které jsou rozděleny do jakýchsi bodů, přechodů. Zatím co pár jich je přirozených, nad zbytkem si mne ruce autorova fantasie.
Jsou vám předkládány ezo zvasty, které nejsou nijak zduvodnene, maximálně odkazem na tu a tu pohadku nebo mytologii, takže zůstávají jen ezo zvastem.

Napriklad autor tvrdí, ze 99 % porodu neni tak, jak by mělo být, a my si tak neseme do nevědomí vytesnene "hrozné" vzpominky. A ted vám radí, co s tim... protože podle nej je porod vasim prvnim nepovedenym přechodovým ritualem.

Ve třetím bode prechodu chlapce v muze se ohání potrebou skutečného nebezpečí a poznání smrti, jen zapomel poradit, co tedy vlastně máte udělat. Krome toho, ze se ma rozhodnout pro nějaký kmem (treba fotbalový klub).

P. S: o muzskych kruzich se nic nedozvíte.

Comodore
07.03.2017 odpad!

Sračka. Fakt, tento člověk vůbec neví. A myslí si že ví.

Konstelační procesy vůbec neumí vést.
Časem jsem zjistil, že je konstelace jsou jeden velký podvod. Takže mohu trošku relativizovat hodnocení.

S konstelacemi mam tady z ČR jako jeden z mála opravdu rozsáhlé zkušenosti. Potkal jsem mnoho lidí kteří je vedou a absolvoval stovky hodin konstelací. A nakonec jsem je vyhodnotil jako nebezpečnou metodu - která je vedena nečestnými lidmi.


spdb
27.08.2013 3 z 5

Některé věci mohly být rozepsány více.

Ivinho
28.03.2013 4 z 5

Ocenil jsem zvláště otázky a odpovědi ke konci knihy. Určitě to pro mě byla přínosná četba.