Na saních

Na saních https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448720/bmid_krasa-misto-popela-na-sanich-zfH-448720.jpg 4 7 6

Krása místo popela série

< 2. díl

Dávno očekávané znamení, které se v horách objevilo, je předzvěstí velké události. Chriss je vyslána předat Mudrcům na severu zprávu o tom, že se Rada znovu sejde, aby naplánovala, jak obnovit zničenou Iavorii a na onu událost připravit vše potřebné. Tím ale její úkol nekončí. I uprostřed zimy a daleko od zničené vesnice se dá udělat mnoho, zvlášť když se přidají i zkušení horalé, kteří dosud s Iavorií neměli nic společného. Jednoduché to ale nebude, neboť jsou tu i ti, kteří nezapomněli na staré křivdy, a to, že se události daly do pohybu, jim může dát šanci konečně se pomstít.... celý text

Přidat komentář

Vknihách
20.05.2021 4 z 5

Krása místo popela (na saních) je voľným pokračovaním. Naozaj voľným, pretože čo sa deje v predošlej, prvej časti, vôbec netuším a nemala som problém s touto knižkou.
Chriss, hlavná hrdinka,s Mudrcmi sa úchýlia do horskej chaty,patriacej Torymu- dokonalému 'mašerovi'(toto slovo som si laicky preložila ako- profesionálny jazdec a prepravca tovaru na saniach so psím záprahom). Spriadajú plány,ako získať nielen financie,ale aj podporu a pomoc rodákov z Iavorie.
Prekážky, vzájomná pomoc, rešpekt, snaha naučiť sa niečo nové a priložiť ruku k dielu,to všetko v príbehu nájdete; aj boj dobra so zlom,vieru v seba samého, či rodiacu sa lásku. Ja v príbehu vidím malilinkaté mínus a to, že až príliš ľahko Mudrci uhádli a vykonštruovali,kto za zlom v príbehu stojí. No napriek tomuto odhaleniu, v sebe príbeh niesol napínavé zápletky a ja vám knihu rozhodne odporúčam.
Ps: škoda, že je taká útla

stesti.s.knihou
19.10.2020 4 z 5

Krása místo popela - Na saních je druhým dílem série. Já osobně jsem četla pouze tento druhý díl, ale vůbec ničemu to nevadilo, jednalo se o samostatný příběh, který jen pár zmínkami navazoval na předchozí díl.
Musím přiznat, že nejsem prvoplánovým čtenářem fantasy a většinou jsem k těmto knihám dost skeptická. Tahle útlá knížečka mne ale velmi mile překvapila!
Děj se odehrává v zasněžených horách, hlavní hrdinku Chriss si prostě musíte zamilovat, stejně tak Toryho, který jezdí se psím spřežením. Velmi sympatické je mi i to, že se nejedná o fantasy plné čarodějů, víl, vlkodlaků a příšer, ba naopak, postavy jsou zcela “reálné” a vy máte pocit, že čtete příběh, který se klidně mohl stát.
Příběh je takovým pohlazením na duši, což je obzvláště v těchto časech velmi potřebné. Ale nebojte, v knize se najde i napětí a nějaká ta vražda, romantická linka taky nechybí - prostě má to vše a dokonce i víc, než jsem od toho čekala.


HBB
11.09.2020 5 z 5

Zimní příběh o tom, že s nezlomnou vůlí, vytrvalostí a pílí je možné docílit i zdánlivě nemožného. Že opravdová láska čeká i tam, kde je to úplně nečekané. A že má smysl věřit...

NVK
09.09.2020

Kniha se mi moc líbila, stejně jako první díl, na který navazuje. Celým příběhem se prolíná téma víry, ať už se jedná o víru v sebe sama a své schopnosti, víru v dobro v lidech, víru v lásku či víru v to, že i legendy se mohou stát skutečností. Velmi se mi také líbilo, že hlavní hrdinka čerpala z moudrosti předků a vážila si jich, to se dnes příliš "nenosí" a je to škoda.

meisen
09.09.2020

Krásný laskavý příběh, který může zpříjemnit dlouhé večery.

MariN14
04.08.2020 4 z 5

Druhý díl Krásy místo popela jsem si užila ještě víc, než ten první. Nejvíc se mi líbily pasáže o Torym a Chriss. Je to skvělý příběh o vytrvalosti a naději i lásce.

Autorovy další knížky

2013  75%Zapomnění
2020  86%Na saních
2019  66%Na lyžích
2012  77%Cesta do Els
2014  80%Návrat

Kniha Na saních je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce46x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x