Rival - svazek 2

Rival - svazek 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66728/mid_kroniky-fey-rival-svazek-2-4DH-66728.jpg 5 16 1

Kroniky Fey série

< 6. díl >

Feyové Feyští zvěrojezdci sedí pře palácem a čekají. Svatyně je vypálena, Rocan je mrtev a králi Nicholasovi nezbývá, než přemýšlet nad posledními zoufalými možnostmi obrany. Ale jak se zdá, Černý král již v podstatě zvítězil a je jen otázkou času, kdy definitivně obsadí také palác. Jejich jedinou záchranou může být jen plán královské dcery Arianny... Černý král nezná slitování a kolem sebe rozsévá smrt. Ariannu zabít nemůže, ale odstranit z cesty Sebastiana a Nicholase by se mu velmi hodilo... Modrý ostrov: Svěcená voda však není jediným rocanistickým mystériem. Existuje naděje, že v polozapomenutých legendách lze najít také další zbraně proti Nepříteli. Jenže se zdá, že není nikdo, kdo by se mohl tohoto úkolu zhostit. Snad jen kdyby pomohla náhoda, stejně jako když se kdysi Matthias pokoušel bránit feyským útočníkům svěcenou vodou... Modrý ostrov je v troskách a země duní pod triumfálním pochodem Rugadových vojsk, které přišly dokončit to, co Rugar začal...... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Wales
Originální název:

The Rival - part 2 , 1997


více info...

alekis
alekis
05.07.2019 5 z 5

Neobyčejný meč ze zvláštního kovu varinu, další z možných zbraní, které dokáží zničit Nepřítele (jiné nám dosud nebyly odkryty), je prozatím v rukou člověka, který toho mnoho neví. Přesto tuší, k čemu se úplně náhodou dostal.
Královské rodině se podařilo uniknout pryč z města. Princ Dar putuje s jednou skupinou, král Nicholas a Arianna jsou na jiném místě. Král se dosud se svým pravým synem nesetkal. Každopádně se mu podařil husarský kousek: těžce zranil Černého krále Rugada. Pravděpodobně však přitom ztratil svého podvrženého, ale milovaného syna, golema Sebastiana.
Rugad pozbývá naděje, že se mu podaří získat pro své cíle svá pravnoučata, Dara a Ariannu... Krutý, nemilosrdný, mocichtivý... Leží v posteli, léčí si krk, do něhož se zasekl meč vedený Nicholasem... a nemůže mluvit, dorozumívá se pouze psaním. A zuří.
Tento díl Kronik je nabitý událostmi. Na četných a hodně křivolakých stezkách se pohybuje Osud... Vede ty, kteří po nich procházejí...
Někteří, jimž nebude přáno, už nikdy nevykročí vstříc budoucnosti... Jiní, ti nejdůležitější, musí hledat a najít správný směr, protože variant budoucnosti je mnoho... A my cítíme silný žal nad těmi, co nepřežijí, a ze všech sil prosíme, aby bylo co nejvíce ostrovanů, od nejnižších po nejvyšší, kteří z té hrůzy, co zasáhla Modrý ostrov, vyjdou živí a vítězní.
Roca a Bůh, který mu naslouchá, jim pomáhej!

Autorovy další knížky

Kristine Kathryn Rusch
americká, 1960
2017  74%Vetřelci komplet - svazek 3
2003  87%Oběť - svazek 1
2003  93%Podvrh - svazek 1
2004  80%Únik
2004  95%Rival - svazek 2

Kniha Rival - svazek 2 je v

Přečtených26x
Doporučených2x
Knihotéce39x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x