Krásná Karolína

Krásná Karolína https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82569/bmid_krasna-karolina-ODH-82569.jpg 3 47 10

Krásná Karolína série

1. díl >

Krásná Karolína se narodila za prudké bouře a hned musela bojovat o přežití v nelítostném světě. Naštěstí ji zachránila a posléze vychovala její teta Kateřina. Ta jí na smrtelné posteli prozradí, že její skutečná matka, Kateřinina sestra Karolína, při porodu zemřela. Mnohem víc však Karolínu šokuje, že jejím otcem je sám císař Rudolf II., který její matku nadevše miloval… Hraběnka Kateřina Stradová, dlouholetá císařova milenka a matka jeho šesti dětí, však ani po letech nezapomíná, kdo ji kdysi málem vystrnadil z její privilegované pozice. A když se jednoho dne setkává s Karolínou, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat. V plamenech a pod údery vrahů najatých Stradovou zahyne celá Karolínina rodina a Karolína přijde o své dosud nenarozené dítě. Ona sama však jako zázrakem přežije a jde strastiplnou cestou, aby zvolna připravovala pomstu na vrazích a setkala se s mužem, jenž jí už jednou coby novorozeněti zachránil život. Ani v jeho náručí však nenajde bezpečí. Lidé, kteří chtějí zabránit tomu, aby Karolína stanula před Rudolfem II. jako jeho znovunalezená dcera, se neštítí ničeho. A ten nejkrutější a nejnebezpečnější z nich navíc najde způsob, jak co nejlépe zpeněžit Karolíninu krásu… První část dvojdílného románu.... celý text

Přidat komentář

Jája92
20.07.2020 4 z 5

Jedna z těch lepších knih, které jsem četla. Upoutala mě zajímavým dějem i prostředím.

knihovnička007
10.10.2019 2 z 5

Co to bylo? Na jednu stranu jednohubka na upršené odpoledne, na druhé straně mne napadá jen "lidská fantazie je nekonečná". Smrt v mnoha podobách, čarodějnice, jeskyně, do toho velké zlo, se kterým musí Karolína stále bojovat. A ten konec... mám ráda historické knihy, ale tohle mi přišlo přitažené za vlasy.


Herča76
02.09.2019 4 z 5

Oddychovka do nepohody. Za mě kvalitní čtení a jsem ráda, že můžu pokračovat dalším dílem.

viki77
28.09.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila měla poutavý děj četla jsem i další díly a také nezklamali. Chystame se číst poslední a jsem zvědavá jak to vlastně skončí.

Ester59
11.07.2018 2 z 5

Eroticko radoby historicky roman. Pro mne zklamání, dalsi dily cist nebudu.

OldřichHanton
01.04.2018 1 z 5

Od Krásné Karolíny jsem nic zvláštního nečekal. Počítal jsem s průměrným historickým románem, co jsem koupil ve slevě za pár korun. Bohužel, i tato nízká očekávání zůstala nenaplněna.
Rozhodně nečekejte žádné historické reálie z rudolfínské doby. Spíš než historický román je to jakási pohádka, plná totálních dějových klišé, naprosto plochých postav, které spolu komunikují nepřirozenými dialogy. Až mě napadlo, jestli celá knížka není myšlena jako parodie. Bohužel, jestli se jedná o parodii, tak o neúmyslnou. Nechápu, že si něco takového koupilo dostatek lidí, že mohou vycházet i další díly.

helena8550
02.12.2017 4 z 5

Koupila jsem v akci na ereadingu a pokračování už za plnou cenu kupovat nebudu, ale za mě jako oddychovka to špatné nebylo. Děj se nevleče a kniha se dobře čte, ale určitě bych upravila žánr! Císař a Stradová sice historické postavy jsou, ale zbytek je fiktivní román pro ženy. A jako fiktivní romantický román pro ženy 4* proč ne.

Pet007
21.09.2014 3 z 5

Knihu jsem přečetla. Existují knihy, které jsem ani nedočetla, proto úplně špatná není. Příběh je napínavý, má spád, ale v knize se toho stane strašně moc, trochu jsem se v tom ztrácela. V podstatě spadnete doprostřed příběhu. Zkusím vyhledat druhý díl, možná chci vědět, jak to s Karolínou dopadne.

Antoaneta
18.08.2014 2 z 5

Tak nějak nevím co o knize napsat začátek vcelku napínavý v době kdy se to odehrává události asi i v celku běžné - intriky,pomsta ale později kniha začne vypadat jako klasická romantická četba ovšem pak to nabere takový spád že jsem si připadala jak po ledové sprše- dočetla jsem ale pocity mám značně rozporuplné.Kniha mně docela zklamala do dalšího dílu se pouštět nebudu.

saraj
22.11.2013 odpad!

Čtu první díl,jsem už na konci a vím,že už druhý díl,číst nebudu. Jsem moc zklamaná. Miluji historické knihy,ale tahle kniha mě absolutně neoslovila. Jsou tam napsané takové blbosti,že se divím,jak to mohlo vůbec vyjít na veřejnost. Copak to nakladatel nečetl? Moc by mě zajímalo,jestli je to historický román nebo sci-fi. …… Uvedu například…. Jak mohla těhotná Karolína shodit muže s koně? Jak mohla být Karolína večer mrtvá a ráno jediná přežila z celé vesnice? Jak se mohla mladá Karolína zamilovat do Jindřicha,který musel být pěkně starý,a ještě po tom co přežila? A ta část o Alžbětě v jeskyni co byla úplně neschopná vařit a péci mě dostalo. Už budu opatrnější,abych zbytečně nestrácela čas,,a nejdříve si na každou knihu přečtu recenzi.

Autorovy další knížky

Alexander Stainforth (p)
česká, 1982
2019  77%Boss
2015  70%Pád noci
2020  77%V zajetí vášně
2019  72%Kráska a netvor
2018  71%Ďáblova nevěsta

Kniha Krásná Karolína je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce81x
Chystám se číst18x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x