Kráľovstvo Obávaných

Kráľovstvo Obávaných
https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 307 307

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Bude vydáno: , Pandora
Originální název:

Kingdom of the Feared , 2022


více info...

Přidat komentář

Betulefetule
13.06.2024 4 z 5

Třetí díl byl trochu (trochu víc) zmatený a prodlužovaný, ale byl lepší než dvojka. Některé věci byli docela zbytečné (třeba ta Vesta fr, co ta tam dělala), ale na druhou stranu jsem se občas i zasmála. Většina postav mi sice připadala nepropracovaná a bez hloubky, ale ne každý píšeme jako Rick Riordan.
Pokud po druhém díle váháte, jestli má smysl sérii dočítat, tak toto je Vaše znamení, abyste ji dočetli :) .

Kate3003
11.06.2024 2 z 5

Musím říct, že za mě je tento díl asi nejslabší z celé série. Děj mi přišel zbytečně natahovaný a tak nějak se točil v kruhu. Stejně tak pořád moc nechápu, proč je kniha zařazena mezi YA, protože o peprné scény mezi hlavními hrdiny zde rozhodně nebyla nouze a za některé by se nemusel stydět kde jaký erotický román.
Znovu jsem u této knihy měla opravdu problém se začíst, začátek byl fajn, ale po překlenutí první čtvrtiny knihy děj začal ztrácet tempo a hlavní hrdinové se začali motat v kruhu. Další dvě čtvrtiny knihy jsem bojovala s chutí knihu odložit a už se k ní nevrátit a až poslední část to trošku vykompenzovala.
Musím autorce nechat, že si i do tohoto dílu nechala pár překvapivých zvratů, které jsem nečekala. Bohužel, ale stejně jako u druhého dílu i zde bylo hodně vycpávek a díky tomu přicházel děj po těchto zvratech o veškerou gradaci a zase rychle sklouznu do stejného proudu.
Hlavní hrdinka tu už aspoň nepůsobila tak zmateně a celkově se nechovala až tak nelogicky jako v předchozím díle. Trošku mě mrzí, že autorka více nevyužila vedlejší postavy a představení jejich hříchů. Myslím, že by to mohlo být zajímavější než některé jiné části. Jako celek série nebyla úplně špatná a věřím, že zaujme dost čtenářů. Za mě je velká škoda, že si celá série neudržela napětí a energii prvního dílu.


KajinaH722
28.05.2024 3 z 5

Už mi to přišlo zbytečně zdlouhavé a jsem ráda,že to končí třetím dílem. Tento díl patří mezi nejslabší. Jinak příběh je zajímavý, takze kdo má rád jako já,kde se vyskytují princové (pekelný), čarodějnice, bohyně, upíři, vlkodlaci a napětí kde je trochu akce, tak doporučuji sérii zkusit.

alzbeta2843
28.04.2024 5 z 5

Keď som začínala čítať prvý diel ani som si nevedela predstaviť ako sa bude dej vyvíjať v ďalšich dieloch a tento diel je mistrovským dielom a všetko začne zrazu zapadať a dôjde k vyjasneniu všetkého. Ja som si zápletku, príbeh i hlavných hrdinov užila a konieckoncov i mnohé vedlajšie postavy. Škoda, že som sa s nimi musela rozlúčiť a veľmi by som sa tešila na nejaký príbeh z Irovich bratov to by bola sila :)

Petra-1
17.04.2024 3 z 5

Tuhle knihu mám doma už od jejího vydání v originále. Vždy jsem skončila do sté strany a odložila ji. Konečně jsem ji dočetla a já tedy nevím. Padouši se střídali,jak na běžícím páse, jakoby se autorka rozmýšlela,jak to vlastně tedy všechno bylo .A nakonec to vlastně celé nedávalo smysl. A jak už bylo napsáno, i na mě tu bylo příliš erotiky na úkor děje. Když si vezmu jazyk a styl , kterým byl psaný zejména první díl, tak si říkám, jestli třetí vůbec psala autorka.

Cejinka
15.04.2024 3 z 5

A stále jsme v pekle. Jenže tohle peklo už nebylo tak dobré jako předtím. Ačkoliv celkové mé dojmy z této série jsou dobré, tak závěrečný díl mě příliš nenadchl. V tomhle díle se toho totiž stalo TOLIK, že jsem se úplně ztrácela v tom kdo s kým a proč. Vlastně dochází tu k naprosto velkém a šokujícímu odhalení a zároveň to rozšesává zamotané klubko intrik a různých plánů a spojenectví, ale bylo to alespoň pro mě tak nepřehledné, že jsem fakt chvílemi tápala. Co mě potěšilo byli pikantní scény mezi Emílií a Irou (Wrathem). Mám ráda peprné scény a autorka mě nezklamala. Byly napsané opravdu dobře a já cítila tu chemii mezi hlavními postavami a také jsem si jí užívala. Na to, že v předchozích dílech to byla jen taková nějaká přitažlivost, tak tady se urvali z řetězu a to já mám ráda :D Bohužel však si pamatuju spíše tyhle scénky než ten příběh jako takový a to je fakt škoda. Také mě mrzí, že někteří princové vlastně neměli moc šanci se ukázat a do teď mám fakt problém jejich jméno spojit s hříchem kterým vládnou.. prostě si to nepamatuju. :( Nemůžu říct, že by závěr byl nějak velkolepý, ale užila jsem si ho. Jsou určité věci které by mohli být lépe vysvětlené, některé mi i trošku přišli přetažené za vlasy, ale dá se to.

Baru7
14.04.2024 3 z 5

Za mě osobně nejlepší díl celé trilogie, ale kdyby to autorka spojila do jedné knihy, tak by to bylo ideální.

nonameperson04
06.04.2024 3 z 5

Po předchozích dílech jsem byla celkem zklamaná, ale četlo se to celkem vpohodě. Příběh byl za mě poněkud zvláštně zmatený a né úplně logicky postavený. Postavy byli jednou takové jednou makové (hlavně Vittorie). Celkově mi to přišlo takové neukončené.

KatnissLavender
30.03.2024 3 z 5

Má přání byla vyslyšena a konečně se do příběhu dostal i zajímavý děj a nebylo to od začátku do konce jen o sexu. Sice jsem prakticky všechno odhalila mnohem dříve, než autorka zamýšlela a nečekala mě žádná velká překvapení, ale i tak jsem si čtení užila a nebylo to zase tak špatné...

juni
13.03.2024 5 z 5

Poslední díl se mi moc líbil. Doporučuji celou sérii.

Foxie89
11.03.2024 2 z 5

Dějové linky se zamotaly a jejich rozpletení se ne úplně povedlo :D navíc je zde hlavně erotika a nic jiného a romantika mezi Emilii a Irou je fuč. Bavila mě Vittoria a Invido :) jinak mi to přišlo už zdlouhavé a zlomení kletby mě trochu nakrklo nemám tohle ráda. Alespoň ten konec to trochu zlepšil :D

zirafinec
25.02.2024 3 z 5

Lepší než druhý díl, to stoprocentně, ale na jedničku to nemá. Ale oproti minulému dílu se zde dočkáme více fantasy a méně erotiky, což je za mě pozitivní posun, i když dějová linka s Vestou je absolutně zbytečná a ty zvraty ohledně hlavní postavy... Mno...

caldap
25.02.2024 5 z 5

Velice pěkný příběh, dobře psaná kniha a celková série byla úžasná. Určitě se k ní ještě vrátím. Doporučuji.

Duchoslp
15.02.2024 5 z 5

Super čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Úžasná série a happy end takže za mě naprostá spokojenost. Škoda že série končí

lucyvase4
08.02.2024 4 z 5

CO SE STANE PO POSLEDNÍ KAPITOLE? TO JE TA ČÁST PŘÍBĚHU, KTERÁ MĚ VŽDY NEJVÍC ZAJÍMÁ.
KDO POVSTANE PŘÍŠTĚ HRDINA NEBO PADOUCH? (Lussoro - pekelný princ)

Dneska se hlásím s recenzí na knihu:
KRÁLOVSTVÍ OBÁVANÝCH - Kerri Maniscalco

Po předchozím díle, který byl pro mne velké zklamání (recenzi naleznete také tady na Knižních zavislavich), jsem se nakonec přeci jen rozhodla přečíst i díl poslední a sérii tak dokončit. A musím říct, že nelituji. Jednoznačně nejlepší díl, z těch tří.

Pokud jste nečetly první dva díly POZOR SPOILER

Emilia se dozvídá, že její sestra Vittoria, kvůli které se rozhodla jít do pekla a pomstít její smrt, stále žije. Radost ale vystřídá obava. Vittoria totiž shromažďuje armádu vlkodlaků, aby se pomstila čarodějnicím i pekelným princům. Emilia se tak musí rozhodnout postaví se na stranu sestry nebo svého budoucího muže, pekelného prince Iry?
Co všechno ukrývá minulost? A co vše musí Emilie zjistit, aby konečně zlomila kletbu, která existuje již 20 let?


Příjemné překvapení. Ve druhém díle mne neskutečně vytáčelo, jak je Emilie (sprominutim) blbá. Tady se potkáváme, ale s úplně jinou osobou. Nevím, kde najednou tak dospěla, úplně jiný člověk. S Irou se nehádá, ale spolupracuje. Nikoho neobviňuje bez důkazů a nepotřebuje, aby ji stále někdo tahal z problémů.

Konečně jsme se dočkali i fantasy. Vlkodlaci, upíři, zlomení kletby, boj s čarodějkami a magie. A také nějaká ta akce.

V knize je stále, na to, že se jedná o YA, na mne moc sexu. A ještě dost detailně popsaného. Nevím, nevím číst to moje 12 léta dcera, ke stropu radostí bych neskákala.

Autorce se podařilo vše zdárně dokončit. Veškeré otázky byly zodpovězeny a celý příběh byl nakonec velmi originální.

Artep071
06.02.2024 5 z 5

Super , napínavé a samozřejmě happy end...:) Takovej konec si Ira a Em zaslouží. Oba byli celou dobu skvělí :)
Užila jsem si tu dobu co mě autorka vytáhla do děje. Barevné popsání rodů a hříchů bylo úžasné. Vtip a sarkasmus byl součástí a bylo to povedené. Moc by mě zajímalo jak to dopadne s ostatními princi a co kuly za pikle čarodějky.
Tahle trilogie byla vážně povedená a hrozně mi sedla.
Wuau

kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Dočkali sme saaaa! Konečne tu máme záverečný diel a poviem vám, toto bolo naozaj dokonalé ukončenie série. Takto sa to robí!

Mi-lu-jem! Povedzme si však úprimne, najväčším ťahačom celej série je proste Wrath (Ira). On je proste vruu! Páči sa mi, že nestratil tú svoju povestnú iskru pekelného princa a dokonca, som si aj obľúbila iného princa a usúdila, že niektorí by tiež stáli za hriech. Ale Wrath je len jeden a je to môj najobľúbenejší hriech.

Emília ma vytáčala stále rovnako, no mohla si na začiatku podať ruku so sestrou. Tú som v prvej polovici zaškrtila. Našťastie ma nakoniec prekvapila a myslím, že nám zostalo pár vecí neodhalených. Asi budem dúfať, že sa ešte s nimi stretneme v novej knihe, ktorá bude o jednom z princov a to Invida(Envy). Som na to naozaj zvedavá. Osobne by ma zaujímali aj veci okolo Orgolia(Pride).

Odhalení tu bolo viac ako dosť a niekedy som sa nestačila čudovať ako boli  určite veci prepojené a zamotané. A tie spicy scény? Bolo ich na každom kroku, ale vôbec mi to neprišlo rušivé. Všetko skvelo premyslené a ja som si to užila. Až mi je ľúto, že sa musím s Wrathom rozlúčiť. K tejto sérii sa ja budem vracať veľmi rada a radím ju medzi moje najobľúbenejšie

Alíček83
28.01.2024 5 z 5

Poslední díl báječné série vyřešil všechny záhady, které se na začátku knihy pomalu a zmateně rozplétaly, proto jsem byla ráda za závěr, kde do sebe vše zapadlo. V tomto díle to erotičnem úplně exploduje, takže nelze přestat číst. Překvapující bylo odhalení čarodějek a postavení úplně do jiného světla. Prostě super sérié.

Naty21
15.01.2024 4 z 5

Poslední díl téhle naprosto skvělé série, sice mi trval delší dobu (kvůli mé čtecí krizi), ale je to za mnou a proč to nemá další díl to teda nevím ... nebo jen ten Ira by stačil

Pokračujeme v pekle, kde se snaží Emílie vypořádat s novými informacemi, které se týkají její "mrtvé" sestry, zjišťuje, že její rodina jí toho tajila mnohem víc, do toho se snaží vypořádat s pekelnými princi a Irovou kletbou a zjistit, kdo má na svědomí smrt Vesty, Orgoliovi velitelky... Je toho opravdu dost, co musí Emílie vyřešit.

Poslední díl byl za mě trochu zmatený, bylo tam až moc zápletek, dějová linka s Vestou mi přišla vlastně úplně zbytečná, taky jsem se trochu ztrácela v čarodějkách, kdo je tedy s kým příbuzný, ale hlavní dějová linka mezi Emilií a Irou byla super, Ira je za mě jedna z nejlíp napsaných postav, já ho prostě miluju, je to láska zajímavý byl také osud Orgolia, o něm se dozvídáme mnohem víc a možná by to chtělo další díl o něm celkově je tahle série hodně povedená, jednotlivé díly se čtou samy a konečně jsme se taky dočkaly i určité scény mezi Irou a Emilií za mě jedno velké ANO

JaAnička
30.12.2023 3 z 5

Jedno slovo....zklamání.

Po prvním skvělém, detektivně laděném, díle, přišel průmerný druhý, který se tolik akorát kolem milovat/nemilovat, aby pak v závěru přišel třetí, který je opravdu nudný, zbytečně složitý, na četbu docela nepříjemný a chvílemi otravný.
Škoda...