Podvrh - svazek 1

Podvrh - svazek 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66722/podvrh-kroniky-fey-svazek-66722.jpg 5 17 1

Kroniky Fey série

< 3. díl >

Feyové Přišli, aby zvítězili. Jejich útok zastavil nečekaný účinek svěcené vody, která v reakci na jejich magickou podstatu Feye rozpouštěla... V čem je skrytá podstata účinku svěcené vody. Má Modrý ostrov nějakou neznámou magii? Poku ano, proč ji ostrované nepoužívají? Vědí to vůbec? Diamanta se sice vdala za syna ostrovního vládce, Rugar ale nehodlá složit ruce do klína - je jen otázkou času, než se mu podaří najít správný způsob, tu pravou zbraň, s níž ostrovany porazí! Modrý ostrov: Narození následníka trůnu po svatbě Nicholase s Diamantovou má umožnit mírové začlenění Modrého ostrova do říše Feyů a pokračování vládnoucí dynastie s pokrevním příbuzenstvím k Černému trůnu. Nikdo ale netuší, že dítě krátce po narození Feyové unesli a nahradili umělým tvorem, vzešlým z magie - golemem. Ale ani Feyové neví, že golem, který měl záhy zaniknout, získal vlastní život. Magie Modrého ostrova, předávaná u následníků Rocy z pokolení na pokolení, se začíná probouzet...... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

The Changeling - part 1 , 1996


více info...

Přidat komentář

alekis
27.06.2019 5 z 5

Tolik dramatických událostí, jimiž pokračuje sága Kroniky Fey, nelze v jednom malém komentáři vůbec zmapovat.
Životy mnohých postav jsou bolestně poznamenány. Naděje je málo. Bezohledný Rugar, vůdce Feyů, se neohlíží na nic, na své lidi, dokonce ani na svou vlastní krev, a před očima má jen svoje dobyvačné cíle.
Nicholas a Diamanta se hluboce milují, jak jen se mohou milovat dva lidé sobě přisouzení osudem. Ale ani to nezachrání je a jejich děti před utrpením. Všechno, co dosud tvořilo základy života ostrovanů, ale i Feyů, se ocitá před úplným rozvratem. Zdá se, že i poslední jiskřička naděje se vytrácí... Soužití dvou tak různých civilizací, které si přála Diamanta, nejspíš není vůbec možné.
Netušíme, zda se loďstvo Černého krále neobjeví u břehů ostrova. Zda bude, či nebude nalezen protijed, který zneutralizuje jedinou zbraň proti Feyům, svěcenou vodu... A jak dopadne rozkol mezi osiřelým a ovdovělým králem Nicholasem, který ztratil v jednom týdnu otce a manželku, a zatvrzelým rocanem Matthiasem, hlavou církve, která dosud nepřinesla kromě svěcené vody žádnou odpověď...
Autorka K. K. Rusch má lehkou ruku, co se týče psaní, stránky jdou rychle jedna za druhou a kapitoly odsypávají. Vše je velmi srozumitelně podané, ve jménech postav (na rozdíl od některých knih) je snadná orientace. A děj... je bohatý, košatý, napínavý, zajímavý, povzbuzující... Tak tedy vzhůru, do dalšího čtení!

Autorovy další knížky

Kristine Kathryn Rusch
americká, 1960
2017  74%Vetřelci komplet - svazek 3
2003  87%Oběť - svazek 1
2003  93%Podvrh - svazek 1
2004  80%Únik
2004  95%Rival - svazek 2